5/1/08

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΥΜΑ.

Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη που κυκλοφορούν.
Πρώτον γιατί είναι εξακριβωμένο ότι όλοι κάποτε θα τον/την συναντήσουν.
Δεύτερον γιατί όταν θα συναντηθείς μαζί του θα πάρεις χαμπάρι πολύ αργά το τι είναι. Τρίτον γιατί ποτέ δεν θα έχεις την ευκαιρία να τον/την καταδικάσεις, για ότι είναι,ε γιατί θα έχεις πείσει τον ευατό σου ότι κάτι εσύ δεν έκανες σωστά...

Είναι ο άνθρωπος ΘΥΜΑ.

Εχει γεννηθεί και υπάρχει σ'αυτό το κόσμο με ένα ιδιαίτερο στόχο.
Να μολύνει όποιον πέσει στο δρόμο του με εκείνο που ποιητικά θα ονόμαζα (ίσως και ειρωνικά) ΑΝΤΙ-ΖΩΗ.
Μπορείς να τον συναντήσεις σε οποιαδήποτε φάση.
Στη καφετέρια καθώς πίνεις ανέμελα το καφέ σου ένα ανέμελο απόγευμα. Στο σινεμά στο διπλανό κάθισμα. Στο σχολείο στο διπλανό θρανείο. Στους φίλους που στον κουβαλήσανε ένα βράδυ απρόσκλητο κι εκείνοι με τον ίδιο σκοπό που θα τον κουβαλήσεις κι εσύ αργότερα. Να τον ανακουφίσουν από τον πόνο που του έχει προκαλέσει αυτός ο κόσμος.

Μην ανησυχείς. Δεν θα πάθει τίποτα.
Είναι ο άνθρωπος που έρχεται πρώτος σε εικονικές απόπειρες αυτοκτονίας, σε εικονικές μάχες με αδίστακτους εχθρούς, σε εικονικά τραγικά πράγματα που μόνο σ΄αυτόν έχουν συμβεί. Είναι ο άνθρωπος που ότι βάσανο προσπαθήσεις να διηγηθείς έχεις φθάσει ήδη "αργά", γιατί σ'εκείνον έχει τύχει κάτι χειρότερο που δεν μπορείς να διανοηθείς.
Μη βιάζεσαι. Θα στο διηγηθεί εκείνος.

Αν δεν ένοιωσες ποτέ μίσος για ότι κακό σου έχουν κάνει θα το νοιώσεις αναδρομικά για ότι κακό έχουν κάνει σ΄εκείνον.
Στη συνέχεια θα φορτωθείς όλο το απαραίτητο σετάκι τύψεις-ενοχές για όλες τις στιγμές που δυστυχώς δεν τον καταλαβαίνεις.
Είναι εκείνο το συγκεκριμένο (ομολογείστε το) τόσο οικείο άτομο, που παραφυλάει σαν το λύκο μόλις ξεχαστείς και γελάσεις να σου αποδείξει πόσο υπερφίαλος είσαι που γελάς ενώ ο κόσμος καίγεται.
Εκείνος ο συγκεκριμένος τύπος που για να πηδήξει θα σε πείσει ότι έχει έξι μήνες ζωής ακόμα και θέλει να τις ζήσει μόνο μαζί σου. Και που φυσικά δεν θα καταλάβεις ποτέ ότι τους επόμενους έξι μήνες έχει ήδη βρει ποιό θα είναι το επόμενο ζωντόβολο.
Προσέξτε δεν το κάνει επίτηδες.
Είναι απόλυτα βέβαιος ότι φέρει τον σταυρό αυτού του κόσμου στον ώμο του... Και κουβαλάει όντως ένα μεγάλο σταυρό.
Τη δειλία του και το ψέμμα που έχει ονομάσει ζωή. Κουβαλάει τον αρνητικό εαυτό του που δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ κατά πρόσωπο κι έτσι θα τον πετάει όπου βρει αρκεί να μην τον ανέχεται.

Το ύπουλο είναι ότι αλλάζει μορφές σαν χαμαιλέοντας. Ανάλογα με τη μόρφωση, το χρήμα, την εμφάνιση που κουβαλάει ανάλογα είναι και τα θύματα.
Μπορεί ναναι ο φτωχομπινές που διπλαρώνει μια προίκα παριστάνοντας το πονεμένο παλικάρι που ο μελλοντικός πεθερός είναι καθίκι και τον μισεί χωρίς λόγο.
Μπορεί να είναι ο θλιμένος καλλιτέχνης που θα σε πείσει να πέσεις μαζί του από το παράθυρο της σοφίτας αλλά αυτός βέβαια τη τελευταία στιγμή θα σου αφήσει το χέρι. Μπορεί ναναι ο ασυγκράτητος επαναστάτης που θα σε βγάλει από τη μιζέρια της άχρηστης ζωής σου και μόλις βγεις εκείνος θα έχει αλλάξει γνώμη γιατί ήταν όλα ένα ψέμα.
Μπορεί ναναι ο μεθύστακας ,που έγινε μεθύστακας γιατί έτσι ήταν κι ο πατέρας του και σε βαράει επειδή τον βάραγαν κι αυτόν και να τις τρως και να του ζητάς και συγνώμη.
Η στην πιο απλή μορφή του είναι εκείνος ο γοητευτικός κυκλοθυμικός/κυκλοθυμική που έχεις καψουρευτεί για τα θλιμένα μάτια και την ευαίσθητη ψυχή που καταντάς να του/της λες συγνώμη εκατό φορές τη μέρα χωρίς να καταλαβαίνεις ούτε τι έφταιξες ούτε τι στραβό είπες.

Η αγαπημένη έκφραση στο συγκεκριμένο είδος θύματος είναι "άσε με θέλω να μείνω για λίγο μόνος/μόνη είμαι χάλια και δεν θέλω να βλέπω κανέναν ούτε και σένα.
Η συνηθισμένη αντίδραση σου βέβαια είναι να σκεφτείς πως να γίνεις Δον Κιχώτης του για να παλαίψεις να τον σώσεις από τους δράκους του.
Είναι το πιο έντεχνο σύστημα του να τη κάνει αλλά γαλλικά χωρίς να δίνει λογαριασμό για τις πράξεις του. Γιατί έχει ετοιμάσει τον απέναντι να κάνει κάτι που αυτός δεν θα κατορθώσει ποτέ.
Να αγαπήσει, να νοιώσει κάτι έξω από τον ευαυτό του.
Γιατί το συγκεικριμένο άτομο ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι ποτέ δε κατόρθωσε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από τον ευαυτό του.
Η μαγκιά του όμως είναι ότι αντίθετα με άλλους εγωιστές, ατομιστές καθίκια και λοιπό συναπάντημα, αυτός θα δείχνει ότι ασχολείται με όλα τα άλλα εκτός από αυτό.

Είναι πολύ έξυπνο άτομο.
Μη το υποτιμήσεις ποτέ αυτό το παράγοντα. Είναι πανέξυπνος άνθρωπος.
Για αυτό ακριβώς έχει την ικανότητα να κάνει κάτι πολύ ιδιαιέτερο.
Πρώτον να αναγνωρίζει ποιοί είναι τα "αληθινά θύματα" και δεύτερον πως να ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που έχει πιάσει καλά το νόημα πότε και πως χρησιμεύουν.

Πρέπει τελικά να τον αποφύγουμε, να τον διορθώσουμε, να τον πλακώσουμε στο μπουνίδι? Τίποτα απ΄ολα αυτά νομίζω.Yπάρχει κάτι απλό.
Τον παίρνεις στην άκρη και του ψιθυρίζεις απλά στο αυτί."Φίλε σταμάτα τη παράσταση.
Μη κουράζεσαι, δε μας βλέπει κανένας"

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους τους κομπάρσους του εαυτού τους.

Με ευχαριστιες :Απο Vasilikos(Ανενταχτοι περικυκλωμενοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: