6/4/09

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 40ΡΗΔΩΝ

Οι νεοι αγανακτουν, απογοητευονται, απελπιζονται, διαδηλωνουν,εξεγειρονται, αντιδρουν. Για ενα καλυτερο αυριο, για εναν καλυτερο κοσμο, για ενα καλυτερο μελλον.
Αυτους μην τους φοβασαι. Θα τον βρουν τον δρομο τους αργα η γρηγορα.
Πιστευω σ αυτους. Πιστευε σ αυτους.
Οι αλλοι ομως ;
Η γενια των τριανταπενταρηδων, των σαρανταρηδων... Αυτοι που δουλευουν σαν τα σκυλια για 1000-1200 ευρω. Και κανουν γι αυτο και δευτερες δουλειες. Και μπαμπας και μαμα στο μεροκαματο. Αυτοι που νιωθουν πως οσο κι αν δουλευουν δεν τους φτανουν. Πως καθε μερα αιμοραγουν για το στεγαστικο, τα δανεια, τις πιστωτικες, τα φροντιστηρια και τα εξοδα των παιδιων, τα κοινοχρηστα, το φως-νερο-τηλεφωνο, το αμαξι, τις ασφαλειες, το σουπερ και το χασαπη. Που στη λαικη δεν πανε πια πριν τις μια, μπας κι εχουν πεσει λιγο οι τιμες. Εκει που το κολοκυθακι και τα φασολακια εχουν γινει ειδος πολυτελειας. Αυτοι που εχουν να βγουν σε καφετερια ποιος ξερει απο ποτε. Ασε για θεατρο και σινεμα δε λεμε. Που ντυνουν την οικογενεια ολη, τωρα πια μοναχα απο το lidl και τα παζαρια.
Μ ολους αυτους τι γινεται τωρα;
Αυτοι που καθε μερα που περνα νιωθουν ολο και πιο καυτη την ανασα της χρεωκοπιας. Που θυμουνται πως καποτε εζησαν καπως καλα κι ειχαν ελπιδες , ονειρα και σχεδια για το μελλον. Γι αυτο και ξανοιχτηκαν κατα πως ειναι η αληθεια. Μα τι να καναν; Να μην πιστεψουν; Να μην ελπισουν; Να μην ονειρευτουν; Και τωρα μου λες την πατησαν. Τους εξαπατησαν ξανα κι επρεπε να το ειχαν προβλεψει. Κοροιδα πιαστηκαν. Αγαθοβιοληδες ευκολοπιστοι, καλοπροαιρετοι. Μπουχεσηδες, παρτακηδες, ζορμπαδες. Χιλια δυο μπορεις να τους προσαψεις και να τους κατηγορησεις. Να τους φωναξεις μεσ τα μουτρα τους "ποιος σου πε κυριος πως μπορεις να ονειρευεσαι. Να ελπιζεις, να οραματιζεσαι, να σχεδιαζεις; Ποιος σου πε κυριος πως εχεις το δικαιωμα να ρισκαρεις κι ολας; Ακου εκει να ρισκαρει κι ολας! Μα για ονομα...Ντιπ μυαλο; Κι αυτοι υπομονετικα μπορουν να σ ακουν να τους λες τετοια κι αλλα πολλα . Ξανα και ξανα.
Αλλα φιλοι. Βαρδα (που λεν και στο χωριο μου) μην ξυπνησουν καμμια ωρα αυτοι ολοι. Μην πεταχτουν ξαφνικα απο τους καναπεδες και τις οθονες τους και ζητησουν καποια μερα τα ρεστα . Γιατι αυτη η γενια δεν ειναι η γενια των 20αρηδων που ζητα ενα καλυτερο αυριο. Ειναι η γενια η ηδη εξαπατημενη που θα ζητησει ενα καλυτερο ΤΩΡΑ !Ακουστε το ξανα. Ενα καλυτερο ΤΩΡΑ ! Και δουλεια για ολους. Και αξιοπρεπεια για ολους. Και τοτε δε θα χει συμβουλες κι υπομονη και τι να κανουμε που η κριση και να το συζητησουμε και να δουμε και μια στιγμη ρε παιδια κι αλλα τετοια. Εκει θα πεσει "μας συγχωρειται για τη διακοπη και μαυρο στην εικονα". Κι επειτα χιονια. Αλλα μιλαμε για πολλα χιονια ομως. Και τοτε θα πεσει το ξυλο της αρκουδας. Ναι ναι μιλαμε για πολυ ξυλο. Δε θα μεινει κολυμπηθροξυλο. Ολη νυχτα αυτο θα γινεται. Και θα ναι μεγαλη η νυχτα.
Ομως μετα, μια αλλη μερα θα ξημερωσει.

Γι αυτο σου λεω Γιωργακη μου, πασα μου.
Επειδη κατα πως λενε ολοι εισαι ετοιμος να αναλαβεις, κανε τα κουμαντα σου και κοιτα να αλλαξεις την κατασταση, γιατι το ξυλο της αρκουδας εσυ προβλεπω να το τρως. Φιλικα στα λεω εγω τωρα και με το συμπαθειο δηλαδη. Και για να μη λες πως δε στα ειχαμε πει εμεις οι...αλλοι. Ετσι αγορι μου;Αντε μπραβο πουλακι μου. Αντε τωρα να κυβερνησεις...


ΥΓ. "Προεκλογικα μηνυματα" απο τους ανεργους, τις γυναικες, τους γεροντες, τους μικρομαγαζατορες, και τις υπολοιπες ομαδες πληθυσμου σε επομενες μερες. Ελπιζουμε να προλαβουμε...

1 σχόλιο:

phlou...flis είπε...

To πιστεύεις ότι έχει λύσεις στο τσεπάκι του; Πολ΄φοβάμαι πως ...θα το φάι το ξύλο της αρκούδας