3/5/09

Σχετικα με τον τελικο των τελικων Αεκ-Ολυμπιακου .

Χαμος εγινε χτες στο σπιτι μας με την κατακτηση του κυπελλου ελλαδος απο τον Ολυμπιακο. Χαμος οπως και σ ολον τον Πειραια φυσικα. Μονο που σε μας εγινε για αλλον λογο κι οχι για αυτον που θα νομιζατε.
Γαβρος εγω απο γεννησιμιου. Αρχιγαβρος αρρωστος κι ο πατερας μου. Γαβροι φυσικα και τα παιδια μου. Ετσι μεγαλωσαμε και μεις κι αυτα, ετσι μαθαμε, αυτη την ομαδα βαλαμε στην καρδια μας. Μια ζωη μακρυα απο φανατισμους και ακροτητες αλλα πιστοι σ αυτην μεχρι σημειου.
Τα τελευταια χρονια βεβαια μετα τις απανωτες δικτατορικες συνεχεις καταχτησεις πρωταθληματων και κυπελλων και μαλιστα με χαρακτηριστικη ευκολια, το ομολογω κατι "εσπαγε" σιγα σιγα μεσα μου. Δεν ειναι δυνατον σκεφτομουν να'χουν αξια τετοιοι τιτλοι. Δεν μπορει να χουν ομορφια τετοιες νικες. Τι νοημα εχει να ξερεις καθε χρονο, πως θα σαι πρωταθλητης πριν καν ξεκινησει το πρωταθλημα?
Πως γινεται να χεις προεδρο τον Σωκρατη τον "παραγκα" με αμετρητη οικονομικη επιφανεια, διαπαραταξιακη πολιτικη στηριξη, να χεις δικο σου ολοκαινουργιο γηπεδο, τους πιο ακριβους παιχτες στη χωρα, την διαιτησια σχεδον ποτε εναντιον σου και ολοι οι αντιπαλοι σου ακομα κι οι "αιωνιοι σου" να σε κοιτουν σα φτωχοι συγγενεις χωρις τιποτα απο τα παραπανω οι περισσοτεροι, λες κι απο καποια αλλη τρικοσμοσμικη χωρα και να περιμενεις να δεις τιμιο, αδιαβλητο, ενδιαφερον, ανταγωνιστικο, ελκυστικο και χωρις βια πρωταθλημα?
Γινεται ?
Μ αυτα και μ αυτα λοιπον (για να ξαναγυρισω εντος θεματος) καθως παρακολουθουσαμε οικογενειακως τον τελικο, συνειδητοποιησα πως σε καθε φαση μεσα μου χωρις -αληθεια σας λεω- να το θελω, παρακαλουσα το Αεκακι κι οχι ο θρυλος να βαλει τα γκολ. Και καθε φορα που εβαζε χαιρομουνα πραγματικα! Και καθε φορα που ισοφαριζοταν ελεγα "ε οχι, δεν ειναι δυνατον, γιατι ρε γαμωτο να μη χαρουν κι αυτοι μια φορα". Και μολις ξαναβαζαν γκολ οι Αεκτζηδες να σου παλι η χαρα στο προσωπο μου. Τα ιδια και στα πεναλτυ. Ωσπου... ωσπου στο τελος λες κι απο καποια ανεξηγητη θεια δικη, να, το κυπελλο ξανα στον Ολυμπιακο.
Κι ολοι στο σπιτι να χοροπηδανε και να πανηγυριζουν κι εγω στη στεναχωρια μου αμιλητος, χαμμενος στις σκεψεις αυτες να μην ξερω πως να νιωσω, τι να κανω, τι να πω. Κι εκεινοι ακομα και σημερα να μου τα χωνουν , να με λενε αντιολυμπιακο, να να να...

Ωσπου ξαφνικα σημερα επεσα πανω στην τελευταια αναρτηση της 3/5/09 του φιλου Napoleon ( nalambis.blogspot.com/ ) και ... δειτε τη συνεχεια απ τα δικα του ματια.

Ο νταμπλάς του νταμπλ...

Ως άτομο το οποίο στην ...μακρυούτσικη ζωή μου:
1. Έχω πάει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και έχω παρακολουθήσει μόνον 2¹/² "ματς" [1]
2. Έχω ακούσει στο ραδιόφωνο μόνον ένα "ματς": Ερ. Αστέρας-Παναθηναϊκός [2]
3. Έχω δεί στην τηλεόραση μόνον δύο ποδοσφαιρικά "ματς" [3]
4. Ενοχλούμαι, όταν ακούω ποδοσφαιρική ορολογία σε άλλες εκφάνσεις της ζωής
5. Εξοργίζομαι, όταν μού ξεφεύγει κι εμένα κάποιος τέτοιος όρος
6. Μου αρέσει {αποδεδειγμένα!} πολύ το "μάτς-μούτς" αλλά καθόλου, όπως ήδη καταλάβατε ως νοήμονες, το σκέτο "ματς", οποιουδήποτε είδους...

θεωρώ ότι «δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ» [4], δεν νομιμοποιούμαι να εκφέρω γνώμη για το χθεσινό θρυλικό ...νταμπλάρισμα του "Θρύλου".

Δικαιούμαι όμως και νομιμοποιούμαι ως πολίτης να μην ξεχνώ ότι:
1. Ο καταδικασμένος σε πολλά χρόνια φυλακή για συνενοχή στην μεγαλοαπάτη Κοσκωτά κ. Λούβαρης, αποφυλακισμένος νωρίς-νωρίς τότε για "πρόληψη ανήκεστης βλάβης της υγείας του", ως πάσχων από βαρύτατη ανίατη ασθένεια, όχι μόνον ζεί ακόμα αλλά εμφανίζεται και πολύ ...κοτσονάτος στο πλευρό του γνωστού «Κρόκου», γνωστότατου πράκτορα της ανατολικογερμανικής ΚΥΠ, της STASI, και, πρακτικά, "ΙΝΤRΑ-συνέταιρου" της ηθικότατης δυτικογερμανικής εταιρείας ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών, που είχε καταδωροδοκήσει τους πάντες, της Siemens. Προφανώς πρόκειται για "θαύμα της Ιατρικής", από το οποίο πρέπει να τα «κονόμησαν χοντρά» κάποιοι θεράποντες του Ιπποκράτη.
2. Η παράγκα {από το αγγλικό «barrack» πρέπει να βγαίνει αυτό} μπορεί να θριαμβεύει στο εσωτερικό, χρόνια πολλά τώρα, αλλά «δεν πιάνει φράγκο» στο εξωτερικό, διότι οι κουτόφραγκοι, που έτρωγαν βαλανίδια, όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες[5], προφανώς δεν εκτιμούν την ελληνική μαγκιά.
3. Ένας {τουλάχιστον...} ραδιοσταθμός που θέλει να περνιέται για σοβαρός, ου μην αλλά και οικολογικός, μετάδιδε προ ημερών συνεχώς σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ακόμα και στα μονόλεπτα..., την ...φοβερή είδηση ότι «...άρχισαν οι συζητήσεις για την απόκτηση {πράγμα είναι και "αποκτιέται";;;} του τάδε ποδοσφαιριστή από την τάδε ομάδα». Σκεφτείτε πόσες φορές θα το μεταδίδει, αν καταλήξουν κι όλας οι συζητήσεις... Κοσμοϊστορικό γεγονός...
4. Έχουμε και ευρωεκλογές οσονούπω αλλά κανένας δεν μιλά πολύ γι' αυτές.
5. Περνάμε οικονομική κρίση, που όσο πάει και χειροτερεύει. Μετά τον Σεπτέμβριο έχουμε να δούμε...
6. Δικομματισμό, «πράσινους» και «βένετους», είχαμε και πριν εφευρεθεί το ποδόσφαιρο... Έσφαξε όμως καμμιά τριανταριά χιλιάδες ο Ιουστινιανός {ελληνιστί: ~Δίκαιος...}, οικονομική κρίση είχαν και τότε, και ηρέμησαν τα πράμματα. Υπήρχαν και τότε κάτι «ρούσσοι» και «λευκοί» σε αμελητέο αριθμό όμως... Η φήμη ότι μιά δικιά μας «ρούσσα» ψάχνει να βρεί "ρομφαία" για να δοκιμάσει την ιουστινιάνεια "λύση", έχει διαψευστεί διαρρήδην.

7. «Τα χαφ μοιράζουν πάσσα
στα έξω δεξιά
ο Μπίζος τη σουτάρει
στα δίχτυα την κολλά»
[6]

Και εις άλλα με υγείαν...
Αλλά... μην γυρίσουμε από το άλλο το πλευρό! Είναι ώρα να ξυπνήσουμε, να σηκωθούμε! Είναι ώρα να δουλέψουμε! Αρκετά «μάς έχουν δουλέψει» αυτοί...


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[1] Αβέρωφ-Ατρόμητος το 1954{?}, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα το 1978{?}, στο μισό δεν θυμάμαι ποιοί έπαιζαν...για άλλο σκοπό είχα πάει...
[2] Αυτό που είχε αγοράσει από τους Γιουγκοσλαύους ο χουντικός ΓΓΑ συνταγματάρχης Ασλανίδης.
[3] Άγιαξ-Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϋ, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννενα στο Άργος, τότε που {ακόμα κι εγώ...} κατάλαβα ότι ο ξεφτίλα-διαιτητής είχε αγοραστεί για να μην πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδας ο ΠΑΣ...
[4] Αθάνατε Μένιο... "έγραψες" με τα «ομοιόμορφα αλλ' όχι ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια»...
[5] Φράση του υπουργού Αθανασόπουλου στο Δικαστήριο, που τον δίκαζε {και τον καταδίκασε...} για την χοντρή απάτη με το γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι που βαφτίστηκε ελληνικό, προς τον μάρτυρα Βέλγο Επίτροπο της, τότε, Ε.Ο.Κ., που είχε ξεσκεπάσει την απάτη.
[6] Από τον ύμνο του "Ατρόμητου" Ιωαννίνων, «συστατικού» μετέπειτα του ΠΑΣ...

4 σχόλια:

Artanis είπε...

Φίλε μου είμαι μακριά και δεν το είδα το ματς, σε πιστεύω όμως...Νομίζω πως το τελευταίο ματς Ελληνικού πρωταθλήματος που είδα σε γήπεδο ήταν το 1989...Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το θεωρώ πολύ βρώμικο, κι ας είμαι παραδοσιακά γαυρίνα...Η ομάδα ομάδα, αλλά και η αλήθεια (όσο πικρή κι αν είναι) είναι η αλήθεια...
Αν αλλάξει (που δεν το βλέπω) θα το ξανασκεφτώ να πάω στο γήπεδο και να πληρώσω εισητήριο...
Καλό σου βράδυ, φιλιά...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Σε καταλαβαινω. Ειναι χιλιαδες οι ανθρωποι που εχουν κοψει το γηπεδο γι αυτα και γι αυτα.Δυστυχως.

phlou...flis είπε...

Τώρα τι θες να γράψω εγώ ως βάζελος. Και που παρακολούθησα τον αγώνα στο καρπενήσι (απέδρασα) σε μια παρέα γαύρων;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Υπομονη κυριε μου, υπαρχουν και χειροτερα...