11/12/09

ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Αφού τα δικαστήρια αθώωσαν το ναζιστή Κ. Πλεύρη το Μάρτιο του 2009, ασκούν ποινική δίωξη κατά των κατηγόρων του. Φαίνεται ότι το έγκλημα πρέπει να ολοκληρωθεί για να καταλάβει και ο πιο ανύποπτος δημοκράτης ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει σε αυτή τη χώρα.

Μετά λοιπόν από μήνυση του ναζιστή Κ. Πλεύρη η εισαγγελία Πλημ/κών της Αθήνας άσκησε δίωξη κατά των 3 μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Άννας Στάη, Ρένας Κούτελου, Λάμπη Κατσιάπη που ήταν μάρτυρες κατηγορίας κατά του Κ. Πλεύρη για το ρατσιστικό του βιβλίο «Εβραίοι όλη η αλήθεια», στο οποίο αυτός υμνεί το Γ΄ Ράιχ, καλεί σε εξόντωση των Εβραίων και «κατηγορεί» τον Χίτλερ ότι δεν την ολοκλήρωσε «ενώ ηδύνατο»!

Ο Πλεύρης αθωώθηκε κατά σκανδαλώδη παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79.
Η δίωξη κατά των 3 μαρτύρων κατηγορίας γίνεται επειδή στη διάρκεια της δίκης η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία κατήγγειλε τη μεροληπτική στάση συγκεκριμένων δικαστών υπέρ του ναζιστή, τις αντισημιτικές θέσεις που αυτοί έκφρασαν και τις γενικότερες μεθοδεύσεις για την αθώωσή του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αυτές οι καταγγελίες της Αντιναζιστικής κατά δικαστών αποτελούν «ψευδείς ειδήσεις» που μπορούν να προκαλέσουν «εύλογη ανησυχία στους πολίτες» (191 ΠΚ)
Οι πολίτες όμως δεν ανησυχούν όταν καταγγέλλονται αυτά τα εξαιρετικά ανησυχητικά και μοναδικά για τη δικαιοσύνη μιας ευρωπαϊκής χώρας φαινόμενα, αλλά ανησυχούν όταν αυτά αποκρύπτονται και αθωώνεται ο ναζισμός.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θεωρεί τη δικαστική δίωξη των μελών της μια καθαρά πολιτική δίωξη μιας αντιφασιστικής οργάνωσης με ευθύνη όλου του πολιτικού συστήματος. Γιατί είναι αυτό το τελευταίο που απέκρυψε μεθοδευμένα αυτή τη δίκη, ώστε να μη μάθει ο κόσμος ούτε το εγκληματικό γενοκτονικό κάλεσμα του κατηγορούμενου ναζιστή, ούτε, κυρίως, τη νομική και ηθική αθώωση αυτού του καλέσματος από τους δικαστές.
Η μετατροπή από την εισαγγελία Πλημ/κών Αθήνας των 3 αντιναζιστών μαρτύρων κατηγορίας σε κατηγορούμενους και μάλιστα σε σύμπλευση με τον ναζιστή, θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο στη χώρα.

Η δίωξη αυτή έχει σαν στόχο να φράξει το στόμα μιας αντιφασιστικής οργάνωσης για να μην συνεχίσει τις καταγγελίες της ενάντια στο δικαστικό και πολιτικό σύστημα και ακόμα να τρομοκρατήσει όλους τους πραγματικούς δημοκράτες που θα επιχειρήσουν στο μέλλον να κάνουν το ίδιο.

Πιστεύουμε ότι τελικά η δίωξη της Α.Π θα πετύχει το αντίθετο αποτέλεσμα:
Καλούμε όλους τους δημοκράτες να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό μας για να υπερασπίσουμε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας που πραγματικά απειλούνται από την αυξανόμενη βία των ναζιστικών συμμοριών και του ρατσιστικού λόγου.

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2009

2 σχόλια:

Artanis είπε...

Χα!, Τίπερίμενες, είναι θρασύδειλοι και το δείχνουν...
(Λογικά δεν θα γίνει τίποτα, αλλά και μόνον που προέκυψε το ζήτημα, λέει πολλά...)

phlou...flis είπε...

αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε να το υποψιάζονται οι κατήγοροι του Πλεύρη. Είναι η κακώς νοούμενη αυτοάμυνα του κατηγορούμενου για την "αποκατάσταση" του ονόματος του.