19/11/09

Ληξη καταληψης (στιγμες)

Ποσο λαθος εχουνε παει τα πραγματα στη ζωη μας?
Μολις γυρισα απο το γυμνασιο του μικρου μου. Ειχανε καταληψη στο σχολειο και μας ειχε φωναξει, τον συλλογο γονεων και τους μαθητες η Δντρια του σχολειου. Τα αιτηματα, απο καμμενες λαμπες και διαχωριστικα στα wc μεταξυ ανδρων και γυναικων μεχρι την ελλειψη μαθηματικου στην γ ταξη που ποτε δεν ερχεται.
Οι επικεφαλεις του 15μελους, καποια παιδια οχι απ αυτα που θ αποκαλουσε κανεις "καλα παιδια". Οι υπολοιποι απ αυτα τα παιδια που πολυ λιγο μιλουν αλλα περισσοτερο ακουν, σκεφτονται αλλα και παρασυρονται ευκολα απο τους πρωτοστατουντες καπετανιους.
Το τι εζησα αυτες τις δυο ωρες δεν περιγραφεται.
Μια δντρια σε εξαλλη η "δηθεν" εξαλλη κατασταση πότε να δηλωνει αγανακτησμενη με τα "καλοπαιδα" , πότε να δηλωνει πως το φταιξιμο ειναι των γονιων και πότε να απειλει πως δεν μπορει αλλο και τα παραταει.
Γονεις πεντε ολοι κι ολοι, αλλος να απειλει τους μαθητες με εισαγγελεις, αλλος να ουρλιαζει αφαιρωντας τους το λογο, ο προεδρος του συλλογου ματαια να προσπαθει να παρουσιασει εργο και να τους μεταπεισει...
Μαθητες που δεν ηξεραν τι σημαινει 15μελες, τι αρμοδιοτητες εχει και ποια ειναι η δουλεια του στο σχολειο. Δεν ηξεραν τα παιδια ουτε πως να συνεδριαζουν ουτε πως να διεκδικουν τα οσα αιτηματα. Οι "αρχηγοι" να ζητουν πραγματα που ηδη ειχαν τακτοποιηθει, να μην ξερουν πως αλλιως μπορουν να διαμαρτηρηθουν για την ελλειψη του μαθηματικου και ποιος φταιει αλλα ουτε ακομα μπορουσαν να κρυψουν την αγονη αντιδραση τους στο "δικαιωμα" του καθενος να απεχει απο τα μαθηματα επειδη... ετσι γουσταρει.
Κι ελεγαν οι "μεγαλοι"¨
"5-6 απο σας σερνετε ενα σχολειο ολοκληρο σε καταληψη. Δεν εχετε συνεδριασει σοβαρα ουτε μια φορα. Δεν εχετε ενημερωσει το σωμα των μαθητων για τους λογους της καταληψης και δεν νομιμοποιηστε να σταματατε τα μαθηματα. Ειστε παρανομοι και θα εχετε συνεπειες. Αντιδρατε για να αντιδρατε κι επειδη γουσταρετε να χανετε μαθηματα. Κι οχι μονο αυτο αλλα αναγκαζετε και ολους τους αλλους να χανουν μαθηματα".
Κι οι 5-6 απαντουσαν.
"Μας ειρωνευεστε, μας απειλειτε, δεν ειμαστε μονοι μας και θα το δειτε".
Κι εφτασε το τελος της συνεδριασης και ειπε η δντρια. Λοιπον οπως ειδατε, ολα εκτος το θεμα του μαθηματικου που δεν λυνεται απο μενα, ολα λοιπον φτιαχτηκαν. Και οι κρεμαστρες, και οι λαμπες και οι ανεμιστηρες αλλα και το θεμα των wc δρομολογηθηκε..." και πραγματι αυτα ειχαν γινει. "Αρα λοιπον, υπογραφτε εδω σ αυτο το χαρτι ποιος θελει συνεχιση της καταληψης και ποιος οχι. Αλλα θα παρετε και την ευθυνη της υπογραφης σας...".
Ετσι κι εγινε και υπεγραψαν οι μαθητες. 10 ΟΧΙ και 5 μονο ΝΑΙ. "Λοιπον η καταληψη σταματαει εδω" αναφωνησαν οι "μεγαλοι".
Κοπελα που ειχε αρχικα πει ναι και στο τελος υπεγραψε οχι, κατω απο τις αποδοκιμασιες των 5-6 εβαλε τα κλαματα με παραπονο σα μικρου παιδιου. Επικρατησε ενας ψιλοχαμος. Οι μισοι μαθητες κατηγορουσαν τους αλλους μισους. "Αλλιως μας τα χατε πει" ελεγαν οι μεν, "ειστε κοτες" ελεγαν οι δε.
Μετα απο λιγη ωρα οι περισσοτεροι ειχαμε φυγει. Οι 5-6 και καποιοι ακομη εμειναν στην εισοδο του σχολειου με το λουκετο στα χερια ακομα συζητωντας για το αυριο.

Δεν θα σχολιασω εγω τιποτα για την ωρα. Αφηνω δικες σας σκεψεις να αναπτυχθουν και θα επενελθω. Να πω μονο πως φευγοντας βρεθηκε και καποιος να θεσει μερικα ερωτηματα οπως :

Ποιος επιτελους εχει -αναρωτηθηκε- απαξιωσει το θεσμο των μαθητικων εκλογων?
Ποιος εχει εξηγησει ποτε τη σημασια τους στους μαθητες και το ρολο του 15μελους?
Ποιος εχει εμφυσησει στα παιδια αγαπη και παθος για τις δημοκρατικες διαδικασιες?
Ποιος εχει υποβαθμισει την παιδεια συνολικα?
Ποιος εχει μαλωσει τον οποιο "μεγαλο" συμπεριφερεται απο απαξιωτικα εως και τραμπουκικα προς τους μαθητες?
Ποιος εχει συντηρησει τα φαινομενα ρατσισμου και διαπομπευσης των "κακων" μαθητων?
Ποιος φροντισε να μην υπαρχουν υποδομες και εργαλεια στα σχολεια?
Ποιος φροντισε χρονια τωρα να μην υπαρχει συγχρονο και ουσιαστικο επιπεδο σπουδων στα ελληνικα σχολεια?
Που πηγαν και με τι ασχολουνται οι γονεις που δεν πατανε σχεδον ποτε πια στα σχολεια των παιδιων τους? Κι αν δε μπορουν γιατι, τι φταιει?

Καποιος γονιος αποκαλεσε παλι σημερα αυτους τους 5-6 "ταραξιες". Κι οι ταραξιες αυτοι εξυναν τα απαφτα τους...

Την ιδια στιγμη σχεδον ολοι οι "μεγαλοι" συμφωνουσαν πως το να μην υπαρχει ασφαλεια στο κλειστο γυμναστηριο δεν χαλασε δα κι ο κοσμος, αρκει που υπαρχει γυμναστηριο. Που δεν υπαρχουν οργανα γυμναστικης επισης, αφου ακομα μπορουν να κανουνε πους-απς και κοιλιακους η τρεξιμο στην αυλη.. Που δεν υπαρχει αιθουσα εκδηλωσεων επισης δεν ειναι κατι τρομερο αφου μπορουν να βολευονται σε καποια αιθουσα του δημου οταν κι εφοσον... Που δεν υπαρχουν υπολογιστες με συνδεση στο διαδικτυο η εργαστηρια εξοπλισμενα χημειας και φυσικης αφου το μαθημα μπορει να γινει κι απ το βιβλιο.. και τελος παντων αυτο ηταν το κλιμα στους "μεγαλους".

Καποιος γονιος αποκαλεσε παλι σημερα αυτους τους 5-6 "ταραξιες". Κι οι "ταραξιες" αυτοι εξυναν τ απαφτα τους...

Λοιπον, περιμενοντας τα σχολια σας, σας στελνω την καλημερα μου.

7 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Δε θα γράψω πολλά. με εξαίρεση καταλήψεων για ειδικούς λόγους (και έχω αναφερθεί παλαιότερα σε ανάρτησή μου) έχω πειστεί πως ΟΛΕΣ οι άλλες είναι υποκινούμενες. θα γνωρίζεις σίγουρα για τα "Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων ...". Δες ποιοι είναι από από πίσω: η ΚΝΕ. Ξεκάθαρα.
http://www.mathites.gr/
http://saslarissas.blogspot.com/

που "αγωνίζονται" για το δημόσιο και δωρεά σχολείο. Δήθεν "αγώνας" στις και με τις πλάτες παιδιών. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.

akrat είπε...

καλημέρα
δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες
ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ (ατυχώς) και θέλω σε ΑΥΤΑ να είμαι σεμνός...

το μόνο που θα σχολίαζα... αν έχει ένα μικρό νόημα... είναι ότι πάνω κάτω έτσι έγιναν και σε μας μόνο που τότε υπήρχε μια σοβαροφάνεια...

το όλο είναι ασθενές και όχι το μέρος....

επίσης η ΕΜΠΕΙΡΙΑ... αν την συσσωρεύεις σταλιά σταλιά με τα πίσω της τα μπρος της ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΑΓΑΠΗΓΟΙ ΜΟΥ


ΜΑΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ας αφήσουμε την εμπειρία να ματώσει...

Φαίδρα Φις είπε...

σου έχω στείλει μια πρόσκληση
για τη θάλασσα
για να μπεις θα πρέπει να κάνεις αποδοχή,
αν θες βεβαίως

ευχαριστώ
καληνύχτα

ceralex είπε...

η ημιμάθεια χειρότερη απ την αμάθεια για άλλη μια φορά.

ρόλοι, τίτλοι, διευθυντές...
κακοί ηθοποιοί.

Κομπάρσοι της εξουσίας.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε φλουφλη

Πριν ακομα φτασουμε στα "συντονιστικα" που λειτουργουν ακριβως ετσι οπως τα λες, ακομα πριν ειναι το συστημα σαπιο. Δεν θελουν την αληθινη γνωση. Δεν θελουν σκεπτομενους μαθητες και πολιτες. Ετσι λειτουργει το κολπο. Ειναι τοσο πολυπλοκο αλλα ταυτοχρονα και τοσο απλο.

Φιλε ακρατ,
εχεις δικιο, "το ολον ασθενει".

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φαιδρα μου καλωςηρθες

Φυσικα και θελω. Φιλια.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

@ ceralex

...στο θεατρο της παρακμης!

Καλημερουδια.