9/5/17

Μιχαλη μας

Τον πολυ τελευταιο καιρο αν και ζουσε στην αγκαλια, τις φροντιδες και την αγαπη παιδιων και εγγονιων δεν ηταν καλα. Ο ανθρωπος χαρα, ο ανθρωπος οπου γλεντι και χορος, ο εξω καρδια ανθρωπος, ο ανθρωπος γαρυφαλλο στ αυτι, καθηλωμενος σ ενα κρεββατι χωρις να μπορει να βγαινει τις βολτες του, να βρισκει τα φιλαρακια του, να ψωνιζει στις λαικες δεκα δεκα τα καρπουζια για το σπιτι..
Χωρις να μπορει να πινει, να γλεντα, να τραγουδαει. Να χαριζει απλοχερα γυρω του πειραγματα και γελια.. Και τωρα να μην μπορει αλλο να προσφερει και να υποφερει.. Κουραστηκε πια. Με καρκινους καρδιες κλπ κρατηθηκε ορθιος πολλα χρονια. Παληκαρι διψασμενο για ζωη. Ομως πλεον, δεν το ηθελε αλλο ετσι. Του 'λειπε πια πολυ και η Δημητρα του. Πληρης αποφασισε να παει αλλου να κανει τις "τανζανιες" του.
Σε κατι τετοιες περιπτωσεις ανθρωπων, τοσο καλων και αγαπημενων ειναι που ευχομαι να υπαρχει το "αλλου".. Ευχομαι τωρα να εχουν βρεθει με τη γιαγια Δημητρα, τη γυναικουλα του και να ναι ηδη ο ενας στην αγκαλια του αλλου. Να ξερουν αυτα που εμεις δε γνωριζουμε για το "μετα" και να χαμογελανε. Εμεις να σκαμε απο λυπη αλλα εκεινοι να χαμογελουν αφου θα ξερουν οτι καποτε ολοι ξανασμιγουν. Και τοτε θα χει ερθει παλι η ωρα του μεγαλου γλεντιου. Η ωρα η δικια του. Η ωρα του τοσο ιδιαιτερου ζειμπεικου του που τοση χαρα εξεπεμπε γυρω του οπως εκανε και ολη η παρουσια του σε τουτη τη ζωη.
Τωρα ομως εδω, να ξερεις, θα μας λειψεις μεγαλε..

Καλο ταξιδι πατερα-παππουκα μας Μιχαλη. Καλο ταξιδι καλε μας ανθρωπε. Καλο ανταμωμα με τη Δημητρα σου. Θα σε θυμομαστε παντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: