1/4/09

Irvin Yalom, δωσε και μενα μπαρμπα !


3500 ανθρωποι μαζευτηκαν εχθες στο μεγαρο μουσικης Αθηνων για τη διαλεξη του καθηγητη και διασημου "ψυχοθεραπευτη" Irvin Yalom, περι θανατου!
Κοσμος ειχε καταφθασει απο τις δυο το μεσημερι περιμενοντας σε ατελειωτες ουρες για το μαγικο χαρτακι εισοδου της διαλεξης που θα ξεκιναγε στις επτα! Οταν δε ανοιξαν οι πορτες, αυτο που συνεβει, μονο με καταστασεις θυρας επτα θα μπορουσε κανεις να το περιγραψει. Η αγριοτητα και η ορμη του πληθους ηταν ετοιμη να κατασπαραξει κυριολεκτικα καθε εμποδιο στο διαβα προς τη... σωτηρια της ψυχης. Μα ο θανατος ηταν πραγματικα κοντα. Ενα τσακ χρειαζοταν μοναχα για να κανει την τραγικη του εμφανιση. Τοσο πολλοι πεινασμενοι, τοσο πολυ, για να ακουσουν περι του φοβου του θανατου...

Ενας παππουλης περαστικος οταν εμαθε γιατι ολος αυτος ο χαμος μονολογησε: Μα γιατι κανουν ετσι; Αρκει να φυτεψουν μια ντοματια στο μπαλκονι τους και σε λιγο θα εχουν ολες τις απαντησεις. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.
Αλλα ποιος να τον ακουσει ? Ηταν τοσο απλο αυτο που ελεγε και τοσο συντομο...

Ο αλλος παππους μεσα στο μεγαρο θα μιλουσε τελικα για πανω απο δυο ωρες. Θα εξηγουσε, θα ανελυε, θα διδασκε, θα καθυσηχαζε, θα παροτρυνε, θα, θα, θα... Τελος, θα υπεγραφε και τα βιβλια του στο φουαγιε. Κι η γυναικα του, ψυχαναλυτρια κι αυτη, την ιδια ωρα στο Χιλτον, θα εδινε κι εκεινη το δικο της σωου και θα υπεγραφε τα δικα της βιβλια.

Κι υστερα, ολοι μαζι, ταλαιπωρημενοι ειναι η αληθεια αλλα και ικανοποιημενοι ( καθενας για το λογο του) θα επεστρεφαν σπιτακι τους.
Καθενας στη δουλιτσα του, στα παιδακια του, στο αμαξακι του, στο facebook και στα mails του, στην τηλεορασουλα του και στις αναπαντητες του, στα γραμματιακια του και στις δοσεις του, στις ανησυχιες και στα προβληματα του, στις φοβιες και στα ξενυχτια του, στα φροντιστηρια, στον οαεδ του και στο τεβε του, στο αφεντικουλη του, στην ενορια του, στον Πρετεντερη και στον Τραγκα του, στη ζωουλα του τελικα.
Σε ντοματιες ομως ποσοι θα επεστρεφαν?

2 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Κι έμαθα ότι πλήρωσαν και τα κέρατά σους

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Πουλαει καλα ο κος Γιαλομ.