8/7/07

Οι εκλογες(2007) πλησιαζουν.Το ιδιο παραμυθι...


Οι εκλογες πλησιαζουν.
Συμφωνα με την ελευθεροτυπια της Κυριακης οι εκλογες θα κριθουν απο το πως θα ψηφισουν 1,5 εκ .ελληνες που μεχρι τωρα δηλωνουν αδιευκρινιστη ψηφο.
Επειδη αυτο το φαινομενο εχει παρατηρηθει κι αλλες φορες πρεπει να τονιστει ιδιαιτερα οτι αυτοι οι 1.5 εκ.πολιτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ .Γιατι ως την ημερα των εκλογων θα εχουν μεινει λιγοι απ αυτους εξω απ την αγκαλια των 4 ή 5 κομματων.
Γραφει η εφημεριδα πως το 40% αυτων προερχεται απο τα ακυρα-λευκα του 2004 και αλλο ενα 18 % ειναι νεοι ψηφοφοροι.
Τελος τονιζει οτι περιπου 500.000 απο τους πολιτες με αδιευκρινιστη ψηφο ειναι πολιτες σε παραγωγικη ηλικια με μεση και ανωτερη μορφωση.
Καθε φορα υπαρχει η απογοητευση πως οι ελληνες ψηφιζουν μονιμως τους ιδιους και τους ιδιους . Πως οτι και οσα κι αν τραβανε καθε τετραετια , μυαλο δεν βαζουν.
Ολοι κατηγορουν ολους , η πολιτικη απαξιωνεται ,οι νεοι ιδιαιτερα εμφανιζοντε να μενουν απαθεστατοι και μακρυα απο τα κοινα και βεβαια στο τελος ο δικομματισμος θριαμβευει
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
Ε οχι κυριοι δημοκρατες του προοδευτικου τυπου!
Δεν θα κριθει τιποτα (ακομη) απο αυτους τους αδιευκρινιστους-αναποφασιτους πολιτες .Οι αλλοι , που ειναι οι νεοι , οι εργαζομενοι , οι αγωνιστες , οι σκεπτομενοι , οι ρομαντικοι , οι αγωνιουντες για το μελλον των παιδιων τους .Εκεινοι , που καταφερατε να τους κρατατε μονιμως λιγους και εγκλωβισμενους στην ηττοπαθεια , στην απογοητευση και στα αδιεξοδα και που λυσσατε καθε φορα πως να τους αποσπασετε τη πολυτιμη ψηφο τους που τοσο πολυ οι ελεεινοι πατρωνες σας την εχουν αναγκη.
Εκεινοι οι με συνειδηση ακυροι-λευκοι που δεν σας εκαναν ποτε το χατιρι να συμμετεχουν στα εγκληματα σας , αυτοι , οσο λιγοι κι αν ειναι ακομη θα συνεχισουν να σας απαξιωνουν και να σας δειχνουν την (δι)-εξοδο.
Οσο και αν προσπαθειτε να κανετε το ασπρο μαυρο αυτοι θα σας φωναζουν οτι οι εκλογες κρινοντε παντα απο τους αλλους πολιτες . Τους δικους σας πολιτες .Τους πολλους .Αυτα τα ζωντανα που καταφερατε με το παραμυθι με τους μεσσιες , με τα ρουσφετια , με τους νοθευμενους εκλογικους νομους , με τα ελεγχομενα ΜΜΕ , με τις τραπεζες –παροχους ονειρων με δοσεις , με την αντιπαροχη ,με την φτωχια , την μιζερια και με χιλιες δυο κομπινες να τους κρατατε δεσμιους της κακομοιριας τους .
Αυτοι οι πολιτες που τρωνε hot- dogs στην επετειο του πολυτεχνειου ,που συμμετεχουν χωριστα (καθενας με το κομμα-τσομπανη του) στον Γοργοποταμο και στην Πρωτομαγια αλλα που εμαθαν να συνωστιζοντε στην ιδιαιτερα γραμματευ του αξιοτιμου κου βουλευτου για να μαθουν νεοτερα επι του “θεματος”τους ,αυτοι οι “συντροφοι” που με την συνδικαλιστικη τους μαλακια συνεβαλαν αποφασιστικα στην διαλυση της οποιας βιομηχανιας υπηρχε στην Ελλαδα και επιμενουν στην αντιευρωπαικη τους υστερια ,αυτοι που “μ ενα τανκ θα μπορουσαν να εισβαλουν στην ΠΓΔΜ για πλακα”και ταυτοχρονα δακρυζουν για τις αλησμονητες χαμενες πατριδες και την σκλαβωμενη Κυπρο τους, αυτοι που νοιωθουν υπερηφανοι και κομπαζοντας εξιστορουν τα οσα εζησαν εχθες στις εξεδρες της Αννιτας και του Ψινακη και μορφωνουν τα παιδια τους με τα νεα επεισοδια του φως- κολου ,αυτοι που εκλαψαν για την Παρνηθα προχθες γιατι που θα χουν να πηγαινουν τωρα να αφοδευουν τις κουραδες των πικ-νικ τους , αυτοι που ψηφιζουν Κωστακη αφου τους προσφερει την ηδονη της φαντασιωσης οτι καποτε μπορει να χαιρετισουν δια χειραψιας την Φρειδερικη τους(συγγνωμη την Νατασα τους ηθελα να πω) κι οτι καποτε ισως γινουν κι αυτοι μικρο-μεγαλοαστοι "κυριοι", αυτοι που θελουν να ψηφισουν Γιωργακη “που ναι τοσο καλο παιδι” αλλα αυτος με τιμιοτητα τους αποδεικνυει καθε μερα πως ενας σαν κι εκεινους ειναι κι αυτος ,αυτοι που δεν γνωρισαν ή το χειροτερο ξεχασαν τι σημαινει ελευθερια ,χουντα ,εμφυλιος ,εξορια ,μεταναστευση ,εκμεταλλευση ,αυτοι που τραγουδουν δεν θα γινεις ελληνας ποτε αλβανε αλβανε και χιλιαδες αλλοι τετοιοι ειναι αυτοι που κρινουν καθε φορα τις εκλογες.
Αν λοιπον ακουει κανεις εκει εξω ενα εχω να σας πω . Καντε το1.5 εκ. πολιτες δυνατους κι οχι αναποφασιστους .Καντε το 1.5 εκ ανεξαρτητο ,καντε το ελπιδα ,καντε το οραμα ,καντε το πολιορκητικη μηχανη ,καντε το ωρολογιακη βομβα στα θεμελια της σαπιλας .Μεγαλωστε το .Ταρακουνηστε το συστημα .Ενωστε την φωνη σας σε μια γιγαντια κραυγη και προχωρηστε την αλλαγη μονοι σας .Καθε πολιτης εχει δικαιωμα σε μια καλυτερη κοινωνια , καθε νεος σ ενα καλυτερο αυριο ,καθε παιδι σ ενα καλυτερο μελλον .Δημιουργηστε την νεα αριστερα μεσα απ τις σταχτες του σημερα .Ας καει και καμμια σημαια ,δεν τρεχει τιποτα...
η photo απο το http://www.avopolis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: