11/10/07

Πληρωστε τωρα καθικια απ τη Ζαχαρω και τις λοιπες καμμενες περιοχες

Γιατι τα γραφω τωρα ?
Γιατι τοσο μου πηρε να το χωνεψει το μυαλο μου (και οχι σιγουρα) .
Ειναι καποιες στιγμες που κι αυτη η λογικη συντριβεται και δεν μπορει να σε οδηγησει σε κανενα λογικοφανες εστω συμπερασμα .
Αυτοι οι ελεεινοι, οι τρισαθλιοι, οι κακομοιρηδες, οι ανοητοι, οι ανεγκεφαλοι, οι αρρωστοι στην ψυχη και στο μυαλο , αυτοι οι επικινδυνοι ανθρωποι .
Αυτοι που καηκε το συμπαν γυρω τους , οι γονεις και τα παιδια τους, οι συγγενεις τους ,οι γειτονες τους ,το σπιτι τους, τα ζωα τους, τα δαση τους, τα χωραφια τους ,οι κηποι τους ,οι αυλες τους, οι εκκλησιες τους, τα σχολεια των παιδιων τους, οι δρομοι κι οι πλατειες των χωριων τους.
Που για ολα αυτα τους πεταξαν ενα τριχιλιαρο στη μουρη σαν πατσαβουρα .
Κι η πατσαβουρα πηγε στη πατσαβουρα και θρονιαστηκε σαν βασιλισσα τοσο ταιριαστα με τη σκατοσκοτεινη ψυχη τους.
Κι ολοι αυτοι την δεχτηκαν χωρις να πουν κουβεντα.
Την αφησαν πανω στη μουρη τους να στεκεται θρονιασμενη σαν ταμπελλα να εξηγει τα ανεξηγητα. Σαν μπουζουξηδες , με το χιλιαρικο του νταβατζη στο κουτελο φατσα καρτα.
Πως μπορεσαν ? Πως ξεχασαν ? Πως δεν αντεδρασε ουτε ενα ιχνος απ την αξιοπρεπεια τους, αν ειχαν η αν τους ειχε μεινει εντελει?
Πως ανταλλαξαν τους νεκρους τους με ενα γαμημενο τριχιλιαρο ?
Πως ψηφισαν τους εξεφτελιστες τους τοσο λιγες μερες μετα ?
Πως μπορεσε το χερι τους ?
Τι αλλο να ζητησουν τωρα πια ?
Γιατι να μην γελασουν τωρα με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ τους τωρα που τους ζητανε να πληρωσουν για να συνδεσουν ξανα τα καμμενα σπιτια η τις παραγκες τους με τα δικτυα ?
Γιατι να μην γελασουν τωρα μ αυτα τα καταπληκτικα μετρα της κυβερνησης για την προστασια και την αναπλαση των περιοχων τους ?
Δεν ειναι ωραια η πλακιτσα που τους κανει η αγαπημενη και απ τους ιδιους φρεσκοεκλεγμενη κυβερνηση τους ?
Πληρωστε καθικια τωρα . Πληρωστε .
Οχι για να βαλετε μυαλο εσεις αλλα ισως εμεις και τα παιδια μας που κλαιμε οχι μονο για την συμφορα αλλα κυριως για τα χαλια σας.Καθικια.
Πληρωστε !

10 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Αν θές διάβασε μια μικρή ιστοριούλα και θα καταλάβεις.
Η φωτιά, η μάντρα και η άβυσσος...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου..διαβαζοντας το κειμενο σου ηταν σαν να εβλεπα τις σκεψεις μου και τα συναισθηματα μου για αυτο το θεμα ..και να ξερεις ειμαι σιγουρη πως ειναι και αλλοι που νιωθουν ετσι...
μπορω μαλιστα να σου πω πως την ημερα των εκλογων, ο φοβος μου για το πιο θα ηταν το αποτελεσμα απο εκεινες τις περιοχες ηταν απο τα κυριαρχα συναισθηματα μεσα μου...και οταν ειδα το τι ψηφισαν ενιωσα κατι μεσα μου να "γερναει"..

john savvopoulos είπε...

Δέν έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα φίλε. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί πανικοβλήθηκαν με αυτό που τους συνέβει και αυτόν τον πανικό εκμεταλεύτηκε ο μπάμιας για να τους κερδίσει και τους πέταξε στα μούτρα 3000€ τις ξεφτίλας για να τους τα ζητήσει ξανά πίσω με τα παραδείγματα που αναφέρεις. Ανα ρωτιέμαι αν εγώ στη θέση τους θα έκανα κάτι διαφορετικό...
Δε ντρέπομαι που στο λέω.
Ίσως τη καλύτερη απάντηση μου τη δίνει ο παπαχατζης παναγιώτης με τη ιστορια του και το προβληματισμό μου το δικο σου post.

Να σαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε αποτέλεσμα έχει και την αιτία του και αιτία αυτής της ψήφου τον καμένων περιοχών,είναι η απουσία ικανής αντιπολίτευσης που δεν μπόρεσε να εμπνεύσει το αίσθημα ασφάλειας που αναζητούσαν οι κάτοικοι.
Αν αυτό δεν το καταλάβουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ξαναεκλέξουν στην ηγεσία τον Γιώργο επειδή τον λένε Παπανδρέου,
τότε ο Καραμανλής θα ξανακερδίσει τις εκλογές,μακάρι να καεί και η υπόλοιπη Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...

προς syreas..

λες...αν ο καραμανλης ξανακερδισει τις εκλογες (μα καποιοι θα τον εχουν ψηφισει) μακαρι να καει ολη η ελλαδα...λοιπον, δεν απεχεις και πολυ απο το ειδος ανθρωπων που περιγραφει ο exoaptonkyklo στο αρχικο του σχολιο...το "μακαρι να καει ολη η ελλαδα"σε συνδυασμο με το σχολιο σου και τον τροπο που το κανεις για τον Γιωργο Παπανδρεου δειχνουν αρκετα καθαρα ποιον πολεμας...προσπαθησε να μειωσεις λιγο την εμπαθεια σου και ψαξε να βρεις ποιος ειναι στην αληθεια ο αντιπαλος σου....

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη εκανα λαθος την στιγμη που εγραφα...
το παραπανω σχολιο 9.31 απευθυνεται προς τον SYNEAS αντι του syreas που γραφτηκε εκ παραδρομης....

Ανώνυμος είπε...

@Aνώνυμε,με το ¨μακάρι να καεί όλη η Ελλάδα¨που είπα,εσύ αυτό κατάλαβες οτι εννοώ;
Μάλλον η σχέση σου με την ελληνική γλώσσα δεν θα πρέπει να είναι και η καλύτερη...
Για να σε διευκολύνω και για να μην έχεις την εντύπωση ότι είμαι η μετενσάρκωση του Νέρωνα,στη θέση του ¨ μακάρι να καεί¨,βάλε το ¨ακόμα και αν καεί¨ που έχει ακριβώς το ίδιο νόημα!
Όσο για εμπάθεια,σε βεβαιώνω ότι είναι το μόνο αίσθημα που δεν νιώθω απέναντι στο Γιωργάκη.
Λύπη αισθάνομαι μονάχα,που ένα μεγάλο κόμμα έχει τόσο μικρό ηγέτη...

Ανώνυμος είπε...

Μ αρεσει που αντι να εστιασετε σ αυτα που γραφει ο exoaptonkyklo συνεχιζετε το βιολι σας με το πασοκ του ενος η του αλλου...κριμα.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με το σχολιο σου ανωνυμε 11.41..καποιοι στρουθοκαμηλιζουν..και καποιοι αλλοι χρησιμοποιουν την γνωστη μεθοδο του αποπροσανατολισμου μονο και μονο γιατι δεν τους βολευει, συμφερει, να ασχοληθουν και να δουν το οντως προβλημα...

Ανώνυμος είπε...

δες syneas το σχολιο σου 08.16 και θα δεις πως γραφεις "μακαρι να καει και ολη η Ελλαδα" Τωρα τι να σου πω..μαλλον εσυ αλλο γραφεις και αλλο εννοεις Εσυ προσεξε τα ελληνικα σου ετσι ωστε αυτα που γραφεις να συμφωνουν με αυτα που εννοεις Ξαναδιαβασε το αρχικο σχολιο του exoaptonkyklo και ισως καταλαβεις τι θελει να πει για μας τους Ελληνες και τις νοοτροπιες μας (ας μην φορτωνουμε παντα τις ευθυνες στους αλλους-αυτο ειναι το ευκολο)