18/6/10

Οδηγος επιβιωσης για το καλοκαιρι

Οδηγος επιβιωσης για το καλοκαιρι

Τρωγε πολυ καρπουζι, χορταίνεις και δεν τρως άλλα που κοστιζουν
Πινε πολυ νερο για τους ιδιους λογους(και δεν παθαινεις και αφυδατωση)
Βγαλε τραπεζακι στην εξωπορτα σου. Γνωρισε τους γειτονους σου. Γινε κοινωνικος, ξεχνα τους καημους σου, δες κοσμο και tv μαζι τους.
Μην ανοιγεις α/c κατω απο 26 βαθμους , καιει πολυ, η παρε βενταλια για αερα
Ασε το αυτοκινητο στην ακρη, κοστιζει, παρε ποδηλατο η λεοφωρειο. Ειναι και της μοδας. Το πρωτο λεμε τωρα.
Κοψε το τσιγαρο η ελαττωσε το
Φυτεψε ριγανη, δυοσμο, βασιλικο, ντοματες, αγγουρακια, πιπεριες, κολοκυθια, κρεμμυδακια κλπ στο μπαλκονι σου. Μπορεις!
Μαθε να εκτιμας τη γευση της ελιας, του μαρουλιου, του αγγουριου και κοψε το ροκφορ, τους τονους και τα μπεηκον. Στα απλα βρισκεται η ουσια της ζωης!
Το λαδι που σου φερε ο πατερας, μια χαρα ειναι. Απλως εσυ δεν ξερεις απο λαδι.
Βαλε στη ζωη σου τα σπιτικα γλυκα του κουταλιου, απολαυσε και μια βανιλια υποβρυχιο στη λιγουρα. Ειναι ΠΟΛΥ πιο υγειινα απο τις παστες και τα παγωτα απο σκονη γαλα, φουλ λιπαρα και συντηριτικα.
Αν επιμενεις ομως παγωτο τωρα πια υπαρχει απο 3 ευρω το διλιτρο. Μη δινεις 3 ευρω για εναν πυραυλο της χαλτζιντα.
Αλλαξε γνωμη σχετικα με τα προιοντα των εκπτωτικων σουπερμαρκετς τυπου λιντλ, αλντι, ντια κλπ. Μια χαρα ειναι...ασε να λενε...
Ανοιξε το παπουτσι σου στη ραφη? Με 5 ευρω στον τσαγκαρη γινεται καινουργιο. Ακου πρεπει να παρεις καινουργια. Τσ τσ τσ...
Αγοραζε τριμα φετα για τις σαλατες. Εχει μισα λεφτα σχεδον απο τις αλλες.
Κορνφλεικς, γιοκοτσοκο κλπ. Μα τι ειναι αυτα? Ψωμι και βουτυρο με σπιτικια μαρμελαδα βερυκοκο ποσα χρονια εχουν να δοκιμασουν τα παιδια σου?
Σβηνε τα φωτα παντου, μια λαμπα λαδιου κι ενα αγιοκλημα ειναι οτι πρεπει για ρομαντικες βραδιες
Βαλε πλαστικο καλυμμα πανω στο τραπεζομαντηλο. Ετσι δεν θα το πλενεις ολη την ωρα
Ελατωσε την ηλεκτρικη σκουπα στη μια φορα τη βδομαδα. Κι οι απλες, μια χαρα καθαριζουν.
Ενα παλιο βετεξ μην το πετας, κρατα το για αλλες πιο βρωμικες δουλειες
Ανακαλυψε ξανα την αξια του σαπουνιου στο ξυρισμα . Τι αφρους και βλακειες. Ασε που κραταει τριπλασιο χρονο. Κανει μια χαρα σαπουναδα και κοστιζει και απιστευτα λιγοτερο.
Κοψε τα καφε, με την παρεα στο σπιτι ειναι πιο φτηνα και πιο ωραια(απο καποια αποψη)
Το ιδιο ισχυει και για τις ταβερνες.
Δες τιβι και μουντιαλ με ποπ κορν η ψητο καλαμποκι στο μπαλκονι. Αυτη ειναι διασκεδαση.Τι μπαρ και αηδιες...
ΒΒQ να κανεις συχνα. Τωρα πια κοτοπουλο και χοιρινες εχουν γινει πιο φτηνες απο το γαυρο και το κουνουπιδι και θα ζηλευουν και οι γειτονες.
Ποτιζε βραδι τις γλαστρες με κουβα κι οχι με λαστιχο αβερτα. Χωρις ηλιο η δροσια κραταει περισσοτερο και τα φυτα ξεδιψουν καλυτερα.
Κοψε το πολυ (λεμε τωρα) σεξ. Σε κουραζει και μετα πεινας παλι η θες τσιγαρο.
Στο αυτοκινητο μην πλενεις τιποτα. Εδω δεν εχεις να φας τη μουρη θα κοιταξεις? Ασε που τα τζαμια θα στα καθαρισουν στα φαναρια ετσι κι αλλιως...
Το γκαραζ σου νοικιασε το. Ετσι κι αλλιως το αυτοκινητο σου εκλεισε πια πενταετια. Αστο εξω. Τι φοβασαι, μη γρατζουνιστει? Αυτα σε μαραναν τωρα...
Κανε οσο τρακα τσιγαρα μπορεις και καλα οτι το κοβεις και δεν αγοραζεις πακετο. Παλιο κολπο δοκιμασμενο. Οσο κρατησει(αναλογα με την αναισθησια σου) Μετα ...το ξαναρχιζεις.
Μην ξαναγορασεις εφημεριδες, υπαρχουν πολλα φρι πρες πια και επισης το διαδικτυο (αν εχεις)
Μαθε που γινονται δεξιωσεις και επισημα γευματα που κανουν φαρμακοβιομηχανιες, εταιριες διαφημιστικες κλπ κλπ. Μπορεις να μπαινεις τσαμπα! Εγγυημενα. Εκεινη τη στιγμη δε μπορουν να ελεγξουν αν εισαι οντως πχ δημοσιογραφος απο τα Νεα της Σαλαμινος η οχι. Περνας υπεροχα και τρως και του σκασμου γαριδες και σολωμους.
Πηγαινε σε δωρεαν παραστασεις, ποιητικες βραδιες κλπ εκδηλωσεις κουλτουρας. Σχεδον παντα θα εχουν τυρακια και ενα ποτηρι κρασι και θα κουλτουριαστεις κιολας.
Διοργανωσε τετοιες βραδιες και στο σπιτι. Αλλος θα φερει κανα κρασι αλλος κανα γλυκο. Οποτε θα φατε θα πιειτε κι ολο και κατι θα περισσεψει..
Κοψε ζελεδες, αφρους κλπ για τα μαλλια και χρησιμοποιησε αγνο λεμονακι για πολλους λογους
Να προτιμας ελληνικο καφε αντι φραπε, ειναι καλυτερος και κοστιζει λιγοτερο. Μη βαζεις ουτε ζαχαρη, κανει κακο και στα δοντια (τα οποια παρεπιπτωντος πλενονται καταπληκτικα και με αλατακι του θεου)
Παρε χυμα και φτιαχνε τσαι παγωμενο, ειναι τελειο για τις ζεστες και φτηνουλι... ακομα.
Κανε tsamba σοπινγκ θεραπυ. Ψωνιζε ενα καροτσι πραγματα στα σουπερμαρκετς και στο τελος αφηνε τα ολα εκει κοντα στα ταμεια. Περνας φανταστικα, γινεσαι ακτιβιστης (που ειναι και της μοδας), δεν πληρωνεις διφραγκο και περνας και τ απογευμα σου ευχαριστα.
Επισκεψου εκεινη την ξεχασμενη θεια που χει χρονια να σε δει. Που ξερεις μπορει να σε θυμηθει στη διαθηκη της.
Ανεβα στο Λυκαβητο απο τα βραχια. Θα δεις συναυλιες τσαμπε και θα θυμηθεις και τα νιατα σου.
Τωρα με τα εργα στον ηλεκτρικο κανε τη διαδρομη Πειραια-Κηφισια. Με τα ανεβα κατεβα που σε κανει, μ ενα μονο ευρω, σ ενα απογευμα κανεις ολο το γυρο της Αθηνας.
Πηγαινε στο νεο μουσειο της ακροπολης. Ειναι ακομα με φθηνο εισητηριο και θα δεις και την ακροπολη που δεν την εχεις δει ποτε.
Αγοραζε μισο καρπουζι απο τα σουπερμαρκετς αντι για ολοκληρο. Μην κλαις και τα λεφτα σου.
Κοψε τις λαικες ειναι πανακριβες, δεν κοβουν ακομα αποδειξεις και εχουν και τα ιδια προιοντα με τα σουπερμαρκετ.
Κανε τις αγορες σου μεσω ebay κλπ δικτυων. Μια χαρα ασφαλες ειναι και οι τιμες απιστευτα μικροτερες. Αιντε ξυπνα!
Παρε σβαρνα ολες τις δωρεαν εκδηλωσεις των δημων, θα περασεις καλα και χωρις χρημα.
Στο σινεμα να παιρνεις κοκα κολα και πατατακια η ποπ κορν απ εξω, ειναι ασυγκριτα φθηνοτερα
Να προτιμας τα θερινα σινεμα των δημων, ειναι ομορφα ρομαντικα και πιο φτηνα
(ακομα, στα βιλατζ πηγαινε καθε Τεταρτη που ειναι μιση τιμη)
Μη στενοχωριεσαι τωρα που κλεινουν τα θεατρα και το δελφιναριο στον Πειραια. Οι συζητησεις των σωτηρων μας στα καναλια τα ιδια γελια και κλαματα προσφερουν.
Ανακαλυψε τη θρεπτικοτητα και την αξια στη γευση ξεχασμενων φαγητων οπως
πρασοριζο,λαχανοριζο,σπανκοριζο, πατατες γιαχνι, οσπρια, αυγα τηγανητα με μπολικο ψωμι για παπαρες, μπριαμ(με λαχανικα απο τις γλαστρες σου) , φτερουγες κοτοπουλου στο φουρνο με μουσταρδα και κοκκινο γλυκο πιπερι, κλπ. Ειναι πολυ φτηνα, νοστιμα και υγειινα. Η γιαγια λες να μην ηξερε?
Σταματα να αγοραζεις ρουχα απο μοδα, μην αγοραζεις αν δεν παλιωσουν αυτα που εχεις, ετσι κι αλλιως κι αυτα σου πανε πολυ(θυμασαι οταν τ αγορασες τι χαρα ειχες?)
Να εχεις τις τεντες παντα κατεβασμενες, κοβουν τη ζεστη αρα δεν θες a/c ολη την ωρα
Προς θεου μην ξεχνας το θερμοσιφωνο, το a/c και το φως στην εξωπορτα ποτε αναμμενα. Καηκες!
Μαθε να μπαλωνεις μικρες τρυπουλες στις καλτσες και αλλου , δεν ειναι καιρος για σπαταλες...Και το νυχακι μπροστα το κοβουμε που και που, ετσι?
Κοψε τη συνδεση στο κινητο σου. Καντο καρτοκινητο και εχε το μονο για να σε παιρνουν. Μεγαλη οικονομια. Για την αναγκη εχε και μια τηλεκαρτα.
Βγαλε το κοριτσι βολτα με σπορακια στην πλατεια. Στα παγκακια περνας ωραια ρομαντικα, κουβεντιαζεις πεφτει και κανα φιλι μολις σουρουπωσει. Ενω αλλου...
Προταση Νο2 για το κοριτσι σου. Βγαλτε το σκυλο σου βολτα μαζι. Ειναι πρωτοτυπο, γουτζουγουτζου και θα χεις τελειωσει και μ αυτη την υποχρεωση.
Προταση Νο3. Τι θελει, μπουζουκια? Και τον Σπυρο Παπαδοπουλο τι τον εχουμε μερα παρα μερα?
Αν ειναι για ταινια, διωξε τους γονεις σου και καλεσε την στο σπιτι.
Αν ειναι για διασκεδαση καλεσε και την παρεα στο σπιτι. Ολο και καποιος θα παιζει καμμια κιθαρα...
Οταν πινεις νερο βαλε το ποτηρι στην ακρη. Οταν το ξαναχρειαστεις να παρεις το ιδιο. Οχι αλλο καθε φορα κι αμεσως στο πληντυριο πιατων...
Κλεινε το ψυγειο γρηγορα να μη φευγει η ψυξη. Ετσι κι αλλιως δε θα βρεις και πολλα μεσα..
Οταν σου κολλαει η κορη να της παρεις κατι, πλακωσε την στα γαργαλητα και παιξε μαζι της κανα μισαωρο. Στο τελος θα χει περασει φανταστικα και θα χει ξεχασει και τι ηθελε να της παρεις.
Αμα σου ζητησει το παιδι βολτα στο "αλλου φαν παρκ" ανοιξε αμεσως το counter strike η το farmville στο pc σου. Το παιδι θα κολλησει με τη μια κι εσυ θα γλυτωσεις ενα καρο λεφτα.
Οταν ψαχνεις που πηγε το τελευταιο σου πενηνταρικο(λεμε τωρα, αν ειχες) συνεχισε να ψαχνεις. Θα περασεις ωρα χωρις να ξοδευεις στα σιγουρα.
Αν χτυπαει συνεχεια το τηλεφωνο απο τις τραπεζες για τα δανεια, λεγε τους "θα το πω στο μπαμπα μου" με παιδικη φωνη. Εχει πολυ πλακα οταν καταλαβαινουν πως τους δουλευεις και αρχιζουν τα χαζα. Περνας καλα και δεν κοστιζει. Αρκετα σου παιρνουν απο τοκους...
Διακοπες σε ξενοδοχεια η δωματια, εννοειται τελος. Υπαρχουν εναλλακτικα φτηνα καμπινγκ να πας και... να σαι και φυσιολατρης. Για να μη σου πω τωρα και για ελευθερη κατασκηνωση και σου πεσει βαρυ.
Διαβαζε πολλα βιβλια. Περνας πολυ ωρα χωρις να ξοδεψεις λεφτα και μορφωνεσαι.
Γινε προεδρος σε καποια ΜΚΟ. Ολο και κανα φραγκο θα βγαλεις...Ξυπνα κοροιδο...
Αντιλιακες κρεμες? Περιττες! Απλα μενε στον ισκιο.
Στην παραλια παιρνε μαζι σου νερο, καφε, καρπουζι και σαντουιτσακια απ το σπιτι. Δεν προκειτε να χρειαστεις τιποτα αλλο. Εγγυημενα.
Στην αμμο στρωνε πετσετα και ζησε το μυθο της φυσης. Ασε τις ξαπλωστρες . 10 ευρω η μια εχουνε φτασει. Σε παιρνει?
Οταν ερθει το φθινοπωρο και αρχισουν τα σχολεια, τα πετρελαια, οι λογαριασμοι, τα φροντιστηρια κοκ ε, τοτε απλα κανε την προσευχη σου! Τη εβαψες ετσι κι αλλιως.

3 σχόλια:

akrat είπε...

ειλικρινά
αυτές οι απλές συμβουλές είναι ΟΥΣΙΑ
δεν είναι δήθεν

μπράβο

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Είναι απίστευτα πρακτικές οι συμβουλές σου!Και είναι κρίμα που όταν μας έλεγαν τα ίδια πράγματα οι "παλιοί", πολλοί απο ΄μας του περιγελούσαμε!Τώρα θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε από ανάγκη! Όπως ακριβώς και τις μεταρυθμίσεις στην οικονομία!
Εφαρμόζω από χρόνια πολλές από τις προτάσεις σου, αλλά το μόνο που εισέπρατα ήταν ειρωνικά σχόλια!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ετσι μπράβο!!!
Γκρινιάζουνε όλοι, αλλά βρίσκω πως είχαμε ξεφύγει χάνοντας την ουσία.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές