18/9/09

Συμμορια ξυλοκοπησε μεταναστες στην Π.Κοκκινια !


Προχθές Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 10 η ώρα το βράδυ, στη γειτονιά του ανοιχτού σχολείου μεταναστών Πειραιά στην οδό Κορυτσάς, ομάδα νεαρών Ελλήνων, επιτέθηκε με καδρόνια και ξυλοκόπησε δύο μετανάστες κατοίκους της περιοχής. Τον Βακάς Μουχαμέντ και τον Ναντίμ Εμέτ, νεαρούς επίσης, από το Πακιστάν.

Η ομάδα των νεαρών Ελλήνων ήταν οπλισμένη από πριν με ξύλα και επιτέθηκαν στους δύο μετανάστες άγρια με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο από τους γείτονες.

Ο Βακάς έχει 5 ράμματα στο κεφάλι και στον Ναντίμ, οι γιατροί, χρειάστηκε να του τοποθετήσουν το χέρι στο γύψο.

Από κάτοικο της περιοχής κρατήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία ο ένας από τους νεαρούς της ομάδας ο οποίος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Δάσκαλος του Σχολείου μας που επισκέφθηκε τους δύο τραυματίες, διαπίστωσε ότι η γειτονιά μιλά για ήσυχα παιδιά τα οποία δεν προκάλεσαν την ομάδα των νεαρών που, όπως όλα δείχνουν, ήταν συμμορία και άγνωστοι στην περιοχή.

Το ΔΣ του Σχολείου έχει σκοπό να ζητήσει πληρέστερη ενημέρωση από την αστυνομία για το θέμα για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για οργανωμένη ομάδα, καθώς και την αύξηση των μέτρων επαγρύπνησης για την αποτροπή κρουσμάτων βίας.

Παρά τον τραυματισμό πάντως και το κλίμα τρομοκρατίας που εντείνεται, ο Βακάς και ο Ναντίμ μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες, την ερχόμενη Κυριακή, θα καθίσουν στα θρανία του Σχολείου, για το πρώτο φετινό μάθημα ελληνικής γλώσσας.



Ανοιχτο Σχολειο Μεταναστων Πειραια.

5 σχόλια:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Το περιστατικο αυτο ετσι οπως περιγραφεται παραπανω δεν ειναι συνηθες στην περιοχη μας γι αυτο και χρειαζεται μεγαλη προσοχη. Η Π. Κοκκινια εχει δειξει ως σημερα πως γενικα ειναι μια γειτονια που αγκαλιασε αυτους τους ανθρωπους και ακριβως με αυτη την αγκαλια εχει κρατησει τετοια φαινομενα μακρυα της.Επειδη εδω ακριβως λειτουργει και το ΑΣΜΠ πρεπει να εξασφαλιστει με καθε τροπο η ειρηνικη και χωρις φοβο συνυπαρξη των μεταναστων κοντα μας. Κι οι μαθητες του σχολειου ειναι αδιανοητο να σταματησουν να ερχονται στο σχολειο επειδη φοβουνται αυτους τους αλητες. Εμεις οι κοκκινιωτες, οι δασκαλοι και οι φιλοι του σχολειου πρεπει να γινουμε η ασπιδα τους σ αυτη τη γειτονια και να τους εξασφαλισουμε ενα καταφυγιο στις μπορες που τους περιμενουν.
Να μαθουμε ποιοι ηταν αυτοι οι "νεαροι", ποια ηταν τα κινητρα τους, αν ανοικουν σε καποια συμμορια, απο που ηρθαν και βαση ποιου "σχεδιου" αν υπηρξε τετοιο και τελος να απαιτηθει απο τις αρχες η προστασια ολων με συγκεκριμμενα μετρα.
Σε καθε περιπτωση ενα πραγμα θελω να πω στους φιλους μεταναστες: Βακας, Ναντιμ, μην το βαζεται κατω, δεν ειστε μονοι σας, υπαρχουν πολλοι που θα βρισκομαστε διπλα σας σε καθε δυσκολη στιγμη.

Anel είπε...

Μόνο που σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή του ξύλου μάλλον δε βρέθηκε κανείς δίπλα τους...... :(

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Anel

Οχι οχι μην αδικουμε τον κοσμο. Αν καταλαβα καλα, καποιοι γειτονες που πηραν χαμπαρι το συμβαν ετρεξαν προς βοηθεια και μαλιστα ενας απ αυτους καταφερε να συλλαβει τον εναν απ τους συμμοριτες και τον παρεδωσε στην αστυνομια!

Artanis είπε...

κατάλαβα...σαν δεν ντρέπονται οπι παλιοξεφτίλες...Άσε και 'γω θα τα σούρω απόψε, σχετικώς...Σε φιλώ...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Artanis

Αστα φιλεναδα, δεν παμε καθολου καλα...
Φιλια.