9/11/16

Κακημερα

Ο Τραμπ νεος προεδρος της Αμερικης...

Σήμερα είναι μια πολύ μελαγχολική μέρα για μένα. Κοιτάζω γύρω μου και σκέπτομαι πόσο τυχερή υπήρξε, τελικά, η γενιά μου, η γενιά της Μεταπολίτευσης. Ζήσαμε, και ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι και ως πολίτες του κόσμου, 30 καλά χρόνια σε μια σχετικά ανοικτή κοινωνία, απολαμβάνοντας συνθήκες Ελευθερίας και Δημοκρατίας πολύ πιο διευρυμένης σε σύγκριση με το παρελθόν. Ο κόσμος μας πια μέρα με τη μέρα σκοτεινιάζει, αλλάζει δραματικά, οπισθοδρομεί και απαρνιέται αξίες που τις θεωρούσαμε δεδομένες. Δεν ξέρω πώς θα ζήσουν τα παιδιά μας. Είμαι απαρηγόρητος.

Πλεον, θα προσπαθησω περισσοτερο απο ποτε να πεισω τον γιο μου να συνεχισει εντατικα τα μαθηματα γερμανικων που αφησε στη μεση. Δεν βλεπω να υπαρχει αλλη διαφυγη για τα βλασταρια μας. Αντε να παιζε και κανας Καναδας αλλα αυτος θα πλημμυρισει Αμερικανους.. Για Αυστραλια δεν το συζηταμε, στου διαολου τη μανα. Οποτε..
Βαστα Ανγκελα!

Angela Merkel: 
"Germany and America are connected by values of democracy, freedom and respect for the law and the dignity of man, independent of origin, skin colour, religion, gender, sexual orientation or political views.
I offer the next President of the United States close cooperation on the basis of these values."

Δεν υπάρχουν σχόλια: