13/9/08

Ενταξει, ενταξει. Ολα ειναι θεμα παιδειας.

Πηγα και εγω λοιπον την κορουλα μου, πρωτη μερα του "αγιασμου" στο σχολειο αφου επεμενε να παει να συναντησει τα φιλαρακια της που ειχε τοσο επιθυμησει κι οχι βεβαια για τον αγιασμο.
Τα παιδακια ολα, ηταν χαρουμενα και ζωηρα. Οι δασκαλοι και οι δασκαλες ηταν φρεσκοι, μαυρισμενοι και ζωηροι. Οι γονεις φαινονταν κι αυτοι (ολως παραδοξως, σαν να μην συνειδητοποιουσαν τι τους περιμενε κι αυτον τον χειμωνα ) ορεξατοι και ζωηροι.
Οι γειτονες (μαλλον την ωρα που Καμπουρακης-Οικονομεας εδιναν πασα για διαφημισεις) εβγαιναν στα μπαλκονια τους κι απο κει κρεμμασμενοι χαζευαν το "ανοιγμα" του σχολειου. Κι αυτοι ακομη λοιπον εμοιαζαν ευδιαθετοι και ζωηροι.
Κι ετσι κυλουσαν ολα χαρουμενα και ζωηρα κι εγω σκεφτομουν "ας ειναι, να 'χει και λιγες ομορφες στιγμες αυτη η δολια η καθημερινοτητα μας".
Ωσπου, να , ειχε φτασει κι η ωρα της αναγνωσης του καθιερωμενου μηνυματος του υπουργου. Κι εκει ηταν που πλησιασα πιο κοντα στα συμβαινοντα για να μη χασω την πιο σημαντικη στιγμη της ημερας. Και δεν ειχα αδικο οπως αποδειχτηκε.


Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

"Ξεκινά μία νέα σχολική χρονιά με νέα αυτοπεποίθηση και σύγχρονη νοοτροπία (?).
Αφήνουμε πίσω(?) προβλήματα που ταλάνιζαν επί δεκαετίες το εκπαιδευτικό μας σύστημα .
- Φέτος για πρώτη φορά τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία και όχι το αντίθετο(?)
- Φέτος για πρώτη φορά η κάλυψη των λειτουργικών κενών σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές ολοκληρώθηκε έγκαιρα ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργούν από την πρώτη στιγμή(?).
- Φέτος για πρώτη φορά η εισαγωγική επιμόρφωση για 7.300 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και 5.000 αναπληρωτές ολοκληρώθηκε πριν τον αγιασμό(?).
- Φέτος για πρώτη φορά η πρόσθετη διδακτική στήριξη ξεκινά έγκαιρα για να χτυπήσει την παραπαιδεία(?).
- Φέτος για πρώτη φορά λειτουργεί(?) το υποχρεωτικό νηπιαγωγείο και το ολοήμερο σχολείο.
- 1.233 νέες σχολικές μονάδες κατασκευάζονται σε όλη την χώρα ενώ ψηφίστηκε στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης ένα σύγχρονο Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που θα διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία(?)

Θέλω να ευχαριστήσω την εκπαιδευτική κοινότητα και τα διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης για τη συνεργασία της και την επιμελή προετοιμασία που έκαναν για τη νέα σχολική χρονιά.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων(?), κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφέρει γρήγορα καρπούς η πολιτική του Έξυπνου σχολείου (?) που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται.
Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.Στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή πρόοδο.
Όλοι μας μέσα σε μία βελτιωμένη εκπαιδευτική καθημερινότητα(?) εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για μία σύγχρονη, ποιοτική εκπαίδευση γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»(?).

Εκει τελειωσε το μηνυμα-προπαγανδα του γαλαζιου υπουργου μας (ευτυχως). Καποιος εξυπνος χειροκροτησε δειλα και φοβισμενα ειναι η αληθεια, αλλα τα πρωτακια τσιμπησαν και χειροκροτησαν κι αυτα. Σου λεει κατι θα 'γινε για να χειροκροτησει αυτος κι εξαλλου εχει πλακα η βαβουρα. Και μαζι με τα πρωτακια χειροκροτησαν και τα υπολοιπα παιδακια του δημοτικου. Και βρηκαν ετσι ευκαιρια και καποιοι αλλοι αμετανοητοι νεοδημοκρατες να χειροκροτησουν κι αυτοι το μηνυμα του υπουργου. Ξερετε τωρα, με εναν τροπο σαν να σκεφτονταν "πρεπει εδω να χειροκροτησω για τον υπουργο και την παραταξη αλλα μην εκτεθω και φορα παρτιδα".
Ετσι κι αλλιως ωραια τα ειπε ο υπουργος. Το στηριξε και το κομμα.
Ολα ωραια γινανε. Ολα τωρα γινονται για πρωτη φορα!

Αφησαμε Ολα τα προβληματα του παρελθοντος πισω μας!
Εχουμε αυτοπεποιθηση και συγχρονη νοοτροπια!
Εμεις χτυπαμε την παραπαιδεια!
Εμεις φτιαχνουμε το "εξυπνο σχολειο"!
Εμεις βελτιωσαμε την εκπαιδευτικη καθημερινοτητα ειναι φως φαναρι!
Εμεις λοιπον αξιζουμε και τα ευσημα!
Ζητω η Πατρις! Ζητω η θρησκεια! Ζητω η Νεα Δημοκρατια! Αποφασιζομεν και διαταζομεν! Χειροκροτα ρε! Αχτεν μπουχτεν κομαντατ! Η Ελλας ασθενει! Εθνικος υμνος, Προσοχη! Η Δημοκρατια πρεπει να μπει στο γυψο! Που ειναι το πουλι ρε? Ποτε θα κα... ποτε θα κανει ξαστερια... Αστυφυλαξ! Χαιλ χιτλερ! Ιουουυου Ιουουου! Ψωμι παιδεια ελευθερια! Οργανοοο! Ραους! Ο Αττιλας! Ο Μητσοτακης ο εφιαλτης! Αστυφυλαξ! Η Ελλας ανηκει στους Ελληνες! Οργανοοοο! Εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο! Ταραράτατάν ταραράτατάν... ! Αι ενοπλαι δυναμεις της χωρας...! Θανατος στ' αφεντικα δεξια κι αριατερα! Αστυφυλααααξ! Που ειναι το πουλι ρε! Μαναααα! 170 ευρω τα βιβλια των αγγλικων! Αχτεν μπουχτεν! Μη λιποψυχατε ωρε Ελληνες! Ο Ρουσος ερχεται απο στιγμη σε στιγμη! Ειστε παληκαρια ωρε! Βοηθεια μαναααα! Ναζντροβια! 1 2 3, πολλα πολυτεχνεια! Η Μακεδονια ηταν και θα ειναι Ελληνικη! Γιωργακη, που εισαι Γιωργακη? Το παιδι , το παιδι! Τ ακουσες τα νεα πατερα? Το Ιεκ Ξυνη εγινε πανεπιστημιο! To Da Capo εκλεισε! Ο Πουλιαδης το ιδιο. Limit down τρελλο. 510 ευρω το μηνα τα φροντιστηρια των παιδιων! Μαναααα! Το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο! Αστυφυλααααξ ! Νομος 2000. Ειμαι τετημποης. Λες να με συλλαβουν μανα? Πειραικη Πατραικη, Σοφτεξ, Ναυπηγια σκαραμαγκα, Ολυμπιακη, Λαναρας, Λιπασματα, Συρος ... Πολυζογωπουλε ,καλη αναρρωση! Αδερφια ζειτε εσεις μας οδηγειτε! Κκε το κομμα σου λαε! Αλεξη πιο σιγα, μη φωναζεις. Το καταλαβαμε αγορι μου. Κκε το κομμα σου λαε! Ρε δεν αφηνεται τις Πουτιν-ιες? Οχι αλλο καρβουνο! Οχι αλλο καρβουνο! Ικανοτερος πρωθυπουργος: Κωστας Καραμανλης 63%, Γιωργος Παπανδρεου 27%. Οι εκπτωσεις αρχισαν νωρις εφετος. Οι SS 300 που ειναι ρε παιδια? Της πατριδος μου η σημαια...Παπαθεμελη Παπαθεμελη...
Σορρυ κε Στυλλιανιδη μου , δε ξερω τι μ' επιασε...Ειναι που μου λειπει κι ο Λαλιωτης...

SS
300 της βουλης
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
SS
300 της βουλης.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
SS
300 της βουλης
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Ενταξει , ενταξει .Δεν θα το ξανακανω!

Χειροκροτω κι εγω!

12 σχόλια:

akrat είπε...

χαχα
ωραία τα λες...
εγώ που δεν έχω παιδάκια έχω να πω ότι την πρώτη ημέρα που έβλεπα τα παιδάκια να πηγαίνουν σχολείο ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΩΡΑΙΑ για τα παιδιά της κοινωνίας...

Ταξιδιωτης είπε...

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη ,που θεωρώ ότι θα έχω στο μέλλον, είναι η αντίδραση και τα πρώτα λόγια προς το παιδί μου, μετά από τέτοιες γραφικότητες.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της θέσης σου σαφώς, μα δεν αντιλαμβάνομαι(και ούτε πρόκειται μέχρι να το ζήσω) το μέγεθος αυτής της δυσκολίας.

Και αυτό είναι μόνο ένα θέμα... Όταν θα φτάσει η ώρα να μπουν και θρησκευτικά ζητήματα στη μέση , είτε άλυτα κοινωνικά ζητήματα, θα μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό.

Καλησπέρα! :)

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε ταξιδιωτη,
το μεγεθος της δυσκολιας συνισταται στην αντιφατικοτητα του να προσπαθεις να "διδαξεις" στο παιδι σου αξιες και ιδανικα οπως της ελευθεριας της εκφρασης, της ανοχης στην διαφορετικοτητα, της ανεξιθρησκειας, της ισοτητας, κλπ κλπ κι απ την αλλη να βλεπεις μια κοινωνια να συμπεριφερεται με πρακτικες ξε-περασμενων δεκαετιων που μονο συγχρονες ευρωπαικες κοινωνιες δεν θυμιζουν.
Κι αντε μετα να μαζευεις δυναμεις να συγκρουεσαι με τις δυναμεις της οποιας συντηρησης και οπισθοδρομησης...Αστα βραστα φιλε ταξιδιωτη.

Φαίδρα Φις είπε...

αγαπημένε μου exoaptonkyklo,
πολύ καίριο κείμενο
και ασφαλώς όλα είναι και θέμα κακοτυχίας...

την καλή τύχη προσωπικά την έχω ξεχάσει...
πώς είναι?για πείτε μου εσείς οι ευνοημένοι της...
σε φιλώ πολύ
να είσαι καλά
καλώς σε ξανασυναντώ

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φαιδρα μου καλως μας γυρισες.
Αν ηταν να στηριζομαστε στην τυχη... Ποτε δεν ενοιωσα να μ ευνοει προκλητικα. Απ την αλλη παλι, ποτε δεν υπηρξα κι αγνωμων στη ζωη μου. Δεν επαιξα ποτε ουτε προπο που λεει ο λογος. Παραλληλα ομως δεν ζηλεψα και τα πλουτη ποτε.
"Την τυχη μας την εχουμε στα χερια μας" με μαθαιναν οι δικοι μου. Ισως οχι τοσο πολυ στα "προσωπικα ζητηματα" στα οποια αν καταλαβα καλα αναφερεσαι. Αλλα ακομα κι εκει δεν πρεπει ν απελπιζομαστε.Ποτε δεν ξερεις τι το αυριο θα φερει.
Λοιπον , να σαι παντα καλα και κοντα μας.

Portokalis είπε...

μπραβο.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

portokalis thanks!

phlou...flis είπε...

Εμείς τα ξαναείπαμε για το θέμα αυτό. Ναι, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Με 28 άτομα σε αίθουσα Β' κ Γ' τάξης Λυκείου. Και 29 στα πρωτάκια του διπλανού δημοτικού.

Vicky είπε...

Την καλησπέρα μου. :)

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε phlou flis ακου κι αυτο.
Τον γιο μου που ελεγα να τον στειλω στην Ιωνιδειο (α γυμνασιου) ειδα προς εκπληξη μου οτι εχουν ακριβως 30 παιδια σε καθε ταξη! Στο γυμνασιο της γειτονιας μας οπου και τελικα πηγαινει ειναι μολις 18! Δεν ξερω αν ειναι απλα τυχη αλλα μαλλον αντιστροφα δεν θα πρεπε να ειναι τα πραγματα?
Διαβασε αν θες κι το επομενο μου ποστ για να δεις μια ... ομορφη ιστορια για την μεση εκπαιδευση της χωρας μας.

@ ωιψκυ μου , καλησπερα και σε σενα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Sorry,
Vicky μου καλησπερα ηθελα να πω αλλα ο δαιμων του τυπογραφιου...

Saq είπε...

Διάβασα κάπου σ' αυτά που γράφεις τη φράση "έτσι όπως έχουμε καταντήσει την Ελλάδα" έλα λίγο στην θεσσαλονίκη(την πρωτεργάτηρα αυτής της κατάντιας) να δεις της πιο απίθανες "σκηνές απείρου κάλλους" της ζωής σου σε όλα τα επίπεδα! Πολύ ωραία τα λες(μπράβο), πολύ άσχημα που γίνονται.