27/9/08

Γιωργος στην σοσιαλιστικη διεθνη.

Από τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Νέα Yόρκη

Για χρεοκοπία του καπιταλισμού της Γουόλ Στριτ και τρισεκατομμύρια που χάνονται επηρεάζοντας τις συντάξεις, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος και το μέλλον των παιδιών έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τις εργασίες του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σύστημα που επιτρέπει στους λίγους να συγκεντρώνουν υπερβολική εξουσία και να αποφασίζουν με την μικρότερη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση,
ενώ σημείωσε ότι οι συντηρητικές δυνάμεις κατάφεραν να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και να κοινωνικοποιούν τις ζημίες.

«Ζούμε το τέλος της πεποίθησης ότι οι αγορές μπορούν να αυτορυθμιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος της μη παρέμβασης, της ανεπαρκούς ρύθμισης, είναι τεράστιο και επηρεάζει τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας» είπε ο κ. Παπανδρέου και προειδοποίησε για την προσπάθεια των συντηρητικών δυνάμεων να επενδύσουν στον φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών.

«Οι φοβισμένοι πολίτες αναζητούν σωτήρες με απόλυτες εξουσίες που προτιμούν να βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους παρά αληθινές λύσεις», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν σήμερα ιστορική ευθύνη να εξασφαλίσουν την ευημερία των πολιτών τους, να φροντίσουν για την ασφάλεια, την δημοκρατία, την καλή διακυβέρνηση, την ορθή κατανομή του πλούτου, την κοινωνική πολιτική και την παιδεία και κάλεσε τους ηγέτες της Οργάνωσης να αναλάβουν εθνικές αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες για την επανόρθωση της ζημιάς που διαπιστώνεται.

«Η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, οι επιδημίες, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οικονομική κρίση, τα παγκόσμια προβλήματα είναι σήμερα τα δικά μας, τοπικά προβλήματα. Και τα τοπικά προβλήματα εξελίσσονται σε παγκόσμια», τόνισε και πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε τις προτεραιότητές μας. Και δική μου προτεραιότητα είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός».
in.gr 27/09/08.

Τι καλα που θα 'τανε τα λογια τα ωραια να γινονταν και πραξεις...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από όμορφα λόγια έχουμε πια χορτάσει.
Το κακό αρχίζει από τη στιγμή που αυτοί που τα εκστομίζουν καλούνται να τα κάνουν πράξη.
Τότε αρχίζουν τα ναι μεν αλλά και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε-όπως καλή ώρα ο ¨σεμνά και ταπεινά¨ Καραμανλής και η παρέα του.
Νομίζω καιρός να τιμωρήσουμε το δικομματισμό. Ο τρόπος υπάρχει, αποφασιστική σκέψη χρειάζεται απ' όλους μας...

phlou...flis είπε...

Τι υπέροχα λόγια, αυτά της τελευταίας σειράς, τα δικά σου λόγια

Saq είπε...

Πολύ ωραία μας τα είπε ο ΓΑΠ, συγχαρητήρια σ' αυτόν που του τα έγραψε (ο ίδιος δεν ξέρω αν κατάλαβε).

akrat είπε...

ΆΝΤΕ ΝΤΕ ΧΑΘΗΚΕΣ....