18/9/07

Blogοσχολια στην ...ελευθεροτυπια

Οι... blogιές της επόμενης μέρας
Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το μπλοκ όσων στηρίζουν τον Βενιζέλο, τα μπλοκάκια της Νέας Δημοκρατίας με τις αγχωμένες σημειώσεις με τα ποσοστά και τις έδρες ή τα blogs των θερμών συζητήσεων και των απόψεων ανθρώπων που στήνουν καθημερινά τις δικές τους εφημερίδες στο Δίκτυο;
Σ' αυτές πολλές φορές μπορείς να διαβάσεις πολύ πιο σοβαρές και στοιχειοθετημένες αναλύσεις από όσα βρίσκεις σε κάποιες που κρέμονται στο περίπτερο.
Ανθρωποι που επιδίδονται στην τέχνη της γραφής και στη θεωρητική ανάλυση που κάποιοι εξ αυτών κάνουν εμάς, τους επαγγελματίες, να τους κοιτάμε με μισό μάτι...Blogs, λοιπόν, και η ψαγμένη αυτή φυλή των χρηστών του Δικτύου έδωσε στις εκλογές όχι απλώς οριακή αλλά απόλυτη πλειοψηφία. Μια περιδιάβαση σε μερικά blogs που ξεχωρίζουν για την πολιτική άποψη, μπορεί να αποδώσει σπουδαία πράγματα. Ας δούμε:


«Πήλινα πόδια»
Κριτική σε όλους από το exoaptonkyklo.blogspot.com. «Τώρα είναι η ώρα!
Η Ν.Δ. κάνει κυβέρνηση σε πήλινα ποδια. Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει κι αντί να προτάξει κάτι νέο και προοδευτικό, ταλαντεύεται μεταξύ του looser Γιώργου και του οπισθοδρομικού Βαγγέλη.Το ΚΚΕ στο μεθύσι της ανόδου του θα συνεχίσει το βιολί του ακόμα πιο μονόχνοτα και κολλημένα από πρώτα. Το ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή ...μπρρρ. Ο ΣΥΝ λέει ότι είναι υπό δοκιμή, να δούμε αν το εννοεί και πώς. Αρα τώρα είναι η ώρα για όλους να δημιουργήσουν απ' τις στάχτες μια εντελώς νέα κεντροαριστερή συμμαχία προοπτικής και αλλαγής. Συνθέστε κάθε προοδευτική ιδέα, οργανωθείτε και κινητοποιηθείτε. Τώρα είναι η ώρα! Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη!».

Στο proxeirotetradio.blogspot. com θα βρούμε «έξι αλήθειες των αριθμών και έναν μύθο της κοινωνίας». Φέρ' ειπείν: 5,7 εκατ. πολίτες αυτής της χώρας είπαν «ναι» στο δικομματισμό. 2.980.000 πολίτες ενέκριναν τους «κουμπάρους», τους «ημέτερους», το σκάνδαλο των ομολόγων, την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής, την ανοχή στους πραίτορες της ΕΛ.ΑΣ., την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος, την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της χώρας, την αύξηση του ΦΠΑ και πολλά άλλα. 160.835 κάτοικοι των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας θεωρούν ότι η αιτία που κάηκαν ήταν τελικά ο «στρατηγός άνεμος». 270.000 Ελληνες θεωρούν ότι ο Καρατζαφέρης είναι η λύση.

naftilos.blogspot.com. Διαβάζουμε: «Σπουδαίοι πρωταγωνιστές, μεγάλες εναλλαγές στο σενάριο, εξαιρετική φωτογραφία, δυνατοί ρόλοι, πολλά σπέσιαλ εφέ, καταστροφές, νίκες, ήττες, γκλαμ, δυναστείες, πράκτορες, κοριοί, απαγωγές, σκάνδαλα, όλα τα είχε αλλά παρακράτησε το εργάκι! 33 χρόνια στο ίδιο έργο θεατές! Ε, μπάστα! Και στο τέλος είχε κι αυτή τη φοβερή μονομαχία! Με τον ένα στο χώμα και τον άλλον στην εντατική! Χωρίς μάλιστα να προλάβει κανείς τους να τραβήξει το πιστόλι! Κι όταν έλεγα να το ρίξουμε ίσα στο δόξα πατρί, δεν περίμενα ότι θα τη φάει ανάμεσα στα φρύδια!». Σε άλλο σημείο: «Ο λαός μίλησε. Και φώναξε δυνατά ότι σε ποσοστό πάνω από 80% είναι υπέρ της διαφθοράς, του βολέματος, του βύσματος, της αναξιοκρατίας και της κυριαρχίας των μέτριων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: