19/2/13

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΔΙΟΓΕΝΗ ΑΞΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ !!!


Διογενης - Ιασωνας 43 - 37 !

  Αξιες πρωταθλητριες οι κορασιδες του Διογενη Φρεαττυδας στον β΄ομιλο της Εσκανα (μπασκετ)


Το Σαββατο 9/2/2013 τα κοριτσια του Διογενη κερδισαν τον ανταγωνιστη Ιασωνα 43 - 37 και στεφτηκαν ουσιαστικα πρωταθλητριες!
Μεγαλο ηταν το ματς ανταξιο δυο σπουδαιων ομαδων !
Οι δυο πρωτοποροι του βαθμολογικου πινακα σε ενα ντερμπυ με τα ολα του. Ο Ιασωνας επαιξε πολυ ομορφο μπασκετ. Κυνηγησε τη νικη με ολες του τις δυναμεις εξου και οι 37 ποντοι που εβαλε στην καλυτερη αμυνα του πρωταθληματος(Ο Διογενης τελειωνει το πρωταθλημα με παθητικο μονο 23,5 ποντους/αγωνα). Απ την αλλη η ομαδα μας (οχι στην καλυτερη μερα της) αλλα με τα γνωστα προσοντα της, πεισμα, μαχητικοτητα, επιμονη και παθος,
Μα πανω απ ολα με στοφα νικητη!

Τι κι αν βρεθηκε πισω στο σκορ? Οπως εχει κανει φετος, καθε φορα που παιζει με σπουδαιους αντιπαλους πεισμωνει παθιαζεται και στο τελος..τα καταφερνει. Περιγραφη του αγωνα μοιαζει περιττη, Η κουραση αλλα και η ατελειωτη ικανοποιηση και χαρα ηταν εκδηλη στα προσωπα ολων, μικρων και μεγαλων. Απομενουν δυο τελευταια ματς (μαλλον διαδικαστικου χαρακτηρα βαση δυναμικοτητας αντιπαλων) και τελος. Τελευταιο βημα και σταθμος της καταπληκτικης φετινης πορειας θα ειναι το ματς για την ανοδο. Οι ελπιδες εχουν γινει σχεδον βεβαιοτητα.
Φτασαμε στην πηγη, να μην πιουμε νερο?




Στα αξιοσημειωτα του αγωνα ο φορος τιμης ("σντο")στο τελος υπερ της ομαδας του Φοινικα Αγιας Σοφιας για το unfair αποτελεσμα του αγωνα τους με τον Ιασωνα. Το οτι και μετα απ αυτο το αποτελεσμα (πανω απο 80π διαφορα) εγκατελλειψε η Αγ.Σοφια το πρωταθλημα δεν μπορει παρα να γεμιζει στενοχωρια τους ανθρωπους που αγαπουν τον αθλητισμο και το μπασκετ. Κυριως η αποχωρηση αυτη στερησε σε καποια παιδια τη χαρα και την ευκαιρια της συμμετοχης στις ομορφιες ενος διαγωνιστικου πρωταθληματος. Τετοια αποτελεσματα και σκορ οπως το προαναφερθεν, δεν αποτελουν και οτι το καλυτερο για το fairplay σε τετοιες ηλικιες.
Ο Διογενης με επιλογη και του προπονητη του σταθηκε παντα "φιλικα" απεναντι στις πολυ αδυναμες ομαδες και τους εδωσε τη χαρα της "αξιοπρεπους ηττας". Αυτη η πρακτικη προωθει την ευγενη αμιλα και τις αξιες του αθλητισμου και γι αυτο θα ειναι παγια τακτικη του Διογενη και στο μελλον.










Δεν υπάρχουν σχόλια: