22/11/09

Τσαντιστηκε ο Παπουτσης και χεστηκε το συστημα...

"...είναι ρηχή η παραγωγική βάση της οικονομία μας με ελάχιστη καθετοποίηση, με τεχνολογική βάση κυριολεκτικά ανύπαρκτη, χωρίς κανέναν απολύτως δυναμισμό. Αυτό είναι το πραγματικό γεγονός.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός."

Απο την ομιλια Παπουτση προχθες στη βουλη σχετικα με την προθεση της κυβερνησης να παγωσει τις αποδοχες οσων δηλωνουν εισοδημα 2000 μικτα και πανω.


Αυτη ειναι η αληθεια για την ελληνικη οικονομια. Αλλα ειναι η μιση αληθεια. Διοτι η αλλη μιση την οποια εντεχνως απεκρυψε ο Κος Παπουτσης ειναι οτι γι αυτο το χαλι φταιει ολο το καθεστως της 5κομματικης βουλης κι οχι μονο η ΝΔ.
Κι οτι αν δεν αλλαξει αυτη ακριβως η υστερηση που περιγραφει ο ιδιος στο παραπανω αποσπασμα, προκοπη δεν θα δουμε.
Κι οτι επισης αυτη η αλλαγη δεν ερχεται μονο με αναδιπλωση του ανοητης προθεσης να παγωσουν οι αποδοχες οσων παιρνουν 2000 μικτα (που ειναι οντως εισοδημα φτωχων και μεσαιων στρωματων) αλλα με πολλες αλλες αποφασεις και τομες τις οποιες δεν θελει (και) αυτη η σημερινη κυβερνηση να παρει.
Και δεν θελει να τις παρει γιατι εχει αποφασισει στρατηγικα να συμμαχησει οχι με τις δυτικου τυπου ευρωπαικες οικονομιες και κεφαλαια επενδυοντας στη βιομηχανια, στην ερευνα, στην τεχνολογια αλλα αντιθετα εχουν επιλεξει η Ελλαδα να πορευεται αγκαλια με το πιο βρωμικο παρασιτικο και μεταπρατικο κεφαλαιο που υπαρχει σημερα διεθνως και που δεν ειναι αλλο απο το κεφαλαιο των νεων "στρατηγικων εταιρων μας" δηλαδη της Ρωσιας του Πουτιν και της φασιστικης Κινας.
Η επιλογη που εχει γινει ειναι πλεον ξεκαθαρη σε ολους τους τομεις της ελληνικης οικονομιας.

Ετσι κλεισαν και κλεινουν ολα τα εργοστασια και οι μεγαλες επιχειρησεις της χωρας τις τελευταιες δεκαετιες. Ετσι δινονται ολες οι δουλειες σ αυτο το "νεου ανατολικου τυπου" κεφαλαιο.
Ετσι εγιναν και γινονται πλουσιοι μεσα σε λιγα χρονια ονοματα χωρις παρελθον. Ετσι γινονται κυριαρχοι και ρυθμιστες του παιχνιδιου οι Κοκκαλαιοι, οι Μπομπολες, οι Γερμανοι, οι Μυτιληναιοι κλπ κλπ.
Σημερα μονο ανακοινωθηκε μια νεα επιχειρηματικη συμφωνια μεταξυ ΔΟΛ και Γερμανου!
Χθες παραδωθηκε ο Πειραιας στους κινεζους φασιστες και ειδατε τι αθορυβα κι ωραια καταπιανε την απεργια οι υποτακτικοι των κινεζων οι ψευτοκκεδες εργατοπατερες κι οι υπολοιποι. Ποιος μιλαει πια για το λιμανι? Κανεις. Θα ξεχαστει κι αυτο σου λεει οπως και τοσα αλλα.

Γι αυτα λοιπον κε Παπουτση ξεχασατε να μιλησετε. Δεν πειραζει ομως , σε λιγο θα αρχισει να μιλαει ο λαος. Διοτι του κερατα, ποσο καιρο θα καταπινει αμασητα. Καποια στιγμη αρχιζει να ποναει και να διαμαρτυρεται το στομαχι, και τοτε...

2 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα
ας αναμένουμε λοιπόν τον λαό

Artanis είπε...

Ε καλά, τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα...
Σαν να μην τα ξέραμε...