24/12/09

Ψαρακι στον ωκεανο

Περιστασιακα ριχνεις και κανενα μπινελικι. Γενικα εισαι ηρεμος ανθρωπος. Προσπαθεις να εισαι. Θαυμαζεις αυτους που ειναι και θελεις και εσυ να εισαι ετσι. Εισαι ας πουμε στη δουλεια και καποιος προ'ι'σταμενος σε τσαντιζει. Του ριχνεις (απο μεσα σου βεβαιως)μπινελικι αστραπιαια. Υστερα μετανιωνεις. Δεν ημουν εγω λες αυτος. "Εγω δεν θελω να μαι ετσι". Οι συναδελφοι σου θα ηθελες να μη σε ειχαν δει ποτε ετσι. Θα ηθελες να λενε ολοι "τι ανθρωπος που εισαι.." . Θα ηθελες να σε αποκαλουν "ο καλος ο ανθρωπος". Θα ηθελες...

Διαβαζεις που και που, μιλας λιγο, ακους περισσοτερο. Συμπονας τους αδυναμους και καμμια φορα κανεις και καμμια αγαθοεργια. Εισαι -σκεφτεσαι- ενα ψαρακι στον ωκεανο.
Περιστασιακα μαλωνεις το σκυλο σου και μετα το μετανοιωνεις. Κι οταν μαλωνεις τα παιδια σου το ιδιο. Το ιδιο και με τη γυναικα σου και με τους δικους σου. Συχνα πυκνα βλεπεις μια ταινια συγκινητικη και βουρκωνεις. Ακους ενα τραγουδι "θερμο" τα ιδια. Τα ιδια και περισσοτερα παθαινεις σαν παρακολουθησεις μια ιστορια για τα παιδια του τριτου κοσμου. Και για το περιβαλλον περιστασιακα ανησυχεις αλλα και για τους μεταναστες.
Περνιεσαι "αριστερος" και το επιδιωκεις. Αναθεματιζεις το συστημα και τους Καρατζαφερηδες. Εξ αναγκης ψηφιζεις Συριζα η Πασοκ μα περιστασιακα σκεφτεσαι με συμπαθεια -ανομολογητη καμμια φορα- τους αναρχικους οπως παλια τη 17Ν.
Στο κρεββατι τη θελεις τη γυναικα σουπερ ζωηρη, και ωρες ωρες κανας μπαφος δε θα σε χαλαγε ειν η αληθεια. Τα παιδια τα βαφτισες στην Παναγιτσα που ηταν γραφικα κι εγιναν χαρουμενοι οι παπουδες. Θεωρεις μαστιγα τα ναρκωτικα, το ρατσισμο και τους παπαδες. Πραγματα με τα οποια δεν ειχες ποτες σου καμμια σχεση.
Θαυμαζεις τα ομορφα ηλιοβασιλεματα και ψαχνεις την ομορφια εκει που σ εμαθαν πως κρυβεται, στα απλα. Σε μια ταπεινη παπαρουνιτσα, στο βουητο μιας μελισσας.
Δεν τα φοβασαι τα τσιμπηματα, δεν τ αποφευγεις. Κοιτας τα αστερια τη νυχτα και τα μετρας. Ετσι ωστε να μην τα καταφερεις. Περιστασιακα χρειαζεσαι να θυμασαι πως εισαι ενα τιποτα μεσα στο χαος.

Που και που πας και για ψαρεμα. Μα μια φορα που τσιμπησε κατατρομαγμενος πεταξες το ψαρακι αρον αρον πισω στο νερο. Να σπαρταραει σε συντριβει.
Δινεις τα ψιλα σου στα φαναρια αλλα περιστασιακα δε δινεις γιατι δε θες να σ εκμεταλευονται τα κυκλωματα. Στα μικρα των φαναριων μοιραζεις σοκολατες για να πιανει τοπο η προσφορα. Στα παιδια σου φωναζεις οταν παρατουν μισοφαγωμενα τα κορνφλεικς η το κρουασαν αφου δεν καταλαβαινουν πως αλλα παιδακια υποφερουν στην Αφρικη.

Καθε χρονο περνας απο το Πολυτεχνειο και οταν σε ρωτουν γι αυτο σιχτιριζεις τη Δαμανακη το Θεοδωρακη και τον Σαββοπουλο. Συχνα καταναλωνεις τροφιμα light, συχνα ελεγχεις τα ε στις ετικετες, περιστασιακα δοκιμαζεις και τα βιολογικα προιοντα.
Θεωρεις το συστημα παιδειας στην Ελλαδα εντελως αποτυχημενο. Οταν οι βαθμοι τριμηνου δεν ειναι τα 18αρια που ειχες υπολογισει κρατας μουτρα του μικρου αφου "ετσι κανεις δεν μπαινει στο πανεπιστημιο". Περιστασιακα του κοβεις και το χαρτζιλικι αλλα ειπαμε μονο περιστασιακα γιατι δε θες να εισαι αψυχολογητος συντηριτουκλας.

Ψαχνεις τα πραγματα σε βαθος. Σου αρεσει αυτο. Δεν εισαι ρηχος. Δεν ειμαι λες και κανενας φωστηρας αλλα δεν μασαω και κουτοχορτο. Εχεις "γνοθης αφτον"! Δε βλεπεις σηριαλ ελαφρια, ουτε φυσικα Σεφερλη στο θεατρο. Σ αρεσει η ποιοτητα. Αγαπημενοι σου ποιητες ειναι ο Λορκα και ο Ποε. Αγαπημενοι σου ηθοποιοι, η Βαγενα, ο Χοφμαν κι η Εμα Τομσον. Ο Αγγελοπουλος δε σε κουραζει, σε κουραζει αφορητα η βλακεια και η φτηνια. Εισαι ετοιμος να αναθεωρησεις λες τα παντα αν καποιος σε πεισει για τα αντιθετα. Περιστασιακα γινεσαι μονομανης και πεισμων αλλα πως αλλιως να υποστηριξει κανεις τις θεσεις του σκεφτεσαι. Χρησιμοποιεις τις συγκοινωνιες αντι του αυτοκινητου σου κι αυτο μονο οταν βρεχει κι οχι κι οταν κανει κρυο γενικα.Περιστασιακα πετας τις γοπες σου στο δρομο αλλα του κερατα κανεις δεν ειναι τελειος.

Δεν πιστευεις σε κανεναν θεο αλλα περιστασιακα το θεμα σε βασανιζει...
Πιστευεις στον κεραυνοβολο ερωτα και στις μεγαλες αγαπες. Παντως παραδεχεσαι τη φθορα τους στη μονιμοτητα της σχεσης.
Σ αρεσει να περπατας στη βροχη οταν "σου τη βαραει".Αγαπας να εισαι πολυπλοκα απλος και απλα πολυπλοκος. Ομως, περιστασιακα μου αποκαλυπτεσαι και κανουμε τοτε καλη παρεα... Ψαρακια στον ωκεανο...

2 σχόλια:

phlou...flis είπε...

...και όταν συμμαζέψεις όλα αυτά τα απλά και τα μικρά ανακαλύπτιες ότι το μικρό ψαράκι μπορεί και να ήσουν εσύ. καληνύχτα και καλές γιορτές

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Επισης φιλε!