8/11/08

Νεο μελος στo σπιτι !

Επιτελους εχουμε σκυλακι !
Ολα ξεκινησαν πριν λιγες μερες τυχαια, οταν κατεβηκα με τον γιο μου στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας για γαλα. Εξω απο την πορτα των αγγλικων του, ειχαν παρατησει ενα υπεροχο πλασματακι διπλα σε ενα κουβαδακι με νερο. Ενα μονο χαδι μας ηταν αρκετο. Η φοβερη φατσουλα, το υπεροχο αυτο ασχημοπαπο, μας πηρε απο πισω μεχρι την εισοδο του σπιτιου. Στο εξπρεςς οικογενειακο συμβουλιο αποφασισαμε να ξεχασουμε καθε σκεψη για σκυλο ρατσας, αλλα αντιθετα να προσφερουμε σωτηρια, φροντιδα και ολη μας την αγαπη στο πλασματακι που τωρα μας κοιτουσε ικετευτικα και ανειπωτα τρυφερα στα ματια.
Επισκεφτηκαμε επιτοπου τον κτηνιατρο, του εκανε τις πρωτες περιποιησεις, αντιπαρασιτωση κλπ κλπ, πηραμε ξηρα τροφη και επιστρεψαμε στο σπιτι . Τα παιδια μεσ την τρελλη χαρα! Ξετρελλαμενα! Η μικρη μας Ριτα (τεσσαρων μηνων μας ειπε ο γιατρος και ευτυχως απολυτα υγιης ) τρεμοντας ολοκληρη ποιος ξερει απο τι φοβους, κουρνιασε αμεσως στο προχειρο κρεββατακι-σπιτακι που της στησαμε στο λεπτο κατω απο το bbq στο μπαλκονι. Μετα απο μια ωρα περιπου περιχαρεις διαπιστωσαμε πως ειχε φαει ολο το φαι της και κοιμοτανε ευτυχισμενη.
Την επομενη μερα της πηραμε παιχνιδια , κρεββατι κανονικο, μπισκοτα, λουρακι και ολα τα σχετικα. Την τριτη μερα την καναμε μπανιο. Εμεινε ακουνητη σ ολη την διαδικασια με φοβο μεν, με ευχαριστιση δε και εγινε σκετο κουκλι.
Σημερα επτα μερες μετα εχει ξεθαρεψει, εχει μαθει να κανει την αναγκη της εξω απο το σπιτι, εχει μαθει το "κατσε" , αρχιζει να συνηθιζει το ονομα της και ειναι μια κουκλιτσα ευγενικη και ησυχη οσο δε παιρνει αλλο.
Εχει πλεον ενα κρεββατι και μεσα στο σπιτι κι απο οτι φαινεται δεν το αλλαζει με τιποτα. Πεθαινει για χαδια, (λιγοτερο -ακομη-για παιχνιδια) και αγκαλιες. Κοιμαται πολλες ωρες την ημερα αλλα οταν ειναι ξυπνια αυτα που μας κανει δεν περιγραφονται. Μιλαμε για πολλα γελια!
Ολη η οικογενεια την εχει λατρεψει και προς το παρον τουλαχιστον δεν μας εχει ταλαιπωρησει στο παραμικρο. Απλα, οση φροντιδα της προσφερουμε μας επιστρεφει αγαπη στο πολλαπλασιο!
Κυριες και Κυριοι απολαυστε τη Ριτα μας !



Αυτη ειναι ζωη, οχι η προηγουμενη...

Ποιος ηρθε ?
Ποζα στο φωτογραφο!

Καλα τη βολεψαμε εδω...


Που να'ναι, που να'ναι...


Νανι τωρα.

12 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Να τη χαίρεστε. Τώρα που είστε ...πολύτεκνοι, μήπως σκέφτεσε να το ...αξιοποιήσεις;

Μάτα είπε...

Είναι γλυκύτατη και πανέμορφη!
Την ίδια χαρά και ενθουσιασμό νιώσαμε κι εμείς όταν αποκτήσαμε το δικό μας! Καλορίζικη και πάντα με υγεία!
Την καλησπέρα μου.

Spy είπε...

Μα ήταν ηλίου φαεινότερον πως δεν θα την "γλιτώνατε"...
Χαίρομαι πάρα πολύ που τελικά ο νέος συγκάτοικος είναι ένα πρώην αδέσποτο και παρατημένο σκυλάκι. Πιστέψτε με, η αγάπη με την οποία θα σας ανταμείψει, είναι το καλύτερο βάλσαμο σε τόσα πολλά προβλήματα και σκοτούρες που δε μπορείτε να φανταστείτε... Ακόμα...

Saq είπε...

Είναι τέλειο ρε συ! Να το χαίρεστε και να το αγαπάτε! Τα αδέσποτα έχουνε μεταλαχτεί στα πιο έξυπνα και πιστά πλάσματα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Σας ευχαριστω ολους απο την καρδια μου! Ειναι φανερο πως δεν αντεξαμε να "σταθουμε" σε ρατσες, ομορφιες κλπ. και τελικα παραδωθηκαμε στη γοητεια της...μουτζουρας.Η Ριτα μας ομως, ηδη αρχισε να μας δικαιωνει για την επιλογη μας αυτη. Σας διαβεβαιω γι αυτο κι ειμαστε ολοι τρισευτυχισμενοι!
Αντε και στα δικα σας οι...ανυπαντροι-ες!

Ταξιδιωτης είπε...

Ένα τέτοιο πιστό και γλυκό μέλος να είχε η κάθε οικογένεια!

Καλησπέρα! :)

akrat είπε...

επ
μα τι κούκλα είναι??????????
μπράβο σας....
η καλοσύνη θα ανταμηφθεί...

Vicky είπε...

Να είστε καλά και να είναι κι η Ρίτα, που πλέον αναφέρεται στο "είστε". :-D

Φαίδρα Φις είπε...

είναι κούκλα!
φαίνεται πολύ καλόψυχο σκυλάκι και χαρούμενο

σε φιλώ καλέ μου

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο!!!
Μπράβο!!!
Μπράβο!!!
"΄Οση αγάπη της δίνουμε μας τη δίνει στο πολλαπλάσιο"
ΣΥΜΦΩΝΩ.
΄Εχουμε κι' εμείς και γνωρίζω από πρώτο χέρι τούτη την άδολη και ανεπιτήδευτη αγάπη των ζώων.
Τα πάντα καταλαβαίνουν, βρίσκω πως ο εγκέφαλός τους επεξεργάζεται πράγματα, συναισθήματα και συμπεριφορές. Μόνο ο λόγος τος λείπει....
Οι γάτες μας μέχρι και το θόρυβο της μηχανής του αυτοκινήτου γνωρίζουν και μαζεύονται επί της υποδοχής...
Τα παιδιά μας πρέπει α εξοικειώνονται με τα ζώα.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

κακτος ερημου είπε...

ειναι τοσο γλυκουλι αυτο το σκυλακι! κανατε φοβερη πραξη.. μακαρι να ειχαμε ολοι την δυνατοτητα να δωσουμε μια ευκαιρια σε αυτα τα μικρουλια..

να περνατε καλα με υγεια χαρα και να μας ενημερωνετε για..νεα κατορθωματα της!

φιλακια

ceralex είπε...

Είναι πανέμορφη και θα γίνει ακόμα πιο κουκλάρα μεγαλώνοντας..Εχει πολύ ωραία χρώματα! Να σας ζήσει και μπράβο για την διάσωση... δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό...