30/1/10

Λακης Λαζοπουλος, ο ορισμος της φτηνιας!




Βρε λεχριτη Λαζοπουλε,
καιρο τωρα στα ειχα μαζεμενα αλλα εκανα υπομονη.
Εισαι φτηνος Λακη.
Μαζεψτα κι αιντε στη μανουλα σου
αν σ αντεχει κι αυτη ακομα...
.
Ε, αι σιχτιρ πια! Αι σιχτιρ γελοιε!

12 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Πάγια επαναλαμβανόμενη η ρήση για το αν η σάτυρα έχει όρια. Μα φυσικά ΠΡΕΠΕΙ να έχει. Αλλιώς εύκολα μετατρέπεται σε βόθρο με λύματα! Συμφωνώ μαζί σου

maxforeigner είπε...

Δεν είναι μόνο το θέμα των ορίων στη σάτυρα, και βέβαια πρέπει να υπάρχουν όρια. Είναι πολλά τα θέματα που εγείρονται. Π.χ. όταν μιλά μόνος του και κάνει κρίσεις, κατακρίσεις κλπ, χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει άμεσο αντίλογο, ό,τι και να πει μετά δεν αλλάζει τις εντυπώσεις. Άλλωστε ο Φρέντυ Γερμανός είχε γράψει:"Οταν πιάσεις τη λάσπη με το γάντι, δεν γαντώνεται η λάσπη, αλλά λασπώνεται τα γάντι"!

Saq είπε...

Μπήκα στο ιστολόγιό σου να διαβάσω την άποψή σου για τον Λαζόπουλο, διότι έχω διαβάσει διάφορα τελευταία, και αυτό που είδα ήταν απλά ύβρεις χωρίς να στηρίζονυαι πουθενά και μερικούς σχολιαστές να συμφωνούν στις αστήριχτες ύβρεις χωρίς να εξηγούν το γιατί. Με συγχωρείς,αλλά άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με την άποψή σου για το ποιόν του Λαζ., αν έχεις να πεις κάτι πες το να το καταλάβουμε κι εμείς.

Σόρυ φίλε αν στα λέω έτσι αλλά έτσι νοιώθω.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ με τον Νεύτων...
ΣΟΡΥ.....

maxforeigner είπε...

Προς Νεύτωνα και ... ανώνυμο : Στο δικό μου σχόλιο είπα πως το να κρίνεις χωρίς τη δυνατότητα άμεσου αντιλόγου δεν είναι και το πιο ηθικό. Θέλετε κι άλλα "στραβά" ή παρατραβηγμένα? Το να τοποθετεί τα κεφάλια του οποιουδήποτε σε άλλα σώματα, και να τον γελοιοποιεί το βρίσκετε σωστό, επιτρεπτό? Αν συγκρίνουμε τη σάτυρα που έκανε ο Λαζόπουλος στους Μήτσους με αυτή που κάνει τώρα, ίσως δούμε πως εκεί δεν υπήρχε κάτι να του προσάψει ο οποιοσδήποτε. Σατύριζε και κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις χωρίς προσβολές, χωρίς να αισθάνεται άσχημα ο θεατής, προκαλώντας αβίαστα το γέλιο. Κλείνω λέγοντας πως προσωπικά τον παρακολουθώ (ακόμα), αλλά διερωτώμαι: γιατί δεν γελώ με τη σάτυρα του τώρα? αυτή η απορία με οδήγησε στις πιο πάνω σκέψεις.

Saq είπε...

@Mike
Διάβασα πολύ καλά αυτά που έγραψες, άλλωστε δεν είναι και πολλά. Δεν είδα να γράφεις και κάτι σημαντικό που να εξηγεί το λόγο που δεν συμφωνείς με τη σάτιρα του Λ. Φυσικά και κρίνει και κατακρίνει χωρίς αντίλογο, δεν γίνεται αλλιώς άλλωστε. έτσι είναι αυτός ο τρόπος σάτιρας. Δηλαδή στο θέατρο όταν κάνεις παράσταση περιμένεις απάντηση; Οι μεγαλύτεροι κωμικοί του κόσμου αυτού του στυλ όπως είναι ο george carlin αυτό ακριβώς έκαναν και κάνουν, και ο Λ.σε πολλά πράγματα τους αντιγράφει. Οπότε δεν μπορεί να στηριχτεί πουθενά η δικαιολογία αυτή για την αντιπάθειά σου. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω πουθενά κάτι το ανήθικο.

Στο δεύτερο σχόλιο τα στρώνεις κάπως τα πράγματα. Επιτέλους μου δίνεις ένα λόγο που εξηγεί κατά κάποιο τρόπο τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει. Εγώ δεν βλέπω ούτε σε αυτό, τα κεφάλια σε σώματα άλλων, κάποια προσβολή Είναι ένας τρόπος σάτιρας από την οποίο δεν παθαίνει κανένας τίποτα, δεν πληγώνεται κανένας, δεν παθαίνει ψυχολογικά κανένας, άρα δεν ενοχλεί κιόλας. Δες λίγο πως μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί.

Τέλος θα σου πω ότι προσωπικά συμφωνώ ότι ο Λ. άρχισε να σαπίζει και προσωπικά για το λόγο αυτό δεν τον παρακολουθώ και καθόλου. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν όντως έχετε καταλάβει γιατί αυτή η εκπομπή έχει πάρει τον κατήφορο εδώ και 2 χρόνια ή απλά τον βρίζεται για να έχουμε να λέμε.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε Newton

Οπως καταλαβαινει κανεις (ελπιζω) σ αυτο το μπλογκ δε χανουμε το χρονο μας ανευ ουσιας. Οσοι μαζευομαστε εδω και τα λεμε εκπεμπουμε κατα βαση στο ιδιο "μηκος κυμματος".Η οικονομια του λογου, μας κανει με λιγα λογια να καταλαβαινουμε πολλα περισσοτερα. Ο Λαζοπουλος υπηρξε στον τομεα του κορυφαιος καποια εποχη. Απο τοτε μεχρι σημερα ακομα και η μανα μου που κοντευει τα 70 καταλαβαινει την κατηφορα του στο προχειρο, στη φτηνεια του λογου του και στην απληστια του για κονομα (κανω εκπομπη εχω δεν εχω κατι νεο να πω).Αν εσυ δε βλεπεις τιποτα απ αυτα συγγνωμη αλλα εκπεμπουμε αλλου. Οσο για τις υβρεις που λες, το "βρε λεχριτη" αντικατροπτιζει πιστευω αυτο ακριβως που αντιπροσωπευει σημερα ο Λαζοπουλος ακριβως. Ειναι λερα οποιος διαμορφωνεισυνειδησεις πολιτικη σταση και συμπεριφορες εκμεταλλευομενος τη δυναμη του κονομωντας ταυτοχρονα. Ειναι λερα αυτος που χρησιμοποιει τη σατυρα για να σπρωξει τον κοσμο σε λαικισμους και ανεξοδα επαναστατιλικια. Ειναι αλητεια να χυδαιολογεις και να το παιζεις και καποιος . Τελικα ειναι λερα αυτος που με την αξια του εκανε τον κοσμο να πιστεψει σ ενα διαφορετικο υφος και ηθος και μετα του δινει μια και τα γκρεμιζει ολα αλλαζοντας στρατοπεδο (υφους και ηθους). Πρεπει να σαι πολυ βρωμιαρης για να τα κανεις αυτα.
Αν τωρα εσενα σε ικανοποιει να παρακολουθεις τα copy paste του Λαζοπουλου για Τζουλιες, Κουγιες, Ντενισες, πετρουλες, αχταρμα με πρωθυπουργους κλπ δικαιωμα σου. Εμενα με πιανει μποχα και δεν αντεχω!

Λοιπον επειδη εχω πολλα αλλα δημιουργικα πραγματα να κανω στην καθημερινοτητα μου κλεινω εδω.
Τα σεβη μου.

Saq είπε...

EXOAPTONKYKLO
Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις καταλάβει το νόημα των σκέψεών μου. Σίγουρα εγώ ΔΕΝ είμαι αυτός που παρακολουθεί Λ. ούτε καν τι ώρα και μέρα παίζει ξέρω εδώ και κάνα χρόνο. Τώρα για τα μήκη κύμματος κτλ που λες, τι να πω. Αν έτσι νομίζεις οκ. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Και τα δικά μου σέβη.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε Newton,

δεν ξερω αν το "αν ετσι νομιζεις οκ" δειχνει ενοχληση. Τι δεν καταλαβα ομως απ τα λεγομενα σου? Σου εξηγησα και πριν περι Λαζοπουλου.
Για το ποιον του, το βιο του, την πολιτικη διαδρομη του (αν εχει), το τι τυπος ειναι στην προσωπικη του ζωη κλπ κλπ δεν εχω καμμια διαθεση να τα ψαξω ποσο μαλλον να τα γραφω στο μπλογκ μου. Αυτο που με νοιαζει ειναι (απο πολιτικης κυριως πλευρας) οτι ενας τυπος που συγκεντρωνει για καποιο λογο τοσο μεγαλη δυναμη να επηρεαζει τη σκεψη του κοσμου δεν μπορει να μας πουλαει λαικισμους, φτηνη προπαγανδα, ευτελη κριτικη και μαλιστα επιπεδου γκαζον θεωρωντας μας ολους αποχαυνωμενους και ετοιμους πια να μασαμε την καθε παρλαπιπα του οποιουδηποτε δηθεν. Και ποσο μαλλον οταν ολα συμβαινουν απο εναν ανθρωπο που στο παρελθον ειχα πρωτοπορησει στον καλλιτεχνικο τομεα του.
Αυτα.Τιποτα πιο περιπλοκο.
Οποτε τι αλλο θα ηθελες να μαθεις διαβαζοντας με οταν με επισκεπτεσαι, να καταλαβω δηλαδη...

Λοιπον, χαιρετω.

Artanis είπε...

Εδώ που είμαι, δεν βλέπω αυτά τα κανάλια...Όλο και κάτι παίρνει το αυτί μου όμως...
Σε φιλώ, μην εξάπτεσαι...κακό στα νεύρα σου κάνεις...

elefterifoni είπε...

Kαλησπέέέέρα,Καλημέέέέρα!!!
Θα συμφωνήσω και εγώ σαν γυναίκα,με την Artanis....
Μην εξάπτεσαι κακό στα νεύρα σου
κάνεις.
Συμφωνώ όμως ότι το παράκανε ο Λάκης, και έχει ξεφύγει από τα όρια της σάτυρας.Τα πάντα έχουν ένα
όριο, ακόμα και η σάτυρα βρε παιδιά.
Μην το παραξευτιλήζουμε ρε Λάκη το
πράγμα,έλεος,,πια...έλεος..!!!

Ηχώ είπε...

@exoaptonkyklo Μπράβο πολύ ωραία και σωστά τα λες…

@Newton Δεν μπορεί ο κύριος Λαζόπουλος να μειώνει και να προσβάλει σχεδόν καθημερινά την κυρία Θώδη (αν θυμάστε τις παλαιότερες εκπομπές του) και όταν έμαθε ότι νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, να λέει ότι λυπάται πάρα πολύ για ότι έπαθε η συγκεκριμένη γυναίκα. Αυτό που πραγματικά ήθελε να πει ο κύριος Λαζόπουλος, είναι ότι φταίει και αυτός για την κατάσταση στην οποία βρίσκετε σήμερα η κυρία Θώδη. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι έχει σταματήσει να σχολιάζει – σατιρίζει την κυρία Θώδη; Γιατί άραγε;
Έλος πια κύριε Λαζόπουλε. Καλή η σάτιρα αλλά έχει και αυτή τα όρια της…