14/3/08

Αν σκοτωσεις τετοιους παικτες, ποιο το νοημα να πηγαινει ο αλλος στο γηπεδο...

Δεν ειναι του γουστου μου να ασχολουμε τακτικα με τα του ποδοσφαιρου. Τα χαλια ομως του αθληματος στον τοπο μας ιδιαιτερα, με προκαλουν να κανω καποια σχολια σχετικα.
Η αφορμη? Οι δηλωσεις του γαλλου προπονητη της Αρσεναλ κυριου Αρσεν Βενγκερ ο οποιος πριν απο τον κρισιμο επαναληπτικο αγωνα της ομαδας του με την Μιλαν στην Ιταλια, οπου θα κρινοταν και η προκριση στον επομενο γυρο του champions league και βεβαια τα δις που την ακολουθουσαν. Ειπε λοιπον ο κ.Βενγκερ:
"Εμεις θα παμε μεσα στο Μιλανο να παρουμε την προκριση, ομως δεν θα σπασουμε τα ποδια του Κακα! Εχουμε αυτους τους παικτες αν θελουμε να παιξουμε σκληρα τον βραζιλιανο παικταρα, αλλα δεν θα το κανουμε γιατι αν σκοτωσεις τετοιους παικτες, ποιο το νοημα να πηγαινει ο αλλος στο γηπεδο..."Απο τον Φιλαθλο 14/3/08.
Ακου κουβεντα που ειπε ο Γαλλος!
Ειναι ή δεν ειναι μαθημα αυτο για τα δικα μας λαμογια και τις συμμοριες που διοικουν το ποδοσφαιρο στη χωρα μας?
Ποσοι δικοι μας εχουν δειξει τετοιο ποδοσφαιρικο (κι οχι μονο) ηθος?
Ποσοι εχουν μεινει αδιαφοροι στις σειρηνες του κερδους, της κονομας και της προσωπικης τους προβολης ωστε να μην οδηγουν το ποδοσφαιρο στην απαξιωση ?
Ποσοι διδασκουν με την προσωπικη τους διαδρομη τετοιες συμπεριφορες?
Και βεβαια στο τελος αναρωτιωμαστε γιατι μενουν τα γηπεδα αδεια.
Γιατι το ποδοσφαιρο εχει καταληξει να 'χει τη φημη οχι του βασιλια των σπορ αλλα της χαβουζας των σπορ.
Γιατι δεν πηγαινουμε με τα παιδια μας στο γηπεδο .
Γιατι στα γηπεδα δεν υπαρχουν φιλαθλοι και των δυο ομαδων.
Ομως τετοια και αλλα πολλα ρητορικα ερωτηματα θα μας περιμενουν να τα απαντησουμε καθως φαινεται για πολλα χρονια ακομα. Το χαλι μας που δεν περιγραφεται...Δυστυχως!


2 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Τι μεγάλο δίκιο που έχεις στα γραφόμενά σου με αφορμή μια πολύ απλή, ανθρώπινη και αυτονόητη συνάμα κουβέντα που είπε ο γάλλος. και θυμάμαι κάποιους έλληνες αμυντικούς που μπορεί η μπάλα να τους ξέφευγε αλλά ο αντίπαλος παίχτης ...ποτέ!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Εγω να δεις αν τους θυμαμαι...