11/12/08

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΛΜΗΣΤΕ !

Ας δουμε λοιπον πως εχει η κατασταση.
Η ΝΔ της δεξιας δεν αλλαζει ουτε σε εκατο χρονια.Τελος οι ψευδαισθησεις και τα ψεμματα. Ηταν ειναι και θα ειναι υπερ των πλουσιων και εχθροι του λαου.
Το Πασοκ εχει εναν αρχηγο (καλο ανθρωπο ισως) αλλα πολυ λιγο για να δωσει ελπιδα στον κοσμο. Συν οτι κανεις δε μπορει να φανταστει πως μπορει ξανα να κυβερνηθει απο τους Παγκαλο, Βενιζελο, Βασω, Αποστολακη, και τη λοιπη παρεα.
Το ΚΚΕ εχει πια ξεκαθαρα δειξει οτι επιλεγει πολυ ευκολοτερα να γινεται δεκανικι της δεξιας παρα να γινει συνδημιουργος μιας νεας μεγαλης αριστερας.
Ο ΣΥΝ(συριζα) στη μουρλα του να αποτελεσει την πρωτη "αριστερη", "πρωτοπορα" και "νεολαιϊστικη" δυναμη της χωρας, δεν κολωνει να συμμαχει και να συνεργαζεται οχι απλως με τους αναρχικους αλλα ακομα και να "καλυπτει" και το ποιο σεσημασμενο και παρανομο στοιχειο της χωρας.
Ενταξει για τα φασισταρια του Λαος τι να πουμε...

Το συνθημα των ημερων ομως προς την κυβερνηση ειναι: ΦΥΓΕΤΕ!

Αλλα να ερθει τι λοιπον ρωτατε ολοι?
Αυτο το ερωτημα ομως ειναι αρκετο για να αλλαξουμε σταση? Εγω λεω οχι! Να ριξουμε την διεφθαρμενη κι ανικανη κυβερνηση της ΝΔ. Αυτο πρεπει να ειναι ο πρωτος στοχος. Προκαλεστε εκλογες. Βρειτε τι θα ψηφισετε. Ας ειναι και το πιο μικρο εξωκοινοβουλευτικο κομμα που υπαρχει. Αυτο που θα προκυψει δεν προκειται να ειναι χειροτερο απο αυτο που ζουμε τωρα. Να στε σιγουροι και να μην φοβαστε.
ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΛΜΗΣΤΕ!

5 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Θα γίνει κι αυτό. Αλλά, όπως λες, δε φαίνεται προοπτική. Λείπει ένας ηγέτης να εμπνεύσει. ισως ο Βενιζέλος θα μπορούσε. Δεν ξέρω. ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Artanis είπε...

'Ολοι να φύγουν...ΤΩΡΑ...
Όλοι είναι άχρηστοι και δεν ξέρουν τί τους γίνεται...Κι αυτή η κυβέρνηση της απάτης και της λαμογιάς, περισσότερο απ' όλους...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εντάξει, σύμφωνοι, να φύγουν.
Όμως, νομίζω, το θέμα δεν είνα στενά κυβερνητικό. Δεν υπάγεται σε μια γενικότερη κρίση ( του καπιταλισμού και) κοινωνική; Δεν ακουμπάμε όλοι λίγη λασπούλα, λίγο βούρκο στα μπατζάκια μας;

Όλοι εμείς που γράφουμε στα μπλογκς, που συζητάμε και συμφωνούμε ( πως είναι όλοι άχρηστοι κλπκλπ), εμείς, αίφνης, είμαστε ο υγιείς που στηρίζουμε την κοινωνία να κάνει θαύματα; Που δε μας έχει αγγίξει η αλλοτρίωση, που δε μας γνωρίζει ο καναπές μας, οι ενεργοί και συνειδητοποιημένοι δημοκράτες που πρωτοστατούν στους αγώνες, που δεν τους αγγίζει ο καπιταλισμός, με οράματα και αξίες αδιάπτωτες, εμείς είμαστε η λύση, όταν "οι άλλοι" φύγουν;

Εσείς πιστεύετε πως με το να τα λέμε μεταξύ μας "ελεύθερα" από τα ιστολόγια ( τη βάζω σε εισαγωγικά τη λέξη, μια και την ελευθερία, συνήθως, την προσδιορίζει η ανωνυμία κι εδώ) σιγοψήνουμε καμιά επανάσταση, ή, έστω, καμιά επαναστατική αλλάγή; Επειδή αλλάξαμε τον καναπέ ή την καρέκλα του καφενείου με την καρέκλα του υπολογιστή μας;

Σας ρωτάω κι αναρωτιέμαι κι εγώ.. Γιατί, όταν υιοθετώ αυτή τη στάση, σας διαβεβαιώνω πως δεν τα έχω και πολύ καλά με τον εαυτό μου.

Καταλήγω στις μικρές αλλαγές, στους μικρούς αγώνες της καθημερινότητάς μας. Σε ό,τι μπορώ, όπου μπορώ, όσο περισσότερο μπορώ. Αρκεί να είναι έργο. Να είναι πρόταση, να είναι πράξη.
Να είναι, όμως. Να μην περιορίζομαι στην κριτική των πάντων εξαιρουμένου του εαυτού μου..

Καλό σας βράδυ.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Κε Μανεση,
Ειναι αργα, μολις γυρισα απ τη δουλεια και ειμαι πτωμα. Μια πρωτη απαντηση ομως.
Συμφωνω απολυτως μαζι σας σε οσα τονιζετε, γι αυτο λεω και εγω πως πρεπει να γινει το πρωτο βημα δλδ να φυγουν!
Επειτα δε λεω οτι θα ρθουν ολα καλυτερα. Αλλα θα χουμε κανει ενα βημα.
Κι εγω τουλαχιστον θα το κανω σας διαβεβαιω. Δεν τους ξαναψηφιζω οτι κι αν γινει. Αυτη θα ναι η μικρη μου συμβολη σ αυτο που λετε "εργα".
Καλωςηρθατε στην παρεα μας.
Τα σεβη μου.

Mpampis είπε...

Συμωνω απολυτα exoaptonkyklo. Αυτο πρέπει να το καταλαβουμε όλοι επιτέλους. Φερτε νεα προσωπα. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ανικανοι και επικινδυνοι. Εδω να μην παρεξηγηθω ότι ισως υπαρχουν και καποιοι ανθρωποι ικανοι εκει μεσα αλλα τι να κανουμε θα πρεπει να θυσιαστούν. Πρεπει να τους τιμωρησουμε επιτελους. Αφου αυτοι δεν καταλαβαινουν απο πολιτικες ευθυνες πρεπει να καταλαβουμε ότι έχουμε εμεις πολιτικη ευθυνη.

Και σε αυτο που λεει ο Διονυσης Μανεσης έχει απόλυτο δικιο. Προσωπικα ο καθενας πρεπει να δωσει τον δικο του αγωνα για μια νεα κοινωνια. Να αρχισουμε να συνειδητοποιουμε ότι με ρουσφετια, μιζες και βολεμα δεν παμε μπροστα την κοινωνια. Οσο γινονται ολο και περισσοτεροι οι ανθρωποι που προσπαθουν για μια πιο ανθρωπινη κοινωνια καταπολεμοντας την διαφθορα τότε όλο και λιγοτερα διεφθαρμενα παρασιτα θα μολύνουν την κοινωνία.

Και κατι για την ψηφο μας ας σκεφτουμε ότι ψηφιζοντας ξανα αυτους τους ανθρωπους ειναι σαν να οπλιζουμε και αλλους μανιακους δολοφονους με ενα πιστολι ή σαν να πεταμε μια μολοτωφ σε ενα μαγαζι και να καταστρεφουμε τις πολεις οπου ζούμε.