8/10/09

Οι εκλογες τελειωσανε. Ας πουμε λοιπον τωρα με απλα λογια μερικες αληθειες.

Αναρρωτιωμαστε παντα τι φταιει σ αυτη την ερμη χωρα και δεν μπορει να αναπτυχθει και να προοδευσει. Γιατι να μην μπορει να γινει χωρα τυπου Δανιας (κατα την προσφιλη διατυπωση του ΓΑΠ). Ολοι λεμε οι σκανδιναβοι αυτο, οι σκανδιναβοι το αλλο.. Ολοι καυτηριαζουμε μονιμως τα στραβα του τοπου μας μα ολοι μενουμε στις διαπιστωσεις.
Απαντηση ομως σ ολα αυτα ποιος θα δωσει? Γιατι η Ελλαδα δεν μπορει να γινει αυτο που μπορει? Ποιος τελικα δεν το θελει? Ο λαος? Οι κυβερνησεις μας? Οι πολιτικοι μας γενικα? Μηπως οι ξενοι?
Ποια ειναι αυτη η δραση-αντιδραση που δεν αφηνει την Ελλαδα να προχωρησει? Γιατι κανεις δε μιλαει καθαρα για ολα αυτα?

Ας τα δουμε ομως λιγο πιο αναλυτικα.

Παει να γινει ας πουμε μια μεγαλη βιομηχανικη επενδυση. Η αντιδραση λεει στοπ. Εχει γινει σημερα πλεον της μοδας, να ειναι συνηθως η οικολογια το εργαλειο που βαζει το φρενο στις επενδυσεις συνηθως μεσω του Συριζα και των οικολογων. Αυτη ειναι κυριως δικη τους δουλεια κι οχι του ΚΚΕ. Ετσι και αυτοι φαινονται προοδευτικοι-πρασινοι και κυριως το ΚΚΕ δεν αναγκαζεται να απολογειται και να λογοδοτει στους εργατες για καθε ματαιωση καθε τετοιας μεγαλης επενδυσης που θα εδινε του κοσμου τις νεες θεσεις εργασιας.
Πχ, αντι να λενε, να γινει το εργοστασιο και ταυτοχρονα να υποχρεωθει να γινει με οτι πιο συγχρονο μετρο προστασιας του περιβαλλοντος υπαρχει, αυτοι αντιθετως μπλοκαρουνε το εργο, το εμποδιζουνε να προχωρησει και τελικα στελνουνε την υποθεση μεχρι το συμβουλιο της Επικρατειας οπου εκει αυτο εξουθενωμενο πια απο αντοχες αλλα και απο οικονομικες ζημιες καταληγει ειτε σε ενα εργο φαντασμα του αρχικου σχεδιου, ειτε φτανει ακομα και στην οριστικη ματαιωση του. Η απαντηση ομως δεν πρεπει να ειναι να μη γινεται το εργοστασιο αλλα να γινεται πχ με οσα φιλτρα στα φουγαρα του χρειαζεται κι ακομα περισσοτερα.

Κλαιγομαστε που εχουμε τουρισμο δωματιων και τουρισμο χαμηλων εισοδηματων αλλα μολις παει να γινει μια μεγαλη μοναδα τη σταματαμε με χιλια δυο προσχηματα μεχρι να την εξαντλησουμε ωστε να ματαιωθει.Που ειναι ο τουρισμος ποιοτητας? Ο εναλλακτικος και ο εξειδικευμενος τουρισμος? Τα γκολφ λεμε θελουν πολυ νερο, τα καζινο λεμε ειναι λησταρχεια, οι τεραστιες μοναδες αλλοιωνουν λεμε τα τοπια, ...παντα υπαρχει καποιο προβλημα, καποιο εμποδιο χωρις λυση. Ειναι ομως ετσι? Δεν υπαρχουν στ αληθεια λυσεις σ ολα αυτα..?

Ο αγροτικος τομεας εχει σχεδον εξαφανιστει απ τον χαρτη. Οταν αρχες του ’80 και μετα επεφταν οι επιδοτησεις βροχη, εκατομμυρια επι εκατομμυριων, χιλαδες συμπολιτες μας μεσω των συνεταιρισμων αλλα και εξω απ αυτους σπαταλουσαν τα χρηματα αυτα σε οτι αλλο παρα στον πραγματικο σκοπο τους, στον εκσυγχρονισμο και στην αληθινη αναπτυξη .. Οι τοτε κυβερνησεις βεβαια κουβεντα δεν κανανε για εναλλακτικες καλλιεργειες και καθε τι συγχρονο στον τομεα της γεωργιας-κτηνοτροφιας. Και ποιος τοτε να ελεγξει το φαγοποτι που ειχε στηθει? Παραλληλα εργατοπατερες αγροτοσυνδικαλιστες φροντιζαν -απο τοτε μεχρι και σημερα- να μην ανοιξει ποτε κανενα στομα να μιλησει τις αληθειες.

Στην ενεργεια. Μιλαμε για εναλλακτικες μορφες ηπιας ενεργειας, για ανεμογεννητριες, ηλιακα συστηματα και πρασινη αναπτυξη. Ακομα κι εκει επενδυσεις εκατονταδων εκατομμυριων μενουν στα συρταρια των υπουργειων για "εκρεμμοτητες" λενε περιβαντολογικες , αλλοιωσης των τοπιων, των κορυφογραμμων και αλλες. Προσφατο παραδειγμα ο ΓΑΠ που ψελλισε απεξω απεξω κατι για επαναπραγμαδιατευση του Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη μεταξυ αλλων και για...περιβαντολογικους λογους! Ακομα και στην εκτροπη του Αχελωου ενος εργου που θα μπορουσε να γινει με τις καλυτερες φροντιδες για το περιβαλλον και ταυτοχρονα να προσφερει ζωη στην κεντρικη Ελλαδα που πεθαινει απο την ελλειψη αυτου του πολυτιμου αγαθου αλλα και εκατονταδες-χιλιαδες νεες θεσεις εργασιας, ακομα κι εκει, λογω των αντιρρησεων των Συριζα-οικολογων κλπ, λιγο ελλειψε να πει πως θα το ματαιωσει. Η μαλλον το ειπε αλλα αναγκαστηκε στο τελος να ψελλισει οτι το εργο τελικα θα γινει. Ομως η αληθεια ειναι οτι θα γινει -αν γινει τελικα- μονο το 20% του αρχικα σχεδιαζομενου εργου, αληθεια που φυσικα κανεις δεν τολμαει να πει.

Στον ορυκτο πλουτο της χωρας , στο πλουσιοτατο ελληνικο υπεδαφος δεν δουλευει σχεδον τιποτα πια. Τοσα πετρωματα, τοσα ορυκτα, πολυτιμα μεταλλευματα κα. πανε στραφι γιατι φροντισανε ολες αυτες τις τελευταιες δεκαετιες να μην ευοδωσει καμμια τετοια επιχειρηματικη δραση.Δεν υπαρχει λατομειο που να μην εχει ταλαιπωρηθει απο ενστασεις για την λειτουργια του. Δεν υπαρχει επενδυση που δεν εμποδιστηκε με ολα τα μεσα.

Στα εργοστασια για πολλα χρονια οι "αμετακινητοι" εργατοπατερες του ψευτοκκε μετατρεπανε καθε διεκδικηση του εργατη στη δημαγωγικη τακτικη του "ολα η τιποτα". Οι εξ' αρχης στημενες και πουλημενες συνεχομενες απεργιακες κινητοποιησεις μικρης διαρκειας και τα εργοστασια διελυαν και στους εργατες δεν ικανοποιουσαν κανενα δικαιο αιτημα. Ετσι σε παμπολλες περιπτωσεις αντι των διαπραγματευσεων και του διαλογου, οι εργοστασιαρχες ειτε εφταναν στο σημειο να κλεινουν εργοστασια που επι δεκαετιες ευημερουσαν , ειτε να τα παιρνουν και να φευγουν σε αλλες χωρες αφηνοντας πισω τους χιλιαδες οικογενειες στην ανεργια. Ετσι αποβιομηχανιστηκε σιγα σιγα ολοκληρη η Ελλαδα. Οποιον ενηλικα και να ρωτησει κανεις, ολοι θα εχουν να πουν για εργοστασια που καποτε υπηρχαν και ακμαζαν και εβγαζαν σπουδαια προιοντα και τωρα εχουν αφανιστει. Βιομηχανιες και κλαδοι ολοκληροι που εκλεισαν ενω θα μπορουσαν να υπαρχουν ακομα και να παραγουν. Καποτε παραγαμε απο μπαμπακι και κλωστουφαντουργικα, ζαχαρες, καπνα, φρουτα και λαδια μεχρι μεταλλευματα,σιδερικα, τσιμεντα και βιομηχανικες πρωτες υλες.

Ο εργατης υποφερε και υποφερει ειναι αληθεια στις δοσμενες συνθηκες μεσα στους εργοστασιακους χωρους αλλα ειναι αλλο να μην εχεις ψωμι να πας το μεσημερι στο σπιτι σου και στα παιδια σου και ειναι αλλο ζητημα να διεκδικεις οτι καλυτερο μπορεις καθε φορα απο τη δουλεια σου. Ειναι αλλο να παλευεις για ενα καλυτερο μεροκαματο και μια καλυτερη ζωη και ειναι αλλο να ενεργεις με τη λογικη του η ολα η τιποτα. Θυμαται αλλωστε κανεις καμμια μεγαλη απεργια διαρκειας σε κανενα χωρο που να οδηγησε τελικα το εργατικο κινημα σε νικη και να αναγκασε τους εργοδοτες σε υποχωρησεις οπως στο εξωτερικο Αγγλια-Γαλλια κλπ? Αντιθετως αυτο που ολοι θυμουνται ειναι δυωρες τριωρες στασεις εργασιας, αντε το πολυ πολυ και καμια 24ωρη για να δικαιολογουν το ρολο τους ως συνδικαλιστες οι πουλημενοι. Αυτα θυμαται ο πολυς κοσμος οπου κι αν το εχω συζητησει το θεμα.

Υπάρχει λοιπον σημερα μια παγκόσμια κρίση που στην Ελλάδα συναντήθηκε με μια χρόνια κρίση αποβιομηχάνισης δίνοντας δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην ελληνική κρίση: το πελώριο δημόσιο χρέος και τη συντριβή του μέσου πραγματικού μεροκάματου.

Αυτά αποτελούν συνέπειες ενός συστηματικού παραγωγικού σαμποτάζ -ιδιαίτερα της βιομηχανίας- που διεξάγεται εδω και πολλα χρονια στην πατριδα μας.

Έτσι έχουν κλείσει εκατονταδες εργοστασια στη χωρα, ετσι ακυρώνονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ακόμα και πάνω στην κρίση: Αχελώος, Πετρόλα, Εργοστάσια Χρυσού στη Χαλκιδική και στις Σάπες, σταθμοί της ΔΕΗ, γιγαντιαίες τουριστικές επενδύσεις στην Ηλεία και στην Κρήτη, εμπορικά κέντρα κα.

Νεοι "στρατηγικοι εταιροι" - Νεοι προστατες.

Ταυτοχρονα ειναι φανερο εδω και χρονια πως στη μικρη κι αδυναμη Ελλαδα επικρατει η παρακατω λογικη.:
Αφου εχουμε ολοι εδω στην Ελλαδα πιστει πως, η Τουρκια ειναι ο αιωνιος εχθρος μας και αυτο ποτε δεν θ αλλαξει, και πως η Αμερικη εχει διαλεξει να εχει κυριο συμμαχο την Τουρκια και οχι την Ελλαδα, στρατηγικη μας επιλογη και εμας λοιπον θα πρεπει να ειναι (συμφωνα παντα με τους πολλους) η συμμαχια με αλλη υπερδυναμη, ει δυνατον με το αντιπαλον δεος.

Ειναι λοιπον ξεκαθαρο πια (και γινεται καθε μερα που περναει ολο και πιο καθαρο) πως η Ελλαδα εχει πια επιλεξει ως νεους στρατηγικους εταιρους τη Ρωσια και την Κινα.

Καθε νεα μεγαλη συμφωνια πια, ειτε αυτη ειναι πολιτικη ειτε οικονομικη ειτε ενεργειακη κλπ γινεται πλεον μ αυτες τις υπερδυναμεις. Και κατα συνεπεια και με το ντοπιο κεφαλαιο που τις αντιπροσωπευει μεσα στη χωρα. Και φυσικα και με ολες τις πολιτικες δυναμεις που εξυπηρετουν αυτο το κεφαλαιο και σερνονται πισω απ αυτο!

Αυτοι πολεμουν την αληθινη αναπτυξη της χωρας.

Γι αυτο πολεμιεται στη χωρα μας μανιωδως καθε αλλο μεγάλο κεφάλαιο δεμένο με την παγκόσμια αγορά και με τη δυση. Γι αυτο και το μονο κεφαλαιο που αναπτυσσεται ραγδαια απο καθε αποψη και το μονο που κερδιζει προνομιακές θέσεις χάρη στην κρατική-κομματική εύνοια ειναι αυτο το κεφαλαιο νεου τυπου. Ειναι το κεφάλαιο Κόκκαλη, Μπόμπολα, Μυτιληναίου, Γερμανού, Βγενόπουλου. κα.

Οι καθοδηγητες.

Καθοδηγητές σ αυτην την τεραστιας στρατηγικης σημασιας στροφη είναι οι πολιτικοί που υπηρετούν αυτα τα συμφεροντα τα δεμενα με τα συμφεροντα των υπερδυναμεων αυτων.

Αυτοί (βαση αυτης της λογικης των νεων συμμαχιων και στο ονομα της δηθεν εξασφαλισης του εθνικου συμφεροντος) δινουν τη μαχη για την επικρατιση της κυριαρχης γραμμης στην ηγεσία των δύο ευρωπαιόφιλων κομμάτων (Πασοκ και ΝΔ) και κυριαρχούν εντελώς στα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ.

Σκεφτειτε απλα τις τοσο στενες σχεσεις του Κ.Καραμανλη(!) με τον Πουτιν, τις δηλωσεις Καρατζαφερη για τους "αιωνιους" συμμαχους Ρωσους, τις συμφωνιες Πασοκ (και εν συνεχεια της ΝΔ) για το φυσικο αεριο,τον Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη, την ουρανοκατεβατη εμφανιση τα χρονια πασοκ του νεου κεφαλαιου που ακουει στο ονομα Σ.Κοκκαλης, τον Ακτωρα που εχει αναλαβει τα μεγαλυτερα δημοσια εργα της χωρας σχεδον εργολαβικα, τις βρωμικες μπιζνες οχι με τη siemens οπως θελουν να την αποκαλουν αλλα με την siemens-intracom, το πουλημα του μεγαλυτερου λιμανιου της χωρας στην κινεζικη cosco και τοσα αλλα..Κι αναρωτιεται κανεις μα η Αμερικη και η Ευρωπη που ειναι μεσα σ ολα αυτα? Η απαντηση ειναι απλα..πουθενα!


Πως το κανουν?

Σ αυτον το νεο στρατηγικο σχεδιασμο τα εκούσια ή ακούσια «θεσμικά» εργαλεία που χρησιμοποιουν ολοι αυτοι για να σαμποταρουν καθε αληθινα αναπτυξιακη-παραγωγικη προσπαθεια της χωρας είναι:

Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ, τα διαβρωμένα από τους σαμποταριστές οικολογικά κινήματα, οι επιτροπές κατοίκων, τα φερεφωνα τους στις δημοτικές παρατάξεις, οι ανθρωποι τους στη σαπια γραφειοκρατια των δασαρχείων, των αρχαιολογικων υπηρεσιων, των πολεοδομιων κλπ. Ετσι γινονται για παραδειγμα και οι εμπρησμοι των δασών κι ετσι συλληβδην ενοχοποιούνται και προβοκάρονται τα πολεοδομικά σχέδια στα οποία βασίζεται κάθε μεγάλη επένδυση.

Τέλος, για την καταστροφή του ανθρώπινου ειδικευμένου δυναμικού χρησιμοποιείται από τα συμφεροντα αυτα μια αντιδραστική εκπαιδευτική γραφειοκρατία σε όλες τις βαθμίδες
- που εμποδίζει την όποια αξιολόγηση του διδακτικού της έργου (θυμαστε πως αντεδρασε συσσωμο το κατεστημενο με τη αποπειρα Γιαννακου για την "σατανικη" της ιδεα περι αξιολογησης),
-που αποσπάει την εκπαίδευση από το πείραμα και την παραγωγή, και
-που σαμποτάρει την τεχνική παιδεία.
Ειναι η ίδια κλίκα
-που εκμεταλλεύεται τα πιο καθυστερημένα συντεχνιακά κίνητρα και
-που σπρώχνει σε πόλεμο τους αποφοίτους και τους φοιτητές των ΑΕΙ κατά των αποφοίτων των ΤΕΙ και των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Μεταναστες και μεροκαματο.

Για να μπορεί όμως μια χώρα χωρίς ισχυρή βιομηχανία και τεχνολογία, γεμάτη μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παράγει με κάπως ανταγωνιστικούς όρους, η άρχουσα τάξη χρειαζεται να συντρίβει και τα μεροκάματα. Γι αυτό εισάγει διαρκώς νέα κύμματα φτηνής εργατικής δύναμης και με τη βοήθεια των κρατικοκομματικών συνδικαλιστών σπάει τα μεροκάματα των ντόπιων εργατών και των προηγούμενων κυμμάτων μεταναστών. Ταυτόχρονα για να μην ενωθούν ποτέ οι ντόπιοι με τους μετανάστες εργάτες ακόμα και όταν το μεροκάματο τους εξισώνεται, τα δύο εθνορατσιστικά κόμματα, το ΛΑΟΣ και η ναζιστικη Χρ. Αυγή, καλλιεργούν το αντιμεταναστευτικό μίσος.

Οι δυο πολοι και το "κεντρο δρασης"

Έτσι πάνω στην πείνα και την ανεργία δυναμώνει ο φασισμός που εγκλωβίζει το λαό σε δύο αλληλοτροφοδοτούμενους πόλους.

Από τη μια

είναι ο «κόκκινος» ψευτοδιεθνιστικός πόλος ΣΥΝ- ψευτοαναρχισμού που είναι ενάντια στην ανάπτυξη και που ασκεί βία κατά των φιλελεύθερων τμημάτων της αστικής τάξης.

Από την άλλη
στέκεται ο ψευτοπατριωτικός πόλος ΛΑΟΣ - Ναζί που είναι ωμά κατά των μεταναστών και υπέρ της «τάξης».
Ο πρώτος πόλος στέλνει τους συντηρητικούς μικροαστούς και την αστυνομία στους ΛΑΟΣ-Ναζί.
Ο δεύτερος με τον εθνορατσισμό του ρίχνει τα πιο ριζοσπαστικά μικροαστικά στρώμματα αλλά και πολλούς αριστερούς στον πόλο ΣΥΝ-ψευτοαναρχισμός.

Στο ενδιάμεσο των δύο πόλων στέκεται το ηγεμονικό ψευτοΚΚΕ.
Με την πλαστή του «δικτατορία του προλεταριάτου», που στο βάθος είναι η δικιά του φασιστική δικτατορία συσπειρώνει ένα κομμάτι της αριστερής νεολαίας και εγκλωβιζει μεσα του τα ονειρα και τις ελπιδες της για εναν καλυτερο αυριο και ενα καλυτερο κοσμο.

Ενα σημειο ομως ενωνει (ολο και πιο φανερα) αυτους τους τρεις πολους.
Το στοιχείο που προδίδει την ενότητα αυτων των τριων βρωμικων κομματων είναι ο εθνοφασιστικός αντιδυτικισμός .

Κι οποιος αντιστεκετε τι?
Οι βρωμικες εκκαθαρισεις των φιλοευρωπαιων

Σ ολη αυτη την προσπαθεια της εφαρμογης των νεων στρατηγικων επιλογων ομως ειναι φυσικο να υπαρχουν κι αντιστασεις. Αλλα κι εδω οπως καθε φασισμος ετσι και αυτος εχει τις πρακτικες του.

Περα λοιπον απο την εφαρμογη αυτων των νεων στρατηγικων επιλογων παράλληλα καθοδηγείται από την αρχουσα ταξη μια άλλη φασιστική εκστρατεία αμοιβαίας εκκαθάρισης των φιλοευρωπαίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσω επιλεκτικών ελαχιστης βαρυτητας((σε σχεση με αλλων μεγαλων σκανδαλων) ή και εντελώς ανύπαρκτων σκανδάλων. Οι Πάχτας, Νεονάκης, Παπαντωνίου, Βερελής, Ζαχόπουλος, Παυλίδης, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης έχουν εξοντωθεί με αυτόν τον τρόπο. Η πολιτική διαμάχη έχει αντικατασταθεί στη χώρα μας -όπως και στη Ρωσία του Πούτιν από καταγγελίες εκβιαστών και από την επιλεκτική φορολογική, πολεοδομική και προσωπική παρακολούθηση των προγραμμένων για να βρεθούν τα τρωτά τους.

Ο στοχος.

Στόχος των εκκαθαρίσεων αυτών είναι να διεισδύσουν στο κράτος τα 3 μικρά κόμματα πατώντας στις πλάτες των δύο εκκαθαρισμένων μεγάλων:

ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ στη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις μέσω των συνδικάτων,

και το ΛΑΟΣ στην αστυνομία και στο στρατό.



Να λοιπόν γιατί η χώρα αποβιομηχανοποιείται και οι μισθοί ξεφτιλίζονται αλλά τα συνδικάτα συμφωνούν με το σαμποτάζ και παρατάσσονται με τους κρατικο-ολιγάρχες.


Να γιατί ενώ η παπαγαλίστικη κρατική εκπαίδευση βασανίζει τη νεολαία επί 12 χρόνια για ελάχιστη γνώση και τη ρίχνει τελικά στην αχρηστία, οι φοιτητικές παρατάξεις διαδηλώνουν κατά της κάθε δειλής αστικής μεταρρύθμισης, δηλαδή υπέρ της διατήρησης αυτού του αίσχους.


Να γιατί τα δάση καίγονται αλλά καμιά κυβέρνηση δεν οργανώνει τους χιλιάδες εθελοντές που θέλουν να τα περιφρουρήσουν.

Να γιατί η λεγόμενη αριστερά σιωπά ή χαριεντίζεται με το ΛΑΟΣ και σκίζεται υπέρ της νομιμότητας των ναζιστών.

Να γιατί ενώ η πραγματική αριστερά φρόντιζε πάντα να κερδίζει τη μικροαστική τάξη ενάντια στο φασισμό τώρα το ομοίωμά της χαιρετίζει το κάψιμο της πόλης (Αθηνας) σαν επαναστατική πράξη στέλνονταςτους μικροαστους στο φασισμο.

Ειναι η ωρα να αφησουμε στην ακρη τους πανηγυρισμους για την "πτωση" της ΝΔ και να αναλογιστουμε ολα αυτα που παιζονται πισω απο την πλατη μας ολα αυτα τα χρονια.
Ειναι η ωρα ο λαος να αυτοοργανωθει οπου μπορει, σε οργανωσεις, στις δουλειες, στους δρομους παντου, να αποκαλυψει αυτα τα βρωμικα παιχνιδια και να παρει τις τυχες στα χερια του.

Ειμαι εδω να ξιφομαχησουμε οσο θελετε, αλλα επιτελους ας κανουμε κατι!
.


3 σχόλια:

Saq είπε...

Ναι εντάξει καλά τα λες για όλους υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Για μην θεωρηθεί όμως η άποψή σου μηδενιστική θα πρέπει να δώσεις μια λύση.

Γράφεις στο τέλος "Ειναι η ωρα να αφησουμε στην ακρη τους πανηγυρισμους για την "πτωση" της ΝΔ και να αναλογιστουμε ολα αυτα που παιζονται πισω απο την πλατη μας ολα αυτα τα χρονια.
Ειναι η ωρα ο λαος να αυτοοργανωθει οπου μπορει, σε οργανωσεις, στις δουλειες, στους δρομους παντου, να αποκαλυψει αυτα τα βρωμικα παιχνιδια και να παρει τις τυχες στα χερια του." Ωραία τι να κάνω δηλαδή να μαζέψω μερικούς φίλους και να πάω στην εφορία να πλακώσω στο ξύλο τους υπαλλήλους που μηζώνονται; Συγχώρεσέ με απλά δεν καταλαβαίνω! Ένας φίλος μου μου έλεγε τα ίδια περίπου με σένα προχτές και όταν του είπα "και τι νομίζεις ότι μπορούμε να κάνουμε;" μου λέει "επανάσταση αλά Γαλλικής επανάστασης. Λαικά δικαστήρια στο δρόμο να κοπούν ορισμένα κεφάλια και να κρεμαστούν στις πλατείες να τα βλέπουν για παραδειγματισμό, άλλη λύση δεν βλέπω".

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε Newton ειναι απολυτως κατανοητο το ζητουμενο σου. Ας πουμε λοιπον μερικες προτασεις στην πραξη..

1. Αλλαζουμε οι ιδιοι συμπεριφορες. Ως γνωστον καθε αλλαγη για να γινει πρεπει να στηριζεται στην αλλαγη και ημων των ιδιων. Αποφυγε λοιπον πχ το "φακελακι", μαθε να σεβεσαι στο δρομο τον πεζο και τον ποδηλατη, μη φτυνεις στο δρομο, μη χτυπας το παιδι σου οταν σε θυμωνει, δωσε τη θεση σου στη σειρα σε εναν ηλικιωμενο, και κανε χιλιαδες αλλα μικρα καθημερινα που τελικα καθοριζουν το ποιος εισαι και τι θελεις στη ζωη.

2. Δραστηριοποιησου σε οποιαδηποτε εθελοντικη οργανωση, συλλογο κλπ που ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Υπαρχουν εκατονταδες τετοιες για...ολα τα γουστα. Χρονο θα βρεις, αρκει να το θελησεις.

3. Αντιστασου και επιβραβευσε!
Μη δεχεσαι να σε υποτιμα κανεις δημοσιος υπαλληλος η αρχη. Διαμαρτυρησου ακομα κι αν δε βγαλεις ακρη για καθε τετοιο κερατα που σου μαμαει τη ζωη σου και δωσε τα ευσημα στον προισταμενο του καθε φορα που σε εξυπηρετει σωστα κι ανθρωπινα. Να σαι σιγουρος πως και στις δυο περιπτωσεις θα σε θυμαται πολυ καλα οταν θα σε ξαναδει.

4. Συνεχισε να μπλογκαρεις. Αφου εχεις κατασταλαξει σε μια πολιτικη σταση που σε κανει να κοιμασαι ησυχος τα βραδια,γραφε σχολιαζε καυτηριαζε καθε τι που κρινεις πως ειναι χρησιμο κι ωφελιμο. Να σαι σιγουρος πως χιλιαδες τετοιες στασεις διαμορφωνουν "κλιμα" στην κοινωνια.

5. Διαδηλωσε μαζι με αλλους οποτε μπορεις για κεφαλαιωδη ζητηματα στην κοινωνια. Βγες στο δρομο ακομα και εξω απο καθε κομματικο μπλοκ. Ας ειναι και στο τελος της πορειας. Ας εισαι και μονος. Καποια στιγμη θα ειμαστε πολλοι.

6. Φτιαξε στο εργοστασιο, στην επιχειρηση, στο σχολειο,στο σουπερ μαρκετ παντου το σωματειο σου. 20 εργαζομενοι αρκουν για να ζωντανεψουν τετοια οργανα και κυριως διαφυλαξε τα απο τα αρπακτικα των κομματων.

7. Μη βαζεις μεσον για κανενα σου βολεμα. Ειναι σκληρο και θα σε πονεσει αλλα αυτο ειναι το σωστο και το ξερεις.

8. Βρες ενα κομμα/οργανωση ας ειναι και πολυ μικρο που να ναι κοντα σ αυτα που πιστευεις και δωσε τις παραπανω μαχες κι ακομα περισσοτερες μαζι του. Θα σε κοροιδεψουν, θα σε απαξιωσουν αλλα μη μασας. Εσυ θα ξερεις γιατι κανεις αυτο που κανεις.

Τετοιες δρασεις κι ακομα χιλιες αλλες μπορεις να παλεψεις. Η αλλαγη του κοσμου περναει μεσα απ τις μειοψηφιες ετσι κι αλλιως. Οι μειοψηφιες ηταν παντα οι πρωτοπορες δυναμεις της αλλαγης.Οι πλειοψηφιες παντα ακολουθουσαν.

Ε και το καλυτερο που μπορεις να κανεις, μην ξαναψηφισεις ποτε αυτους που σ εχουν επανηλειμμενα προδοσει. Δεν εισαι κοροιδο ουτε προβατο. Αλλιως δεν θα συζητουσαμε καν τωρα.

Τα σεβη μου.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

ΥΓ.Ενας φιλος μου εστειλε το παρακατω email:

Δε θα ειχε πλακα καθε φορα να κατεβαιναμε στις πορειες στο τελος φορωντας μπλουζακια "Ανενταχτος αριστερος" ?
Για φαντασου να γινοταν και ξαφνικα να μαζευομασταν μερικες χιλιαδες μακρυα απο Συριζα, ΚΚΕ κλπ ψευτοαριστερα κομματα?