20/5/12

Πισω στη Δραχμη αλλα μεσα στην Ευρωπη


Να επιστρεψουμε στη Δραχμη (για το καλο του Ευρω) μενοντας παση θυσια στην ΕΕ. (Η έντιμη πρόταση ελπίδας)

·
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ" ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

Αυτό το όχι θα διαφέρει από το «όχι» των απαταιώνων ελλήνων πολιτικών γιατί θα είναι ακριβώς εναντίον τους και υπέρ του ελληνικού λαού και όχι μόνο υπέρ του ελληνικού λαού αλλά υπέρ της ΕΕ και υπέρ της Ευρωζώνης.

 Ένα τέτοιο όχι ναι μεν θα δώσει ένα χτύπημα στην ΕΖωνη αλλά δεν θα την διαλύσει οικονομικά. Αντίθετα επειδή θα την αφυπνίσει θα την ενώσει αναγκαστικά πολιτικά και θα την υποχρεώσει να αντιδράσει παίρνοντας κατ αρχήν μερικές στοιχειώδεις πολιτικές πρωτοβουλίες όπως  
πχ να κάνει τρεις  καίριες (αν και οικονομικά δαπανηρές) πολιτικές κινήσεις για να μην αφήσει τη χώρα μας, το λαό μας αλλά και την ίδια την ΕΕ να παραδοθούν στην καταστροφή: 
1.  Να εγγυηθεί τις καταθέσεις και να διοχετεύσει στις ελληνικές τράπεζες έναν μεγάλο όγκο ρευστού που θα σταματήσει αμέσως τον πανικό και το κλείσιμο των τραπεζών

2. Να εγγυηθεί κρατικούς μισθούς και συντάξεις για ένα ελάχιστο διάστημα τέτοιο που θα καθησυχάσει στοιχειωδώς το ελληνικό λαό για να μην αυτοκαταστραφεί πηγαίνοντας αλαλιασμένος πίσω από το «επαναστατικό» κλιμάκιο των προβοκατόρων που θα βρεί ευκαιρία να διαλύει τα πάντα και να επιβαλει την πολιτική του δικτατορία

3.  Να καλέσει την ελληνική κυβερνηση για συναινετικό πέρασμα της χώρας μας στη δραχμή και με μεταβατικά μέτρα στήριξης που θα κάνουν όσο γίνεται πιο ομαλό αυτό το πέρασμα. 

Αντιθέτως τωρα  που οι αστικές τάξεις που κυβερνάνε την ΕΕ συνεχίζουν στην τύφλα τους και επαναπαύονται στα ψευτικά «ναι» της Βουλής και των πρωθυπουργών μας, καθώς και στις συμφωνίες παλιόχαρτα που υπογράφουν μαζί τους  και  στέλνουν τοποτηρητές στην Ελλάδα για να την διοικήσουν  το μόνο που  πετυχαίνουν είναι να κατηγορούνται οι ίδιοι για νεοαποικιοκράτες και  μετατρέπουν τους προδότες σαμποταριστές σε πατριώτες.
Αν συνεχίσουν αυτόν τον δρόμο τελικά θα αποσυνθέσουν την ΕΖ και την ΕΕ και θα φέρουν στο κέντρο της Ευρώπης τις υπερδυναμεις σαν επιδιαιτητές και μετά σαν καταχτητές.
Τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Τότε οι λαοί που έτσι κι αλλιώς δεν χάνονται θα αναλάβουν εκείνοι στη θέση τους να λύσουν το ζήτημα.
Δεν υπάρχει σήμερα άλλη λύση από το πέρασμα στη δραχμή.
 Κι αυτό όχι γιατί η δραχμή είναι πιο ανταγωνιστική, που σημαίνει ότι θα φτωχύνουν κι άλλο οι μισθωτοί. Από καθαρά οικονομική άποψη το καλύτερο νόμισμα για την Ελλάδα σε αυτή την ιστορική φάση θα ήταν το Ευρώ. Αλλά δεν μπορεί το Ευρώ να είναι το νόμισμα μιας χώρας της οποίας όλοι σχεδόν οι κομματικοί αρχηγοί θα ηθελαν το ρούβλι ή το γιέν. 
Η δραχμή είναι χειρότερη από το Ευρώ αλλά είναι απείρως καλύτερη για την Ελλάδα από ότι το ρούβλι και το γιέν.
 Χρειαζόμαστε τώρα τη δραχμή για έναν πολιτικό λόγο, για να πάψουν να κρύβονται οι σαμποταριστές πίσω από το Ευρώ την ΕΖ και την ΕΕ και έτσι να διαπράττουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους. 
 Χρειάζεται δηλαδή η δραχμή σε πρώτο επίπεδο για να δεί ο λαός μας τον εχθρό.



Του χρειάζεται η δραχμή ακόμα βαθύτερα για να πάψει να περιμένει καθοδήγηση από οποιονδήποτε απ’ έξω.

Του χρειάζεται και κάποιος χρόνος για να καταχτήσει ξανά την πολιτική και εθνική του χειραφέτηση, επειδή οι δοσίλογοι ηγέτες του οργάνωσαν μεθοδικά τα εθνικά, ταξικά και ατομικά του ελαττώματα, ώστε να τον υποδουλώσουν στον εαυτό τους και στους ξένους δυνάστες εντολείς τους . 

Αν αυτή η περίοδος περάσει και έχουμε πάρει σαν χώρα τη μοίρα μας στα χέρια μας, θα μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο Ευρώ σαν ένας αξιοπρεπής και περήφανος λαός ξεπλυμένος από τη λάσπη με την οποία άθελά μας μας αλείψανε οι προβοκάτορες ηγέτες μας. Έτσι σε μια νέα ανεξάρτητη βάση θα μπορούμε να ενωθούμε πιο βαθιά απ’ όσο τώρα με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και έθνη και να μοιραστούμε μαζί τους το κοινό νόμισμα. 

Γι αυτό το λόγο πρέπει να διατηρήσουμε τους δεσμούς μας με την ΕΕ και τους λαους της  και να αξιοποιήσουμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατισμό που τόσο τον θέλει ο βαθιά δημοκρατικός λαός μας.
Γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: