5/2/08

Να βγαλουμε εκτος νομου τους ναζιστες της Χρυσης Αυγης !

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την εγκληματική στάση του διακομματικού καθεστωτικού μπλοκ κορυφής που επιτρέπει τη νόμιμη λειτουργία των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» και προστατεύει πολιτικά και αστυνομικά τις πολιτικές εκδηλώσεις τους στο κέντρο της πόλης.
Είναι αυτό το διακομματικό μπλοκ που έχει την ευθύνη τόσο για τους χθεσινούς τραυματισμούς αντιφασιστών από τους μαχαιροβγάλτες όσο και για την πρωτοφανή ανοιχτή συνεργασία ΜΑΤ-ναζιστών.
Εκφραζουμε την βαθιά συμπάθειά και τη συμπαράσταση της στα θύματα των επιθέσεων.
Οφείλουμε ωστόσο να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά τη έντονη διαφωνία μας με τη μέθοδο και τις μορφές πάλης που επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές για να αντιμετωπισθεί η συγκέντρωση των ναζιστών.

Από άποψη αρχής οι δημοκράτες όχι μόνο έχουν το δικαίωμα αλλά και οφείλουν να ματαιώνουν την πολιτική δραστηριότητα των ναζιστών. Γιατί η λογική αυτής της δραστηριότητας είναι η οργανωμένη ρατσιστική βία. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη πάμπολλες φορές και με τους τραμπούκους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.
Όμως κάθε βίαιη σύγκρουση των δημοκρατών με μια ναζιστική συμμορία, για να αδυνατίζει πολιτικά και να μην ενισχύει τη θέση της τελευταίας, πρέπει να έχει την υποστήριξη της πλατειάς δημοκρατικής μάζας.

Για να εξασφαλίσουν αυτήν την υποστήριξη οι αντιφασίστες θα πρέπει:
1. Να έχουν διαφωτίσει αποτελεσματικά το λαό για το ναζιστικό και δολοφονικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης συμμορίας,
2. Να έχουν αποδείξει ότι το κράτος παρανομεί και παραβιάζει κάθε συνταγματική αρχή όταν δεν θέτει εκτός νόμου αυτή τη συμμορία, και
3.(και το σημαντικότερο),
Να έχουν αποκαλύψει στο λαό ότι η κρατική αυτή συμπεριφορά οφείλεται στο γεγονός ότι όλα ανεξαίρετα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υποστηρίζουν την νομιμότητα των ναζιστών και επιβάλουν την πολιτική και γι αυτό την ποινική ασυλία τους.
Με λίγα λόγια μια βίαιη σύγκρουση με τους ναζιστές προϋποθέτει μια πολιτική καταγγελία όλων των πολιτικών κομμάτων που αποδέχονται αυτή τη νομιμότητα . Αυτό σημαίνει ότι ένα δημοκρατικό κίνημα για να φτάσει στην πλατεία Κολοκοτρώνη και να ματαιώσει μια συγκέντρωση ναζιστών πρέπει να έχει προηγούμενα περάσει από την Ρηγίλλης, την Χαριλαόυ Τρικούπη, τον Περισσό και να έχει καταλήξει στην πλατεία Κουμουνδούρου ώστε να έχει υποχρεώσει όλα αυτά τα κόμματα να πάψουν να κρύβονται και είτε να παραδεχτούν ότι περιθάλπουν και συμπαραστέκονται σε ναζιστές είτε να τους θέσουν εκτός νόμου.
Μόνο αν αυτή η πολιτική προετοιμασία έχει γίνει θα μπορεί η δημοκρατική βία να φανερωθεί στα μάτια του λαού σαν αυτό που είναι, δηλαδή σαν μια έσχατη αμυντική και δίκαιη πράξη μπροστά στην παρανομία και στην απάνθρωπη αντιδημοκρατία ενός ολόκληρου πολιτικού καθεστώτος.

Αλλά για να φανερωθεί σαν δίκαιη, αμυντική και δημοκρατική η λαϊκή βία θα πρέπει να κάνει μια τελευταία μεγάλη πολιτική πράξη: Θα πρέπει να ξεκόψει τον εαυτό της από κάθε εικόνα βίας που οι πλατειές λαϊκές μάζες έχουν αντιπαθήσει ή ακόμα μισήσει μέσα από την ίδια τους την πείρα.
Δεν είναι δηλαδή δυνατό μια αντιφασιστική μειοψηφία να απαγορεύει ξαφνικά μια συγκέντρωση ναζιστών στην οποία αυτοί οι τελευταίοι αν και κληρονόμοι του δοσιλογισμού και φονιάδες εμφανίζονται σαν πατριώτες και υπερασπιστές της νομιμότητας, ούτε να αποσπάσει λαϊκή συμπάθεια όταν η ίδια φοράει κουκούλες, ή συνεργάζεται με κουκουλοφόρους. Γιατί οι τελευταίοι ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές και κοινωνικές προθέσεις τους έχουν συνδέσει τον εαυτό τους με όσους για δεκαετίες καίνε σημαίες, σπάνε βιτρίνες, καίνε αυτοκίνητα και γενικά έχουν γίνει μισητοί στις πλατειές μικροαστικές ή και εργατικές μάζες που τις περιφρόνησαν σαν αλλοτριωμένες και τις προβόκαραν συστηματικά νομίζοντας συχνά ότι δρουν επαναστατικά.

Όσο αίμα και αν χύθηκε το Σάββατο και όσο να χυθεί ακόμα θα πάει χαμένο αν ο αντιφασισμός δεν διαχωριστεί αποφασιστικά με τις κουκούλες και δεν συγκρουστεί με όσους επιμένουν στις μορφές σύγκρουσης που έχουν ταυτιστεί με αυτές. Μόνο έτσι θα μπορεί να κοιτάξει κατάματα το λαό και να τον κερδίσει ενάντια στους ναζιστές. Τα ΜΑΤ θα αποκτηνώνονται και θα φασιστικοποιούνται ασταμάτητα και θα έχουν έγκριση για μεγαλύτερη βία από ένα όλο και πιο φοβισμένο και πιο μπερδεμένο κοινό όσο απέναντί τους δεν θα βρίσκεται ένα ανοιχτό, μαζικό και στη σύνθεσή του και στη νοοτροπία του δημοκρατικό κίνημα. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα που θα έχει εξαντλήσει κάθε ειρηνική μορφή πάλης για την απαγόρευση των ναζιστών θα έχει το ηθικό έρεισμα να συγκρουστεί τελικά με μια αστυνομία και ένα πολιτικό καθεστώς που προστατεύουν τους ναζιστές.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αυτή η στάση και η νοοτροπία όσων διοργάνωσαν την αντισυγκέντρωση του Σαββάτου. Αυτοί από τη μια συσκότισαν όλα τα ουσιαστικά ζητήματα της πολιτικής δημοκρατίας και από την άλλη στην πράξη έβαλαν μπροστά στο τηλεοπτικό ανενημέρωτο κοινό το δίλημμα: είτε είστε με τους ναζιστές και τα ΜΑΤ είτε είστε με τους κουκουλοφόρους. Με λίγα λόγια έβαλαν μπροστά στο λαό ένα δίλημμα που ευνοεί αφάνταστα τους ναζιστές.
Αν θέλουμε να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα, δηλαδή το πώς κινείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ο φασισμός και όχι η δημοκρατία που βγαίνει πολιτικά κερδισμένη από τα επεισόδια του Σαββάτου. Όσο εμετικά και αν είναι τα ναζιστικά αποβράσματα εξ αιτίας της ιστορικής πείρας του πληθυσμού, η μεγάλη πλειοψηφία του όλο και πιο αποκομμένη από την πολιτική όλο και πιο ανασφαλής και γι αυτό όλο και πιο επιρρεπής στο εθνοσοβινιστικό κήρυγμα των φασιστών, συνεχίζει να ζητάει από τα ΜΑΤ τη σύλληψη των κουκουλοφόρων γιατί αυτοί πιο άμεσα συγκρούονται με τις διαθέσεις της και την άμεση της εμπειρία.
Την βασική πολιτική ευθύνη για αυτήν την ουσιαστική πολιτική ήττα του Σαββάτου την έχει ο βασικός διοργανωτής, ο Συνασπισμός που κρύφθηκε πίσω από τις μετωπικές του οργανώσεις για να παίξει για μια ακόμα φορά το διπρόσωπο καταστροφικό του παιχνίδι. Ο ίδιος ο Συνασπισμός είναι αντίθετος στην θέση να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή», ενώ κάποιες άλλες φιλικές του δυνάμεις της διοργάνωσης είναι είναι υπέρ αυτής της θέσης. Έτσι το κάλεσμά της αντισυγκέντρωσης δεν περιείχε τη θέση της απαγόρευσης της «Χρυσής Αυγής» την ώρα που μόνη αυτή η θέση θα μπορούσε να θεμελιώσει πολιτικά την παρεμπόδιση της ναζιστικής συγκέντρωσης και την αναπόφευκτη σύγκρουση με την αστυνομία που προστάτευε αυτή τη συγκέντρωση.

Σήμερα ο ναζισμός δεν είναι στο περιθώριο παρά μόνο οργανωτικά και μόνο στην ανοιχτή του εκδοχή. Από πολιτική άποψη οι βασικές του πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, δηλαδή ο αντισημιτισμός, ο εθνορατσισμός, ο αντικαπιταλισμός κρατικοφασιστικού τύπου και ο μονόπλευρα αντιδυτικός αντιιμπεριαλισμός ήδη είναι ισχυρές μέσα σε όλα τα κόμματα ενώ εκφράζονται και με συμπαγή τρόπο με ένα νέο μαζικό κόμμα το ΛΑΟΣ που είναι μετωπική έκφραση και ομπρέλλα του νεοναζισμού, και ταυτόχρονα είναι αποδεκτό από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα σαν ισότιμος και έγκυρος συνομιλητής.
Μετά το ΛΑΟΣ στη Βουλή ο αντιναζισμός δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται σαν περιθωριακό φαινόμενο.
Ήδη από προχθές οι μαχαιροβγάλτες έχουν φανερωθεί σαν παρακράτος, τμήμα του κράτους. Αυτή η αποκάλυψη είναι η θετική συνεισφορά της σύρραξης 2 του Φλεβάρη.
Από δω και μπρος το ζήτημα του ανοιχτού και του καλυμμένου ναζισμού πρέπει να γίνει κεντρικό ζήτημα πολιτικής δημοκρατίας.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες αντιφασίστες να συσπειρωθούμε σε ένα μαζικό κίνημα που θα αντιμετωπίσει με κύρια πολιτικές μέθοδες το ανοιχτό και το καλυμμένο νεοναζιστικό κίνημα αποκαλύπτοντας και καταπολεμώντας πρώτα απ όλα την διακομματική βάση στήριξής του.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως να βγάλει ο αντιεξουσιαστής την κουκούλα και να παλέψει ισότιμα το ναζιστή όταν ξέρει ότι ευθύς αμέσως θα καταγραφεί στα μητρώα της ασφάλειας προς παρακολούθηση. Ενώ ο ναζιστής μπορεί να είναι φανερός αφού πάει χέρι χέρι με το ΜΑΤατζή και τον βοηθάνε κιόλας. Καλή η προτροπή για μαζική δημοκρατική πάλη αλλά πως να το καταφέρει το κίνημα όταν η αριστερά είναι χίλια κόμματα-κια γιατί διαφωνούν για ανούσιες στην εποχή μας μικροδιαφορές ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα του προηγούμενο και προπροηγούμενου αιώνα. Είναι άραγε στην εποχή μας τόσο σημαντικές πλέον οι διαφορές και διαφωνίες μεταξύ σταλινικών, τροτσκιστών, μαοϊκών κλπ που παρατάνε το δημοκρατικό κίνημα στο έλεος και δεν μπορούνε να κινητοποιηθούν μαζί ώστε να αποτελέσουν τη βάση για την ανατροπή του φασισμού της καθημερινότητας και του πολιτικού βίου. Και δεν είναι μόνο η κοινοβουλευτική αριστερά, αλλά και η εξωκοινοβουλευτική που είναι διασπασμένη και αγκιστρωμένη σε ψευτοδιλήμματα και ψευτοκολύματα. Αντε μετά να βγάλεις άκρη και να έχει ελπίδες ο μεροκαματιάρης που νοιώθει να πολτοποιείται μέρα με τη μέρα η ύπαρξή του.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

σε καταλαβαινω,εχεις κι εσυ τα δικια σου σε οσα γραφεις.Αλλα σκεψου πιο πλατια.Σ αυτη τη φαση ισως το πρωταρχικο ειναι να δημιουργηθουν συνειδησεις πρωτα και επειτα τροποι οργανωσης και δρασης.Το παλευουμε ολοι...Θα δειξει...

Ανώνυμος είπε...

Συνειδήσεις νομίζω ότι έχουν λίγο πολύ διαμορφωθεί. Ολοι είναι δυσαρεστημένοι και καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, άσχετα αν στο τέλος στηρίζουν το δικομματισμό. Όραμα δεν έχει ο κόσμος για να παρασυρθεί και έτσι μένει αγκιστρωμένος στο δε βαριέσαι και συνεχίζει να δέχεται φαινομενικά την κοροϊδία. Ηγέτης δεν υπάρχει για να ξεσηκώσει τον κόσμο προς κάτι καλύτερο και έτσι όλοι προσπαθούν όπως όπως να βολέψουν την καθημερινότητα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μου φαινεται πως η συνειδηση που κυριαρχει ακομα ειναι αυτη του βολεματος.Αυτο που ευστοχα λες και συ ,οπως οπως να τα βολεψουν.Αυτο δε χρειαζεται ηγετη για να αλλαξει αλλα συνειδητοποιηση πως ολα ειναι στο χερι του λαου και μονο.Πως κατι πρεπει ο ιδιος να πραξει ωστε ο ιδιος να προκαλεσει αλλαγες και να μην περιμενει αλλο πια απο κανεναν.Αλλα μαλλον η πεινα ή η δυστυχια δεν εχουν ακομα επιβαλλει τετοιες αλλαγες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΑΠΤΟΝΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΛΗ ΣΟΥ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΗΡΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΓΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ. 2 ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΤΡΩΩ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ 3 ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΩΛΟΧΤΥΠΙΕΣΤΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΑ

Unknown είπε...

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΡΧΟΥΛΗ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΕΖΑ ΜΕ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ε?

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Όποιος δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του είναι ανάπηρος. Ελλειμματικός στο να πάρει και να δώσει αγάπη. Οι άνθρωποι αυτοί, δε φυτρώσανε σε μια μέρα. Το αίτιο είναι βαθύτερο.
Είμαι περίεργος να μάθω πια η άποψη τους για τους Έλληνες μετανάστες, αν υπάρχει άποψη. Αν έχουν διαβάσει όσα μισούν, αν ξέρουν να ορθώνουν με τη σκέψη τους επιχειρήματα κι όχι αξιώματα. Αν είναι μόνο κοπάδι, όχλος δηλαδή, ή διαφυλάττουν την ατομικότητα τους. Αν μπορούν να σεβαστούν τον μόχθο του εργαζόμενου, κι αν ακόμα γνωρίζουν τι θα πει αυτός ο μόχθος. Αν μπορούνε να σεβαστούνε μια μάνα, και ένα παιδί που ήρθε στον κόσμο, ότι γλώσσα κι αν μιλάει... Αν μικρά παιδιά σαν ήσανε γνωρίσανε τρυφερότητα και θαλπωρή.... Και τόσα άλλα...
Συγχαρητήρια και για το θέμα με το οποίο καταπίαστηκες. Πλέον δεν αντέχεται η σιωπή.
Την καλημέρα μου!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Xavier είπε...

Ωραία τα θέτεις, στο μόνο που δεν μπορώ να ταυτιστώ είναι στα σχόλιά σου για το Συνασπισμό, όχι επειδή τον στηρίζω, αλλά επειδή δεν γνωρίζω καλά αυτά που αναφέρεις.

Προσωπικά νοιώθω απομονωμένος έχοντας παρόμοιες θέσεις. Από τη μια έχεις τους φιλήσυχους πολίτες που στη μαστούρα της πάλης για την καθημερινότητα δύσκολα πείθονται να σηκωθούν από τον καναπέ.

Από την άλλη έχεις αριστερούς που ακολουθούν τις γραμμές των κομμάτων τους, είτε της δικής τους προσωπικής ιδεολογίας όπως αυτοί την έχουν διαμορφώσει και αδιαφορούν για τον απλό ανενημέρωτο και απαίδευτο πολίτη που παρασύρεται αβοήθητος από τις ρητορίες του ΛΑΟΣ. Προτιμούν να βαδίζουν μόνοι στις μικρές ομάδες τους χαράζοντας μια τελικά ανούσια πορεία και διεξάγοντας αγώνες που πιο πολύ σαν χόμπυ μπορούν να χαρακτηριστούν, παρά σαν υπεύθυνη πολιτική δράση.

Αυτοί οι δεύτεροι χαρακτηρίζουν "απολιτίκ" την άποψη ότι προέχει να πλησιάσουμε τον απλό πολίτη και να τον ξεστραβώσουμε, πριν βγούμε στους δρόμους για να πλακωνόμαστε με τα ΜΑΤ. Τι να πεις;...

Ανώνυμος είπε...

Όσο το ΚΚΕ θα επιμένει στην ¨καθαρότητά¨του με τις χωριστές συγκεντρώσεις,μη περιμένεις να χαράξει...
Θα βγαίνει ο κάθε ¨λυκαων¨και γράφοντας με κεφαλαία για να ξεχωρίζει (λες και με πεζά θα περνούσε απαρατήρητος!),θα μιλάει και χωρίς να λέει τίποτα,θα υπερασπίζεται το τίποτα!

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις σου σχετικα΄με την αντιφασιστική δράση, διαφωνώ με την λογική της απαγόρευσης των ναζιστικών φωνών με το ζόρι. ¨Αλλο να λένε ότι θέλουν, άλλο να μαχαιρώνουν μετανάστες. Η απαγόρευση μόνο "αίγλη" θα τους δώσει, στα μάτια των κουφιοκέφαλων που τους στηρίζουν ή που τους συμπαθούν.

Πρίν από καιρό έγραφα "Τσακίστε το αυγό του φιδιού". Δεν εννοούσα με τη βία, ούτε όμως και με την απαγόρευση. Εννοούσα όλους τους υπόλοιπους τρόπους που αναφέρεις.

Καλό απόγευμα φίλε.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Δεν ξερω ειλικρινα πως, αλλα ξαφνικα ανοιγοντας τα σχολια να τα διαβασω ειδα ενα σχολιο διαγαμμενο λεει "απο τον συγγραφεα".Ουτε φυσικα το διεγραψα εγω ουτε γνωριζω πως εγινε.Το διευκρινιζω στους φιλους(κι οχι μονο)που μπαινουν στον κοπο να μου απαντουν γιατι ειναι καλο νομιζω να το γνωριζουν.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για τον λυκαων:
Από το περιεχόμενο του σχολίου σου και μόνο φαίνεται ξεκάθαρα το επίπεδο των μελών της 'νόμιμης' οργάνωσης. Οι χαρακτηρισμοί σου είναι εντελώς προσβλητικοί και αν ήσουν λίγο, μα εντελώς λιγουλάκι, έξυπνος θα τους απέφευγες γιατί όπως καταλαβαίνεις μειώνουν και εσένα και τη 'νόμιμη' οργάνωσή σου. Ευτυχώς για μας δείχνεις το αληθινό σου πρόσωπο και την διανοητική σου στέρηση.
Επίσης ευτυχώς για μας που είσαι στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 'έξυπνους' σαν εσένα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Τωρα στα δικα μας.
Φιλε γατε.
Ειδες το κειμενο διευκρινιζει πως ναι πρεπει να ειναι εκτος νομου τετοιες οργανωσεις που ανοιχτα προπαγανδιζουν τον ναζισμο αλλα πρωτα πρεπει ο λαος να ειναι απολυτως κι απο ολα τα κομματα πεισμενος για την φασιστικη τους δραση και πρακτικη.
Σκεψου αυτο.
Αν εβγαιναν αυτοι οι αλητες ανοιχτα και παρακινουσαν τον λαο οπου βρουν να σπανε στο ξυλο τους μεταναστες μεχρι να διωξουν και τον τελευταιο κι αν τους αντιστεκοντε να τους εκτελουν εν ψυχρω (κατα το παραδειγμα των φουρνων του ηγετη τους χιτλερ) θα εμενες ακομα εναντιος στο να βγουν εκτος νομου ; Γιατι αυτα λενε αλλα βεβαια οχι ανοιχτα γιατι δεν τους παιρνει και το ξερουν.

Φιλε xavier
Τον ΣΥΝ τον εβλεπα παντα με συμπαθεια,δεν στο κρυβω γιατι ακομα πιστευω πως μεσα του υπαρχουν ανθρωποι με ουσια.Ομως απο αυτους, περισσοτερο απο ολους τους αλλους πολιτικους, θα περιμενα να κανουν -πρωτοι αυτοι- ξεκαθαρο στο λαο τον μαυρο ρολο των ναζιστων στην Ελλαδα κι οχι να τους εχουν ισοτιμα μελη μεσα στη βουλη.Το οτι τους ψηφισε ο κοσμος να βρισκοντε εκει ειναι αλλη μια αποδειξη της εγκληματικης "παραλειψης" ειδικα του ΣΥΝ να ξεσκεπασει αυτους τους αλητες.

akrat είπε...

καλησπέρα σας δεν έχω χρόνο θα το δω αύριο το θέμα αλλά.... να καλέσει κανείς την δικαιοσύνη να βγάλει εκτός νόμου τους ναζί... είναι σαν να καλείς στο κοτέτσι την αλεπού για να φάει την νυσίτσα....

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ο λαος θα αναγκασει τη δικαιοσυνη να τους βγαλει εκτος νομου.Αρκει να μη μεινει αλλο απαθης στα εγκληματα τους και να τους κυνηγησει.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

exoaptonkyklo μου αρέσει η εικόνα σου, αλλά από την ανάποδη. Τα μυρμήγκια είμαστε εμείς, μικρά, μα όλοι μαζί γίγαντας.... Κι αυτοί είναι σκιές φόβων που κρύβονται πίσω από την άγνοια και την διχόνοια. Το να αλλάξει αυτή η κοινωνία, θα γίνει πρώτα από όλα αλλάζοντας τον εαυτό μας. Πίστεψέ με, η οργή αποπροσανατολίζει... Αυτό που χρειαζόμαστε είναι διαφορετικοί άνθρωποι, ανθρωποκεντρική παιδεία, γνώση, αντίδραση. Καθένας από μας έχει την ευθύνη των πράξεών του. Κι αυτή πηγάζει από μία φωνή που λέγεται συνείδηση. Η συνείδηση όμως, για να αναπνεύσει, να λειτουργήσει, προϋποθέτει να μάθουμε να γνωρίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, και μέσα από αυτή την αγάπη όλους τους ανθρώπους. Τόσο, που στο τέλος το Εγώ δεν υπάρχει. Ανεξάρτητα από την έκβαση στην Ινδία, το μεγαλείο του Γκάντι, παραμένει φωτεινό. Το "άσβεστο"μίσος Ελλήνων και Τούρκων, αποτελεί παράδειγμα πλάνης. Ποτέ οι άνθρωποι δεν είχανε τίποτα να χωρίσουν...Όλα αυτά είναι παιχνίδια της άρχουσας τάξης, να διαιρούν και να μοιράζουνε... Είναι λάθος όμως και να μιλάει κανείς με υψωμένη ασπίδα για Ειρήνη... Εκθέτεις τον εαυτό σου, για να σε ακούσουν, να χαμηλώσουν κι εκείνοι τα "όπλα". Δεν μιλάω για παράδοση, ανοχή, εθελοτυφλία... ίσα ίσα.... Μιλάω για κριτικό νου και καθαρή καρδιά.Καμιά σπασμωδική κίνηση δεν αρκεί, η ανατροπή φέρνει νέες ανακατατάξεις κι ανατροπή πάλι. Οι γνήσιες αλλαγές έχουνε ρίζες, κορμό, φύλλα... Έχουνε συνειδητοποιημένες αλήθειες. Μιλάω λοιπόν πάλι για παιδεία. Καθημερινή, διαρκής παιδεία... μιλάω για βιωματικά γεννημένες ιδέες, για ένα κοίταγμα λίγο ψηλότερα από τα Εγώ... Οι ιδέες και η συνείδηση, έχουνε περισσότερη δύναμη από ότι πιστεύουνε πολλοί.
Σε ευχαριστώ για το περασμά σου από την σελίδα μου. :))
Καλή σου νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζοντας ο καθένας τον εαυτό του μόνο, παραμένει μονάδα χωρίς αλληλεπίδραση με τους γύρω του. Οι καλές ατομικές μονάδες δεν αρκούν. Πρέπει να συντεθούν σε μεγάλη μάζα που θα μπορεί να επιφέρει αλλαγές. Το πρότυπο της προσωπικής επανάστασης είναι ξεπερασμένο και ποτέ δεν οδήγησε σε αλλαγή της πορείας της ιστορίας. Ο καθένας μόνος του επηρρεάζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχει άμεση σχέση και παραμένει νησίδα μέσα στην άβυσσο. Επανέρχομαι και επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι οι μονάδες χρειάζονται συνδετικό ιστό, δηλ. ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ατόμων που να μπορεί να τους ξεσηκώσει, να τους ενώσει, να τους εμπνεύσει και να τους καθοδηγήσει. Για σκεφτείτε λίγο, αν δεν υπήρχε ο Τσε θα υπήρχε κίνημα στη Λατινική Αμερική; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Και αυτό είναι νομίζω το κρίσιμο σημείο στην εποχή μας. Η έλλειψη οραματιστών και αλτρουιστών που θα μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τις συνειδητοποιημένες μονάδες και θα ξεσηκώσουν τους πιο συντηρητικούς προσφέροντας τους το όραμα για το καλύτερο, το εφικτό.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ανεμοσκορπισματα,
1.Εχει πιστευω δικιο ο ανωνυμος πως οι μοναδες δεν φερνουν αποτελεσμα.Αυτη ειναι αποψη ανθρωπων ρομαντικων που την υποστηριζουν απο αγαθοτητα ή παθητικοτητα που αθελα τους ομως μπορει να μεταμορφωθει σε απραξια.Θυμηθειται τη σταση του λαου κατα την επταετια.
2.Φιλε ανωνυμε συλλογισου),αραγε οι μεγαλοι επαναστατες γεννηθηκαν τετοιοι ή οι εκαστοτε αντικειμενικες κοινωνικες συνθηκες διαμορφωσαν ολους τους Τσε?
3.Ολοι οσοι αντιστεκοντε θα μπορουν να δρουν χωρις κουκουλες χωρις δηλ το φοβο της αναγνωρισης οταν αυτο που διεκδικουν εχει γινει ξεκαθαρο στο λαο και εχει την πληρη στηριξη του κοσμου ως δικαιο αιτημα.Εκει βρισκω και την ευθυνη των λεγομενων προοδευτικων αριστερων κομματων τυπου ΣΥΝ.
Ο Τσε η ο Αρης πχ δεν θυμαμαι να φορουσαν κουκουλες.Τι λες?

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Όταν οι μονάδες δεν υπάρχουν , υπάρχει όχλος. Δεν μίλησα για ατομική δράση, οι ιδέες στο μυαλό του ενός ποτέ δεν αποτελέσανε κίνημα. Μίλησα για παιδεία, συνείδηση, σκεπτόμενους ανθρώπους. Όσο ανεύθυνα θα γέρνει το χέρι πάνω από την κάλπη, όσο ο ελληνικός λαός έχει μια κυβέρνηση σα την σημερινή να τον αντιπροσωπεύει ( αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί μαζί με λευκά και άκυρα ούτε το 25% ), σημαίνει πως λείπουν οι σκεπτόμενοι και συνειδητοποιημένοι... Ότι η αντίσταση στο ρουσφέτι και την κοροϊδία, είναι μηδενική. Αυτό πρέπει να αλλάξει... Με ξύλινα πόδια, κάθε οικοδόμημα είναι σαθρό. Ο Τσε, για να μιλήσω με ένα πιο απτό παράδειγμα, είχε αυτή την συνείδηση όταν πήγε να πολεμήσει στην Κούβα. Γνώριζε τον εαυτό του, κι αυτό τον έκανε Άνθρωπο, και υπό εκείνες τις συνθήκες, επαναστάτη. Όταν ανέφερα τον Γκάντι, δεν μίλαγα για το άτομο Γκάντι, γιατί δεν έδιωξε μόνος τους Βρετανούς... Μίλαγα για την δύναμη των ιδεών, όταν υπάρχει το γόνιμο σε ένα λαό, να ευδοκιμήσουνε.
Ποτέ δεν πήγα ή θα πήγαινα σε διαδήλωση με κουκούλα... Αυτό θα έμοιαζε πως έχω κάτι να κρύψω, πως αυτά που ζητάω τα ζητάω στα κρυφά. Μα και ποτέ δεν πίστεψα στην αυτοδικία.Στην άμυνα ναι, αυτό είναι άλλο.
Ο παπάς Άρης, για να το θυμόμαστε και αυτό που δεν αρέσει στους κληρικούς να το ακούνε, ήτανε πραγματικά μια μεγάλη μορφή,. Επειδή όμως παντού τρυπώνει η ματαιοδοξία και η αγάπη για την εξουσία, ο Άρης Βελουχιώτης όπως τόσοι άλλοι , προδοθήκανε από την ηγεσία του κομουνιστικού κόμματος. Όπως προδοσία απέναντι στον Ελληνικό λαό, ήτανε η συμφωνία της Βάρκιζας, κι η απόχή από τις εκλογές. Ίσως να ήτανε, και κοντοφθαλμία. Και πάλι, λοιπόν, δείχνει αυτό πόσο απαραίτητη είναι η συνείδηση. Η καθαρή σκέψη και η αγάπη, χωρίς εγώ. Χωρίς παιδεία, τίποτε γερό δε χτίζεται...Και μεις, νομίζω, δεν πρέπει να θέλουμε να γκρεμίσουμε χωρίς σχέδια για χτίσιμο. Να σου θυμίσω πως η Γαλλική επανάσταση γέννησε τον Ναπολέοντα, αλλά η μισαλλοδοξία του και η αμορφωσιά του κόσμου, που δεν ήξερε να διαφυλάξει το δώρο της ελευθερίας, του επιτρέψανε να γίνει αυτοκράτορας.
Νομίζω πως σε αρκετά συγκλίνουν οι απόψεις μας, διαφέρουνε όμως ως προς την επιλογή του τρόπου.

Ανώνυμος είπε...

Οι κουκούλες βγαίνουν στα μαζικά κινήματα, όπου το ρόλο της κουκούλας παίζει η μαζικότητα και η πληθώρα των μορφών.
Η συμφωνία της Βάρκιζας και η αποχή από τις εκλογές δεν ήταν ούτε προδοσία ούτε κοντοφθαλμία. Ητανε υποταγή στο σταλινικό καθεστώς της ΕΣΣΔ και στο μεταπολεμικό μοίρασμα του κόσμου από τους Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν. Κατά τη γνώμη μου, η τότε ηγεσία της αριστεράς στη χώρα δεν είχε τη γενναιότητα να ορθώσει το ανάστημά της και να διαφυλάξει τα κεκτημένα του αντιφασιστικού αγώνα. Ητανε λίγη και μικρή η ηγεσία τότε. Δουλοπρεπής. Τέτοιες ευκαιρίες δεν ξανάρχονται εύκολα. Μόνο μετά από μεγάλες ανακατατάξεις όπως τότε (πόλεμος κλπ).

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ανεμοσκορπισματα,
Μ αρεσει πολυ η συμμετοχη σου, σ ενα πραγματικα γονιμο διαλογο μεταξυ μας.Σε πολλα ειναι αληθεια συγκλινουμε.Καπου ισως διαφωνουμε.Εσυ λες λειπει παιδεια,αλλος οραμα,συνειδηση,αντιδραση κλπ.Ισως ολοι να εννοουν το ιδιο.
Με την σκεψη μη γινω κουραστικος επιμενοντας στα "δικα μου" προτιμω να αφησω την τελευταια κουβεντα σε σας που συμμετεχετε σ αυτη τη συζητηση.
Εγω παντως εδω θα ειμαι.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Την ωρα που εγραφα την τελευταια μου απαντηση στον ανεμοσκορπισματα μου ηρθε ταυτοχρονα το σχολιο του αγνωστου.
Λοιπον, το ενα κομματι του αγωνα ειναι παντα η ανατροπη.Το επομενο ομως ειναι η διατηρηση των κεκτημενων.Δυστυχως (κι ιδιαιτερα ισως για τους Ελληνες), δεν αρκει να κερδισεις τον πολεμο ,πρεπει να χεις και τη δυναμη και το θαρρος να κρατησεις και να διαχειριστεις τα κερδισμενα.
Αυτο το ελαττωμα εφερε πολλες φορες καταστροφες στην Ελλαδα. Θυμηθειτε πχ την συγκρουση στρατιωτικων και πολιτικων μετα τη νικη του 21 και τα οσα ακολουθησαν.
Λενε πως οι γειτονες μας, λενε ειρωνικα για μας."Τους Ελληνες μην τους φοβαστε.Οσα και να μας παρουν , σε λιγο θα σφαχτουνε αναμεταξυ τους και θα μας τα στειλουν πισω".Αυτο το θαρρος και τη δυναμη ν αντισταθουν στις ορεξεις των τοτε "μεγαλων"(ΕΣΣΔ)δεν την ειχαν οι (πολιτικα)επικεφαλης του αγωνα.Ετσι η υποταγη ηρθε ως μοιραιο επακολουθο.Τωρα αν θες να το πεις αυτο προδοσια ειναι εκτιμηση προσωπικη του καθενος που χωραει ομως συζητηση.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Ο Κολοκοτρώνης, είχε γράψει στα απομνημονεύματά του προς τους επόμενους... "Εμείς σας ελευθερώσαμε με τα όπλα. Εσείς, να μας ελευθερώσετε με τα γράμματα..." Είχε πει και κάτι άλλο... "Κάποια μέρα το πανεπιστήμιο θα φάει το παλάτι."... Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, για τους λόγο τον πρώτο, ήτανε να στηθεί απέναντι από το Πανεπιστήμιο. Επίσης, άσχετο αλλά θα το αναφέρω, ο γλύπτης που έκανε την προτομή ( με γύψο έφτιαξε εκμαγείο, στην νεκρική κλίνη του Κολοκοτρώνη ), δεν ήθελε να του φορέσει το κράνος. Αλλά η εντολή δε σήκωνε αντιρρήσεις. Έτσι λοιπόν , του το φόρεσε, κι έγραψε σε ένα σημείο του, "ήθελα δεν ήθελα μου φορέσανε το καπέλο"... Το τελευταίο απλά το αναφέρω για την ιστορία.

Unknown είπε...

ειπα να γραφω με αυτο το στυλ μιας και αρέσκεστε να διαβαζεται τετοια άρθρα με υβρεολόγια επειδή και το πνευματικό επιπεδο εδώ μέσα ειναι πολυ χαμηλο με εξαίρεση του ανεμοσκορπισματα ολοι οι άλλοι αμπελοφιλοσοσφίες είστε δε στηριζετε και πουθενά αυτα που λέτε .εξαλλου μειοψηφία είστε όλο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βγαίνει στην ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαχαιροβγαλτη λυκαων το στυλακι σας το ξερουμε.ειναι γνωστο.ολοι οι φασιστες ιδιοι ειστε.Παρε τον πουλο απο το μπλογκ των ανθρωπων και βρες κανενα αλλο ζωο σα του λογου σου να μιλησεις.
και τελος,ο ανεμοσκορπισματας λεει ειναι εναντια στην αυτοδικια αρα αυτοματως δε μπορεις να δεχεσαι οτι εχει επιπεδο γιατι εσυ εισαι υπερ.αλλα κι αν εχουμε ολοι εμεις επιπεδο η οχι θα το καταλαβεις μια μερα συντομα πισω χαμηλα εκει που θα σε ποναει.αντε καριολα στη μαμα σου τωρα.

Ανώνυμος είπε...

ε μαχαιροβγαλτη λυκαων το στυλακι σας το ξερουμε.ειναι γνωστο.ολοι οι φασιστες ιδιοι ειστε.Παρε τον πουλο απο το μπλογκ των ανθρωπων και βρες κανενα αλλο ζωο σα του λογου σου να μιλησεις.
και τελος,ο ανεμοσκορπισματας λεει ειναι εναντια στην αυτοδικια αρα αυτοματως δε μπορεις να δεχεσαι οτι εχει επιπεδο γιατι εσυ εισαι υπερ.αλλα κι αν εχουμε ολοι εμεις επιπεδο η οχι θα το καταλαβεις μια μερα συντομα πισω χαμηλα εκει που θα σε ποναει.αντε καριολα στη μαμα σου τωρα. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΙΚΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ . ΕΙΔΑ ΠΡΙΟΝΙΑ ΔΡΕΠΑΝΙΑ ΛΟΣΤΟΥΣ ΣΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα τρέχετε τσογλάνια ε? πες τα ΛΥΚΑΩΝ2011 τι κάθεσε και ασχολείσαι με τους αλήτες