17/9/08

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ δηλωνει με θρασος ο αναιδης Δντης μεσης εκπαιδ. Πειραια Κος Χρυσοπουλιδης!!!

Κι εγινε και φετος οπως καθε χρονο η κληρωση για τα παιδια που ηθελαν να πανε Α γυμνασιου στο πειραματικο σχολειο της Ιωνιδειου Πειραια.Ο γιος μου κληρωθηκε επιλαχων. Καποια στιγμη μετα τον αγιασμο στα σχολεια μου τηλ ο γυμνασιαρχης Κος Ιωαννης Κοτσιρας και μου λεει Κε ταδε μου ειχαμε 8-9 παραιτησεις μαθητων που ειχαν κληρωθει αλλα τελικα δεν θα ερθουν και σας καλουμε λοιπον τους αντιστοιχους επιλαχωντες να ερθετε για την εγγραφη των παιδιων σας.
Πηγα λοιπον κι εγω, μαζι κι οι αλλοι γονεις, να γραψουμε τα παιδια μας αλλα...
Μετα λυπης του ο γυμνασιαρχης μας ανακοινωσε οτι, ο Δντης μεσης εκπαιδ. Πειραια Κος Χρυσοπουλιδης του εδωσε λεει (ακουσον ακουσον!) προφορικη εντολη να μην παρει κανεναν επιπλεον μαθητη στο σχολειο!
Ο Γυμνασιαρχης μετα τα ευλογα και εντονοτατα παραπονα ολων μας (τι σοι νομιμη εντολη ειναι μια προφορικη κι οχι γραπτη εντολη) αλλα και την κατηγορηματικη μας αρνηση να συνεναισουμε σε μια τετοια αδικια και ιδιαιτερα εναντι των δικων μας παιδιων, μας προετρεψε λογω της "δυσκολης θεσης του" να συζητησουμε το θεμα με τον Κο... προισταμενο-περιφεριαρχη τον ειπε δεν θυμαμαι, στη Δνση μεσης εκπαιδ. εδω πιο κατω, πανω απο το Τζαμπο οπως μας καθοδηγησε σχετικα και ακολουθως να τον ενημερωσουμε ωστε να δει τι τελικως θα πραξει αναλαμβανοντας φυσικα και των αναλογων ευθυνων του.
Μετα απο διαβουλευσεις και με τεντωμενα τα νευρα πηγαμε τελικα να βρουμε τον κο Χρυσοπουλιδη.
Ο Κος αυτος λοιπον μεσα στα γρφεια της Δνσης με υφος ειμαι η εξουσια , μαμαω και δερνω και μην μ ενοχλειται παρασιτα, ενωπιον ολων μας , μιλωντας απρεπεστατα και με μια τσιγαρουκλα στο χερι , μας ενημερωσε για τα κατωθι:
1. Τα παιδια μας δεν προκειται να γραφτουν στην Ιωνιδειο οτι και να κανουμε διοτι οντως ειχε δωσει προφορικη(?) εντολη στο σχολειο να μην παρουν εφετος πολλους μαθητες.
2.Οτι θα διωξει προσεχως πολλους μαθητες ακομη, που ηδη φοιτουν στο σχολειο , συγκεκριμενα 52 η 54 ακομη!
3. Οτι η κληρωση που εγινε ( και η οποια γινεται με νομο του κρατους εδω και πολλα χρονια στα πειραματικα σχολεια της χωρας παρουσια γονεων για ευνοητους λογους) ηταν εντελως -λεει- παρανομη και γι αυτο θα κανει ΕΔΕ στον γυμνασιαρχη που την εκανε και τοτε θα του δειξει αυτος!
4. Και το καλυτερο, οτι λεει ,το κτιριο της Ιωνιδειου εχει προβλημα στατικοτητας απο τους σεισμους και γι αυτο δεν παιρνει αλλα παιδια!!!!
Τοτε εξαγριωμενοι του ειπαμε πως αν ειναι ετσι και το σχολειο ειναι ετοιμο να πεσει ανα πασα στιγμη στα κεφαλια 300-400 ανθρωπων τοτε λοιπον ειναι ο ιδιος ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ που επιτρεπει τη λειτουργια του και που δεν φροντισε εγκαιρως για το ζητημα και πως γι αυτο θα τον κανουμε να λογοδοτησει.
Ο κος αυτος τοτε μας γυρισε πως δεν θα του υποδειξουμε εμεις τη δουλεια του και να σηκωθουμε να φυγουμε γιατι δεν εχει αλλο χρονο για χασιμο! Κι ετσι απομακρυνθηκε χτυπωντας την πορτα του στα μουτρα μας.
Εκτυλιχθηκαν τοτε στιγμες απειρου καλλους.
Αλλος ηθελε να καλεσει αστυνομια να καταγραψει τους ισχυρισμους του κυριου αυτου οσο ηταν κι ο ιδιος εκει.
Αλλος επαιρνε τον εισαγγελεα υπηρεσιας προσπαθωντας να υποβαλλει μηνυσεις. Αλλος τηλ. στο υπουργειο παιδειας πολεμωντας να μιλησει στον Ταλιαδουρο η σε καποιον τελος παντων αρμοδιο...
Χαος πραγματικο!
Τελικα επιστρεψαμε στην Ιωνιδειο κι αφου τον ενημερωσαμε για οσα ειχαν συμβει ο γυμνασιαρχης (προς τιμην του ετσι οπως εχουμε καταντησει στην Ελλαδα), ανελαβε την ευθυνη -κοντρα στην προφορικη εντολη του προισταμενου του- να τηρησει τον νομο οπως εντονως του ζητουσαμε να πραξει και εμεις αλλα και ο συλλογος καθηγητων του σχολειου του (προς τιμην τους επισης ), και τελικα μας υπεγραψε τα εγγραφα μετεγγραφης των παιδιων μας στο σχολειο του.
Ελα ομως που το θεμα δεν ειχε τελειωσει.
Το επομενο πρωι μου τηλ γονεας πως πηγαινοντας στο σχολειο του γιου του με το χαρτι της Ιωνιδειου στο χερι για την μετεγγραφη ο εκει γυμνασιαρχης τον ενημερωσε πως του ειχαν τηλ απο το γραφειο του Δντη μεσης εκπαιδ. να μην προχωρηση σε καμμια μετεγγραφη μαθητη προς την Ιωνιδειο!
Οπως καταλαβαινετε το θεμα τωρα πλεον παιρνει αλλο δρομο αφου ολοι οι γονεις ειμαστε διατεθειμενοι να ασκησουμε καθε νομιμο δικαιωμα/μεσο για να βρουμε το δικιο μας .
Θελει ο περιφεριαρχης (δεν ξερω αν ειναι της ΝΔ) να βαλει στο σχολειο "απο το παραθυρο" δικα του παιδια εξυπηρετωντας "φιλους"?
Εχει ο περιφεριαρχης κοντρα με τον γυμνασιαρχη η με το σχολειο για καποιον αλλο λογο?
Καποια αλλη λαμογια υπαρχει στη μεση?
Αγνωστο.
Το μονο ολοφανερο ειναι το ποσο τεραστιο μπαχαλο εχουν προκαλεσει στην παιδεια αυτοι οι ανεκδιηγητοι τυποι της κυβερνωσσας ΝΔ.
Αντε και εις ανωτερα να πουμε! Η αλλιως ΑΙΣΧΟΣ!

8 σχόλια:

Vicky είπε...

Τραγικό..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

τραγελαφικές καταστάσεις... τα ξέρω από τα δικά μου παιδια
Τίποτε δε λειτουργεί σωστά...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

akrat είπε...

... να πω τι????
φρίκη...

Φαίδρα Φις είπε...

μ'αρέσει που μιλάς ανοιχτά και με σθένος για τέτοια αιχμηρά ζητήματα,

είναι αίσχος και ντροπή αυτό που συμβαίνει,
για όλους μας
και η σιωπή είναι συνενοχή.

σε φιλώ
καλημέρα

Artanis είπε...

Πω, πω, πω, βράζεις καλέ μου...
Πάντως, αυτά γίνονταν πάντοτε, χωρίς αυτό να σημαινει οτι πρέπει να εξακολουθούν...Είναι καιρός να σταματήσουν τέτοιες μεθοδέυσεις...
Να έχεις μια καλή Κυριακή...

phlou...flis είπε...

Αγαπητέ μου, δεν κατάλαβες καλά. Όλα ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Γι αυτό τόοοοσα χρόνια νοσεί το εκπ/κο σύστημα. Ξεκινώντας από το κεφάλι και φτάνοντας στην ουρά, εμάς τους καθηγητές που όσο μπορούμε μαχόμαστε.

------ είπε...

Τα παιδια του,αν εχει ,ή τα ανήψια του ή τα εγγονια του τέλος πάντων ο κ. Χρυσοπουλίδης σε ποιο σχολειο τα στελνει;;;
Αι στο διαλο να πανε πια!

herinna/ είπε...

Κατ' αρχήν πρέπει να διαπιστώσετε με μηχανικό αν όντως το κτίριο του σχολείου σχολείου αντιμετωπίζει πρόβλημα από τους σεισμούς και να δείτε τι θα κάνετε μη βρεθείτε ξαφνικά να μετανοιώνετε πικρά που στείλατε τα παιδιά εκεί μέσα. Αν αυτό όμως ήταν ένα ψέμα του περιφερειάρχη για να βάλει μέσα τους δικούς του και το κτίριο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα πρέπει να υποβάλετε περισσότερες μυνήσεις εναντίον του γιατί ο τύπος σηκώνει μύνηση έτσι κι αλλιώς για την τραμπούκικη συμπεριφορά του. Πυρ και μανία με έκανες πρωί πρωί με τον μαλάκα, ελπίζω να καταφέρετε τόσο να πετάξετε έξω από την εκπαίδευση αυτό τον γύφτο όσο και να έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα με τη φοίτηση των παιδιών εκεί.
Μακάρι τα μπλογκ να είχαν τη δύναμη να σταματάνε τέτοια φαινόμενα αντιδημοκρατικής επίδειξης αλλά δυστυχώς έχουμε καταντήσει κι εμείς απλοί θεατές στα τεκταινόμενα.
Καλή σχολική χρονιά :)