21/8/07

Πως θα βγεις απο το lidl σε περιπτωση αναγκης?

Γυρισα λοιπον απο τις διακοπες και στο σπιτι δεν υπηρχε φυσικα τιποτα φαγωσιμο .Ετσι πεταχτηκαμε ως το κοντινοτερο Lidl αυτο της θηβων στην Αγια Σωτηρα της Νικαιας (αν και δεν το συνηθιζουμε ) για τις πρωτες προμηθειες του σπιτιου.

Ψωνιζοντας λοιπον η συζυγος, θελησα να βγω εξω απ το καταστημα για ενα τσιγαρο και τοτε παρατηρησα οτι ολες οι διοδοι ηταν φραγμενες απο τις μπαρες που βαζουν για να βαδιζεις μονο προς το ταμειο που ειναι σε λειτουργια την εκαστοτε στιγμη και πουθενα αλλου.

Σε παρατηρηση μου στην υπαλληλο οτι αυτο που συμβαινει δεν ειναι σωστο μου απαντησε αγενεστατα και με υφος οτι αυτο γινεται για τον απαιτουμενο ελεγχο.Προφανως μας θεωρουν ολους τους πελατες τους εν δυναμει κλεφτες ,τι αλλο να υποθεσω ? Στη συνεχεια της ειπα πως αυτο ειναι παρανομο, προσβλητικο και επικινδυνο και πως πρωτα απ ολα η επιχειρηση θα επρεπε να μεριμνει για την ασφαλεια των πελατων της σε ενα ενδεχομενο εκτακτης εκκενωσης του χωρου πχ απο πυρκαγια ή σεισμο και μετα για την ασφαλεια των εμπορευματων της και εκνευρισμενος βγηκα εξω.

Φανταζεται κανεις τι θα μπορουσε να συμβει σε μια τετοια περιπτωση με ολες αυτες τις μπαρες κατεβασμενες και τον κοσμο σε πανικο να προσπαθει να διαφυγει?

Τωρα δε που το σκεφτομαι , αυτο συμβαινει και στα περισσοτερα μεγαλα καταστηματα που μου ερχοντε στο νου οπως και σε ολες σχεδον τις τραπεζες που θυμαμαι και δεν ξερω και γω που αλλου.Αραγες εχει ασχοληθει κανεις απο το κρατος και πως δικαιολογηται η συνεχιση τετοιων φαινομενων σε κλειστους χωρους με μεγαλη συγκεντρωση ανθρωπων ? Ο νομος τι λεει ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: