30/4/10

Γιατι κε Παπανδρεου?

Και ρωταμε εμεις τωρα:

- Γιατι τοσο καιρο που του ζηταγε του ΓΑΠ η Μερκελ να δηλωσει επισημα πως η Ελλαδα βρισκεται σε αδυναμια κι εκεινη θα του εδινε δανειο -πρόταση "διαχείρισης της κρίσης» της Deutsche Bank στα 150 δις- (επίσκεψη Ακερμαν στην Αθήνα 26-28 Φεβρουαρίου), ο ΓΑΠ δεν το εκανε παρα διατυμπανιζε προς ολους οτι "Εμεις δεν ζηταμε δανεικα, θα τα καταφερουμε μονοι μας και το μονο που ζηταμε ειναι να υπαρχει ενα ευρωπαικο διχτυ ασφαλειας" ?

Γιατι δεν επαιρνε τα δεκαδες δις οπως αφηνε να διαρρεει οτι του εδινε το Πεκινο?

Γιατι τοσο καιρο απαιτουσε μια προκαταβολικη αποφαση της Ευρωπης οτι θα μας δανεισει αρνουμενος επιμονα επισημως να μην τα ζηταει τα δανεικα απειλωντας για πιστολια στο τραπεζι?

Γιατι εκβιαζε μια τετοια δηλωση της Μερκελ διατυμπανιζοντας σ ολο τον κοσμο πως παμε για πτωχευση και δεν υπαρχει σαλιο κλπ?

Γιατι εκανε ασταματητα το ασπρο μαυρο δηλωνοντας ψευδεστατα
οχι οτι ο κίνδυνος χρεωκοπίας ειναι που ανεβάζει τα σπρεντ όλο αυτόν τον καιρό αλλά αντιθετα ότι η άνοδος των σπρεντ φέρνει τον κίνδυνο χρεωκοπίας?

Γιατι ο Παπανδρέου κατήγγειλε την εξαιρετικά σημαντική πολιτική απόφαση κορυφής της 11 του Φλεβάρη ότι η Ευρωζώνη θα στηρίξει την Ελλάδα αν χρειαστεί?

Γιατι με διαρροές για φορολόγηση των καταθέσεων αφησε περίπου 10 δις Ευρώ κι έφυγαν για το εξωτερικό ?

Γιατι μετεθεσε το πακετο των εκατονταδων δις του ΕΣΠΑ για του...παραχρονου(2011)?

Γιατι με ολα του τα μετρα που ηταν αντιαναπτυξιακα και μετρα παγωματος της αγορας και της οικονομιας αλλα και με τις συνεχεις δηλωσεις του περι χειλος της καταστροφης εσπρωχνε ο ιδιος τα σπρεντς σε τρελλα ραλλυ?

Γιατι οχι μονο δεν αντισταθηκε αλλα αντιθετα ηταν ο ιδιος που προτεινε στους ευρωπαιους να μπει το ΔΝΤ στο κολπο μετα την υποδειξη του προισταμενου του Μεντβεντεφ μετα τη συναντηση τους στις 21/2 στη Μοσχα?

Αλλα και ακομα μετα τη συμφωνια της 25/3 γιατι ο ΓΑΠ στο υπουργικο συμβουλιο της 6/4 διαλαλουσε ως "βαθυ λαρρυγι"πως,
"Στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των σοσιαλιστών για ένα μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό, πιο πρακτικό και πιο γρήγορο για τις δανειακές ανάγκες των χωρών.." και εκανε ολους να πιστεψουν πως αυτο σημαινε τροποποιηση της συμφωνιας της 25/3?
(ακομα το ψαχνουν βεβαια το βαθυ λαρυγγι...)

Γιατι μολις ηρθε στην εξουσια διατυμπανιζε αντι του τοτε ελλειματος του 8-9% το ελλειμα το 12,7% που εκτιμουσε οτι θα ηταν στο τελος της χρονιας , τρομοκρατωντας ετσι τις αγορες?

Γιατι ακομα δημοσιοποιηθηκε η προειδοποιηση Προβόπουλου ότι από δω και μπρος πρέπει οι εμπορικές τράπεζες της χώρας να προσέξουν γιατί έχουν δανειστεί πολλά λεφτά (42 δισ) με φτηνό επιτόκιο από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα...ενω αυτο θα μπορουσε να γινει με εσωτερικη ενημερωση και ετσι αρχισε ολος ο κοσμος να πιστευει ότι το πιστωτικό σύστημα είναι σε μεγάλη κρίση την ώρα που οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες δεν ήταν καθόλου εκτεθειμένες σε τοξικά προίόντα ?

Γιατι επισης ο Παπακωνσταντίνου δεν ενημέρωσε το Ρεν για μια είσπραξη φόρου από πετρελαιοειδή ύψους 250 εκ. Ευρώ(Φεβρουαριο), δικαιολογηθηκε υστερα με το ότι επρόκειτο για μια αμέλεια της εφορίας Αμαρουσίου!!και στοα τελος ζητησε ο Παπακωνσταντίνου το ζήτημα να κρατηθεί μυστικό. (εφημερίδα Πολιτική, 21 Μάρτη) ?

Λοιπον αν νομιζετε οτι ολα αυτα κι αλλα τοσα ακομη τα τρωμε δηθεν ως " τον ταραμα οι κατσικες" κανετε λαθος κυριοι του Πασοκ. Αν νομιζετε πως το σχεδιο σας δεν το καταλαβαινει κανεις σ αυτη τη χωρα ειστε πολυ γελασμενοι. Απλως καντε λιγο υπομονη και...θα τα πουμε και λιαν συντομως μαλιστα!

4 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μα...για να περάσει στο λαό εύκολα τις περικοπές....
Είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και ΜΗΝΑ και αντοχές για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Artanis είπε...

Έλα ντε, γιατί;;;
Μου έρχονται καμιά 300αριά λόγοι, αλλά επειδή δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε αύριο, λέω να το αφήσω...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι ο ΓΑΠ δεν ηθελε απ ευθειας δανεισμο απο την ΕΕ. Ηθελε και το ΔΝΤ μεσα. Αλλα οχι οπως νομιζουν οι πολλοι επειδη ειναι αμερικανοφιλος..Το ΔΝΤ εχει αλλαξει απο καιρο...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κατ' αρχήν, μην αρχίζεις τα "γιατί", γιατί θα χρειαστείς καναπέ (ψυχολόγου, εννοείται)!
Σε γενικές γραμμές, αν έχει κάποια αξία η άποψη κάποιου ο οποίος παρακολουθεί τα πολτικοσυνδικαλιστικά δρόμενα για πάνω από 35 χρόνια,αυτό που γίνεται σήμερα, ασφαλιστικό, σύμπτυξη ταμείων, κατάργηση 13ου και 14ου μισθών,και πολλά άλλα, υπήρξε πάγιο και διαρκές αίτημα της Ε.Ε., πολύ πριν ΟΝΕ!Μια ή δύο φορές, έπεσε στο συνδικαλιστικό τραπέζι στη δεκαετία του '80, η ιδέα να ενσωματωθούν σταδιακά οι "μακαρίτες" μισθοί στον μηνιαίο μισθό, αφού για τους ευρωπαίους εταίρους μας, δίκαια κατά τη γνώμη μου, η ύπαρξή τους αποτελούσε ευρωπαϊκή πρόκληση!Αλλά η τότε συνδικαλιστική ηγεσία ,κοντόφθαλμη και τραγική, όπως όλες, το απέρριψε!Είχε πέσει, επίσης στο τραπέζι και η οικειοθελής συγχώνευση ομοειδών κλαδικών ταμείων ,π.χ.τραπεζών ασφαλιστικών κ.λ.π. αλλά ,προφανώς επειδή θα μειώνονταν οι διαθέσιμες καρέκλες προέδρων κ.λ.π. ....απερρίφθη και αυτό διά της κωλλυσιεργίας των αναλαβόντων, τότε , την αναλογιστική μελέτη!
Ε, δεν είναι και εντελώς τυχαία και ξαφνική η σημερινή κατάντια μας!