12/6/08

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ?

Ηγετικη κινηση αστραπη του Γιωργου Παπανδρεου πεταει εκτος κοινοβουλευτικης ομαδας τον Κωστα Σημιτη! Φαινεται με μια κινηση (επιστολη ΓΑΠ προς Σημιτη in.gr 12/6/08) να θελει να ξεφορτωθει -οσο μπορει τουλαχιστον- τα βαριδια του παρελθοντος (χρηματιστηριο, ευχαριστουμε τους Αμερικανους, Ιμια, Οτσαλαν κλπ) αλλα και το σκληρο αντιλαικο προσωπο των ημερων Σημιτη.

Μοιαζει να θελει να εμφανιστει ως ο πραγματικος ηγετης μιας νεας αριστερης συμμαχιας και να στριμωξει τον Συν, φερνοντας σε δυσκολη θεση την ηγεσια του , τη στιγμη που ο Αλαβανος αρνειται καθε συνεργασια μαζι του.

Και μοιαζει να παιρνει αφορμη ξεκαθαριζοντας με την δεξια του μεσα στο κομμα και μαλιστα σε ενα ζητημα (αυτο της επικυρωσης της συνθηκης της Λισσαβωνας) εμφανιζομενος να υπερασπιζεται το δικαιωμα των μαζων στις δημοκρατικες διαδικασιες κι εκθετοντας τον Κωστα Σημιτη ως ελιτιστη, και αντιδημοκρατη.

Απ την αλλη ρισκαρει και το γνωριζει γιατι τετοια "αριστερα" ανοιγματα προκαλουν πολλες φορες αναπαντεχες εξελιξεις ντομινο που αντε μετα να τις κουμανταρεις.

Τελος γνωριζει οτι θα πρεπει να διαχειριστει και το κοστος της απωλειας στρωματων του κεντρου που εβλεπαν παντα στο προσωπο του πρωην πρωθυπουργου -περα απ τα οποια λαθη του- εναν ντομπρο χαμηλων τονων σεβαστο πολιτικο αντρα και ταυτοχρονα τον ικανοτερο νοικοκυρη του πολιτικου μας συστηματος.

Το στοιχημα μεγαλο και με πολυ ενδιαφερον.Η αντιδραση του Αλαβανου επισης.

Ηδη σε πολλα bloggs αρχισαν να μιλουν για ενα νεο Πασοκ του Γιωργου, ενα συμπαγες κεντροαριστερο Πασοκ του 20%.

Ιδωμεν !

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γιατί δεν καταλαβαίνω τί το "αριστερό" έχει αυτή η κίνηση?

Και επίσης, γιατί να αντιδράσει ο Αλαβάνος?
Τί τον ενδιαφέρει?

Κι εγώ έτσι που πάνε οι ΠΑΣΟΚοι ένα συμπαγές Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ του 20% βλέπω...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Είναι εδώ και καιρό φανερό οτι ο κ. Παπανδρέου απο τα δύο μέτωπα που έχει, ένα προς τα δεξιά του και ένα προς τα αριστερά του, έχει επιλέξει να αντιπαρατεθεί με το δεύτερο!Το γιατί είναι ηλίου φανερότερο! Δε μπορεί να πλησιάσει τον Καραμανλή, πάει να εξασφαλίσει(;) τη δεύτερη θέση!Οι κινήσεις του είναι περισσότερο ενστικτώδεις παρά προϊόν σκέψης και πολιτικού προβληματισμού! Το ερώτημα είναι: Διαθέτει ένστικτο;

akrat είπε...

αγαπητέ απάντησα με μπόλικα κλασσικά... και έχω στην καβάντζα και άλλα... αλλά όχι και αυτό που είπες.... ξέρεις... δεν είμαι αυτό το πράγμα... διάβασε...

phlou...flis είπε...

Είθε να ευοδωθούν οι ενέργειές του

Spy είπε...

Δηλαδή τί απόδοση έχει αυτό τώρα, στο "Πάμε Στοίχημα"
Eίναι σιγουράκι; Nα το παίξουμε άφοβα;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

A8LIOTHTES
Νομιζω πιο σαφης δεν μπορουσα να γινω...

@ οφις
Δεν υπαρχει αρχηγος κομματος στυλ πασοκ που να του αρκει μια δευτερη θεση.Αλλα πραγματα εχει προφανως στο μυαλο του ο ΓΑΠ .

@ akrat προσπαθω, προσπαθω...

@ phlou flis
γουστα ειναι αυτα...

@ spy
δε μ αρεσε ποτε ο φτηνος τζογος...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω ο ΓΑΠ ονειρεύεται ένα συμπαγές κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ του 20% ??? Και όλα τα στελέχη - φοβούμενα μην έχουν την τύχη του Κ.Σ. - σπεύδουν να τον στηρίξουν? Ωραίο όνειρο!!
Διότι ο ΓΑΠ τους λέει: μην μιλήσει κανείς γιατί έχω τον τσαμπουκά να διώξω αυτόν που μου έδωσε το δαχτυλίδι, δεν θα κολλήσω στους "μικρούς". Και μετά θα κάνω το ΠΑΣΟΚ από κόμμα εξουσίας, μόνιμο κόμμα αντιπολίτευσης και θα μπορώ να κριτικάρω τους πάντες και τα πάντα, σαν το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ ας πούμε. Δεν θα ξαναχρειαστεί να πάρω κυβερνητικές αποφάσεις. Γιατί η κυβερνητική θητεία σε φθείρει (κομματικά και ψυχικά), έχει πολύ σκοτούρα ρε παιδί μου. Άντε καλά πάμε... Ζήτω η επόμενη κυβέρνηση ΝΔ με ή χωρίς το ΛΑΟΣ. Και από το 2015 και μετά βλέπουμε...
CaRa

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Αλλο τι ονειρευεσαι και αλλο τι παιρνεις.Κι ο ΓΑΠ θα παρει...αντε μην πω τωρα ...
Καλημερα

Artanis είπε...

Όποιος μου μιλήσει για περιβάλλον, και κρίνω τις ιδέες του εφαρμόσιμες, εκείνον θα ψηφίζω από 'δω και πέρα...
Άσε και έχω αγριέψει, και όλο και κάποιον θα δαγκώσω...
Αν είναι και ο Αθανασόπουλος της ΔΕΗ, εκεί να δεις τί Χάνιμπαλ θα γίνω...
Γκρρρρρρρ......

Ανώνυμος είπε...

Ήτανε μια φορά τα πρόβατα ενός βοσκού και συζητούσαν. Λέει το ένα:
-Αχ τι καλός που είναι ο βοσκός μας! Μαζί με τους βοηθούς του μας εξυπηρετεί. Μας ποτίζει, μας πηγαίνει για φαγητό στα λιβάδια, μας κουρεύει για να μην ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι, μας αρμέγει για να μας απαλλάξει από το βάρος του γάλακτος...

Ηθικόν δίδαγμα: Άσπρα σκυλιά, μαύρα σκυλιά όλοι οι σκύλοι μια γενιά.
Το θέμα είναι ποιον βοσκό θα έχετε ή πως θα γίνει να σταματήσει το άρμεγμα;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@mihalis:Αγαπητέ μου, έχεις δεί μαστάρια προβατίνας που αμέλησε ο τσοπάνος να την αρμέξει; Πρίζονται και σκάνε σα χειροβομβίδα!Υποφέρει το ζωντανό!
Ηθικό δίδαγμα:Καλύτερα να μπορώ να αλλάζω αυτόν που με αρμέγει κάθε 4 χρόνια, παρά να μη μπορώ να τον αλλάζω ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Mixalis και οφις.
Αρα το ηθικον διδαγμα ειναι να διαλεγουμε καθε 4 χρονια αυτον που μας αρμεγει τακτικα κι απο λιγο?
Ανωνυμος ά.

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Καλησπέρα,

θεωρώ αποπροσανατολιστική τη θέση για "σκληρό και αντιλαϊκό πρόσωπο των ημερών της κυβέρνησης Σημίτη". Επί εκείνων των ημερών έγιναν πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις οι οποίες ήταν προς όφελος του λαού.

Από μεγάλα έργα υποδομών (αεροδρόμιο, γέφυρα, μετρό, Αττική Οδός) μέχρι επιτεύγματα στην οικονομία (πληθωρισμός 3%, χαμηλά επιτόκια, φτηνά δάνεια), στη δημόσια διοίκηση (ίδρυση ΑΣΕΠ, κατάργηση επετηρίδας εκπαιδευτικών, ίδρυση Ανεξάρτητων Αρχών, ΚΕΠ, Ολοήμερων Σχολείων, κτλ.), στους θεσμούς (είσοδος της Ελλάδας και της Κύπρου στην ΟΝΕ, σύγκρουση με την Εκκλησία) και φυσικά η ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαφωνώ επίσης με το "κόλλημα" στον άξονα Δεξιά-Αριστερά στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Θα προτιμούσα τον άξονα φιλελεύθεροι/ελευθεριακοί - κρατικοδίαιτοι/συντηρητικοί τα οποία είναι τα δύο κυρίαρχα ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ. Το παράξενο είναι ότι ο Γιώργος, ιδεολογικά, ανήκει στον πρώτο πόλο... όπως και ο Σημίτης!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Δ.Σταυρου
Εχεις δικιο και στις δυο επισημανσεις.Δεν διαφωνω καθολου.
Το περι "σκληρου προσωπου..." γραφτηκε με την εννοια οτι αυτο θεωρηθηκε πως ηταν ο λογος που κατα πολλους εκανε το πασοκ να τιμωρηθει απο το λαο και να χασει τις εκλογες .Ναι,θα πρεπε η διατυπωση να ειναι το λιγοτερο σε εισαγωγικα αφου εντελως λανθασμενα αυτο το ρευμα του πασοκ το χουν ταυτισει με τον ορο δεξια τη στιγμη που θεωρουν (ανοητως για μενα)πιο αριστερα οσους ενισχυουν το ρευμα συνεργασιας με Συν και Κκε.